Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl OC/AC OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
Express Parts
Przepływomierz
powietrza
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Konwersja softu USA na EU do MMI 3G High
Autor Wiadomość
holekpiotr 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: CCAA
Imię: Piotr
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 26 Gru 2008
Posty: 390
Skąd: Głogów
Wysłany: 2019-07-22, 12:58   Konwersja softu USA na EU do MMI 3G High

Witam.
Czy posiada ktoś informację jak możnaby to samemu ogarnąć posiadając softy europejskie i vcdsa.

]soft[/URL]
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
pacholekck 


Model: A7 4G
Nadwozie: Liftback
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 310KM
Napęd: Quattro
Rok: 2013
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Piotr
Wiek: 29
Dołączył: 12 Mar 2018
Posty: 71
Skąd: Kraków/Kielce
Wysłany: 2019-07-23, 07:31   

Nie wiem jak w 3gH, ale w 3g plus musisz mieć VCP. Wtedy możesz wyedytować EPROM bez wyciągania jednostki. Inna opcja to wyjęcie MMI, wylutowanie EPROMu i edycja jakimś czytnikiem pod USB.
Potem trzeba wgrać soft EU, a na końcu mapy i aktywator.
 
 
Pawel_10 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Paweł
Dołączył: 07 Sie 2019
Posty: 5
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2019-08-07, 21:53   

Niedawno wgrałem europejski soft do mojej C6 4F, zastepując soft usa.
VCDS jest potrzebny tylko jeśli niemasz jeszcze aktywnego zielonego menu.
Jeśli masz już aktywne zielone menu, to VCDS jest niepotrzebny, tylko płytki z softem EU.
Procedura jest identyczna, jak przy kazdym update softu, jedynie trzeba zaznaczyć opcje ręcznego update i wtedy soft nie sprawdza numeru istniejącej wersji, tylko wgrywa cokolwiek jest na CD.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
remont5 


Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2013
Skrzynia: DSG
Imię: Przemek
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 15 Lut 2015
Posty: 445
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2019-08-12, 13:30   

ale on pytał o 3G High :)
_________________
Ochrona komponentu - potrzebujesz pomocy? zapraszam
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU
 
 
elektronik_audi 


Model: Inne
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Imię: Mariusz
Wiek: 44
Dołączył: 15 Sie 2019
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-15, 10:16   

Witam ,
do włączenia green menu nie potrzebny jest komputer .... mogę zrobić procedurę do uruchomienia z pozycji aktualizacji ...

do konwersji USA to EU potrzebujesz kompa który zparametryzuje ci języki bo po wgraniu znikną ci napisy ....
 
 
Pawel_10 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Paweł
Dołączył: 07 Sie 2019
Posty: 5
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2019-08-15, 14:25   

Nie zmienialem jezyka z angielskiego i nic mi nie zniknęło. Moze jeszcze kiedyś wgram spolszczenie, to zobacze, jak to działa
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
elektronik_audi 


Model: Inne
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Imię: Mariusz
Wiek: 44
Dołączył: 15 Sie 2019
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-15, 18:06   

to chyba coś nie tak zrobiłeś ( nie cały soft ) wgrałeś
po wgraniu znikają wszystkie napisy .... czy to audi czy lamborgini w 3g high i 3g plus tak jest .....
 
 
Pawel_10 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Paweł
Dołączył: 07 Sie 2019
Posty: 5
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2019-08-15, 18:16   

Robilem update z ostatniej werji usa, (ktorą tez juz kiedyś uaktualnialem) do najnowszej wersji EU i nic przy tym nie straciłem. Zmienilem też dysk od navi, i wszystko działa
 
 
elektronik_audi 


Model: Inne
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Imię: Mariusz
Wiek: 44
Dołączył: 15 Sie 2019
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-15, 18:43   

Root.ifs są różne dla systemu EU i USA ...... więc dziwne ..... robiłem tego tyle i nigdy się nie spotkałem z taką sytuacją VCP albe ODIS enginering jest potrzebny .....
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Pawel_10 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Paweł
Dołączył: 07 Sie 2019
Posty: 5
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2019-08-15, 18:56   

A ja nawet nie wgrywalem bootloadera, tylko goły update w trybie manualnym 😁
 
 
elektronik_audi 


Model: Inne
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Imię: Mariusz
Wiek: 44
Dołączył: 15 Sie 2019
Posty: 9
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-16, 09:20   

3ghigh po wgraniu eu ....
tu np. telefon ...

3ghighlambo.png
3ghigh
Plik ściągnięto 773 raz(y) 167,46 KB

 
 
Pawel_10 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Paweł
Dołączył: 07 Sie 2019
Posty: 5
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2019-08-16, 14:33   

No tak... ja w C6 4F po zmianie softu na EU mam wersje 5.5.70. czyli nie 3G, a 2G, który wygląda niemal identycznie, jak w tytulowym wpisie. To trochę wyjasnia, bo procedura zmian softu moze sie nieznacznie roznić.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
remont5 


Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2013
Skrzynia: DSG
Imię: Przemek
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 15 Lut 2015
Posty: 445
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2019-08-16, 19:41   

Chwila zabawy w zielonym i czcionka wróci
Albo coś nie tak poszło przy wgrywaniu softu
_________________
Ochrona komponentu - potrzebujesz pomocy? zapraszam
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: