Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Usuwanie filtrów DPF i układów AdBlue SCR OC/AC OC/AC warsztat Gdańsk forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Usuwanie
DPF i AdBlue
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
werden.pl
moto market
AZet Auto Serwis
Naprawa
wgnieceń
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Kabel diagnostyczny VAG009
Autor Wiadomość
okocza30 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Łukasz
Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Rzepin
Wysłany: 2018-01-03, 18:43   Kabel diagnostyczny VAG009

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. W dniu wczorajszym otrzymałem kabelek pod tytułem VAG009 i po zainstalowaniu wszystkiego co mi zalecono niestety program nie uruchamia się. Pojawia się komunikat "USB interface not found" albo "please waiting". Czy może miał ktoś kiedyś podobny problem?
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
bendzji 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ASB
Imię: Michał
Pomógł: 364 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Kwi 2012
Posty: 6172
Skąd: Września
Wysłany: 2018-01-03, 21:16   

odezwij się do sprzedającego , nie miałem problemów z kontaktem z nim , zrobiłes wszystko według załączonej instrukcji???
_________________
Były: A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI Są: A4 B5 1.8T TIP , A6 C6 3.0TDI MAN
 
 
okocza30 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Łukasz
Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Rzepin
Wysłany: 2018-01-03, 22:37   

Tak wszystko zrobione tak jak w instrukcji. Podłączyłem kabel zainstalowałem to co dołączyli do maila i lipa.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
bendzji 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ASB
Imię: Michał
Pomógł: 364 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Kwi 2012
Posty: 6172
Skąd: Września
Wysłany: 2018-01-03, 22:46   

a jak jest widziany kabel w menadzerze urzadzeń?
_________________
Były: A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI Są: A4 B5 1.8T TIP , A6 C6 3.0TDI MAN
 
 
okocza30 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Łukasz
Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Rzepin
Wysłany: 2018-01-03, 23:15   

Ross tech direct usb interface czyli wydaje mi się że tak jak powinno być
 
 
bendzji 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ASB
Imię: Michał
Pomógł: 364 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Kwi 2012
Posty: 6172
Skąd: Września
Wysłany: 2018-01-03, 23:30   

tak u mnie tak samo , jaki system?
_________________
Były: A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI Są: A4 B5 1.8T TIP , A6 C6 3.0TDI MAN
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
okocza30 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Łukasz
Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Rzepin
Wysłany: 2018-01-04, 10:35   

System Win 10
 
 
bendzji 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ASB
Imię: Michał
Pomógł: 364 razy
Wiek: 34
Dołączył: 14 Kwi 2012
Posty: 6172
Skąd: Września
Wysłany: 2018-01-04, 12:54   

uruchamiałeś jako adminstrator? , może tryb zgodności?

u mnie działa na win7 64 bit i win7 32 bit
_________________
Były: A4 B5 1.9TDI TIP , A6 C5 2.4 MULTI Są: A4 B5 1.8T TIP , A6 C6 3.0TDI MAN
 
 
okocza30 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Łukasz
Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Rzepin
Wysłany: 2018-01-04, 13:06   

Tak uruchamiałem jako administrator i kombinowałem ze zgodnościami i dalej to samo. Jak uruchomię jako administrator to wtedy jest please waiting a jak normalnie z pulpitu to wtedy usb interface not found
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
PieterB 



Model: 80 B4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Rok: 1994
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ABK
Imię: Piotr
Pomógł: 4 razy
Wiek: 44
Dołączył: 08 Mar 2015
Posty: 439
Skąd: Zamość
Wysłany: 2018-01-04, 16:22   

Oj coś mi się zdaje że na 10 nie będzie to hulać <mysli> , na win 7 chodziło bez problemu koledze ostatnio pomagałem ustawić.
_________________
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
 
 
okocza30 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Łukasz
Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Rzepin
Wysłany: 2018-01-04, 18:58   

Oj a to pierwsze słysze.... stary vag chodzi bez problemu(stary czyli 409-1). To możliwe żeby to nie chodziło?
 
 
pan42 



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2013
Skrzynia: Manual
Kod silnika: CGLD
Imię: Andrzej
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 767
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2018-01-04, 19:43   

Jak nie podepniesz kabla do samochodu program nie odpali, tak jest z VCDS 15.7.0
_________________
Było przez 8 lat A6 C6 i nie może być nic innego niż A6 C7
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
PieterB 



Model: 80 B4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Rok: 1994
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ABK
Imię: Piotr
Pomógł: 4 razy
Wiek: 44
Dołączył: 08 Mar 2015
Posty: 439
Skąd: Zamość
Wysłany: 2018-01-04, 20:07   

pan42, tylko chyba wówczas inny komunikat wyskakuje, no ale może nie zaszkodzi sprawdzić.
_________________
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach - pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Zanim coś tu napiszesz!
 
 
Sambi 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BPP
Imię: Sławek
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Maj 2014
Posty: 142
Skąd: Orzysz
Wysłany: 2018-01-04, 20:44   

Na win 10 15.7.1 u mnie dziala.
 
 
okocza30 


Model: Allroad C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Łukasz
Wiek: 31
Dołączył: 31 Sty 2017
Posty: 18
Skąd: Rzepin
Wysłany: 2018-01-04, 21:06   

Podpinałem kabel do auta i nie ma żadnej różnicy taki sam komunikat wyskakuje.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: