Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Usuwanie filtrów DPF i układów AdBlue SCR WRC części samochodowe OC/AC OC/AC warsztat Gdańsk Tarcze, hamulce forum audi a6
Usuwanie
DPF i AdBlue
Pompy paliwa
Przepustnice
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
werden.pl
moto market
AZet Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Nowa mapa na SD RMC 2017 nie działa
Autor Wiadomość
odbiorca 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 TDI 190KM
Napęd: FWD
Rok: 2014
Skrzynia: Manual
Imię: Odbiorca
Dołączył: 12 Lis 2013
Posty: 55
Skąd: Lubin
Wysłany: 2017-09-07, 23:25   Nowa mapa na SD RMC 2017 nie działa

Kupiłem nową mapę RMC 2017 wcześniej była 2014. Wyciągam mapę na SD i wkładam nową i nie czyta. Coś trzeba dodatkowo zrobić ?
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
VAGPatrick 


Model: A7 4G
Nadwozie: Liftback
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2014
Skrzynia: S-tronik
Imię: Patrick
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Kwi 2017
Posty: 97
Skąd: Sieraków Śląski
Wysłany: 2017-09-08, 17:25   

Nie masz aktywatora do nowej mapy
_________________
A6 C6 3.0T 433KM/550NM Było.
A6 C7 2.0 TDI 215KM/450NM Było.
A7 3.0 TDI 307KM/644NM Jest!
PP AUTO CENTER
 
 
odbiorca 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 TDI 190KM
Napęd: FWD
Rok: 2014
Skrzynia: Manual
Imię: Odbiorca
Dołączył: 12 Lis 2013
Posty: 55
Skąd: Lubin
Wysłany: 2017-09-08, 17:52   

A skąd wziąć aktywator? W pudelku nic nie było oprócz karty sd.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
damos 



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: S-tronik
Kod silnika: CGWB
Imię: Damos
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 627
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2017-09-08, 22:12   

odbiorca napisał/a:
A skąd wziąć aktywator? W pudelku nic nie było oprócz karty sd.
Spytaj się sprzedawcy, u którego kupiłeś...?
 
 
odbiorca 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 TDI 190KM
Napęd: FWD
Rok: 2014
Skrzynia: Manual
Imię: Odbiorca
Dołączył: 12 Lis 2013
Posty: 55
Skąd: Lubin
Wysłany: 2017-09-08, 22:57   

Twierdzi, że nic takiego nie ma. A ja nie wiem czy powinno coś być oprócz karty SD w pudełku ?
Czy ktoś może potwierdzić co powinno być w pudełku oprócz karty SD ?
 
 
damos 



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: S-tronik
Kod silnika: CGWB
Imię: Damos
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 627
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2017-09-09, 00:49   

odbiorca napisał/a:
Czy ktoś może potwierdzić co powinno być w pudełku oprócz karty SD ?

W jakim pudełku? Oficjalnie sprzedaż prowadzi chyba tylko ASO. Jak kupiłeś legalnie, to musisz dokonać aktywacji w ASO (koszt? Pewnie poniżej 2000 PLN). Jeśli kupiłeś piracką wersję - podziel się z nami informacją - za ile i u kogo?
Sama mapa to jedynie fragment ceny - jej aktywacja kosztuje najwięcej (też mi się to nie podoba).
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
odbiorca 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 TDI 190KM
Napęd: FWD
Rok: 2014
Skrzynia: Manual
Imię: Odbiorca
Dołączył: 12 Lis 2013
Posty: 55
Skąd: Lubin
Wysłany: 2017-09-09, 02:13   

Kupiłem oryginał w pudełku z hologramami z karta SD z numerem seryjnym, nie wygląda na podróbę. Myślałem, że wystarczy kupić, wyciagnac stara karte i wlozyc nowa...
 
 
damos 



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: S-tronik
Kod silnika: CGWB
Imię: Damos
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 627
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2017-09-09, 03:02   

odbiorca napisał/a:
Myślałem, że wystarczy kupić, wyciagnac stara karte i wlozyc nowa...
No niestety - to nie takie proste. Często nowa mapa wymaga nowego oprogramowania. A wgranie nowego oprogramowania wykracza już po za samo włożenie karty :( O ile wiem - po instalacji trzeba jeszcze dokonać aktywacji (specjalny kod aktywacyjny unikalny dla każdego auta). W ASO kasują za to srogo. Poczytaj wątki na Forum o aktualizacjach nawigacji - jest tego bardzo duzo.
 
 
DariuszKR 


Model: A7 4G
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 333KM
Napęd: Quattro
Rok: 2016
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Dariusz
Pomógł: 1 raz
Wiek: 45
Dołączył: 10 Lis 2015
Posty: 188
Skąd: Czeladź
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2017-09-09, 08:27   

moge pomoc info priv
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
caleczka9 


Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2013
Skrzynia: S-tronik
Kod silnika: CDUC
Imię: Jakub
Wiek: 29
Dołączył: 05 Lip 2017
Posty: 7
Skąd: Kock Hannover
Wysłany: 2017-09-10, 12:36   

Pomoże ktoś ogarnąć aktualizację rmc eu p 11474 i nowe mapy ja mam z 2011r
 
 
wojciog 


Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Wojtek
Wiek: 43
Dołączył: 20 Lip 2009
Posty: 87
Skąd: Rzeszów
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2017-09-11, 20:20   

Kolego powiedz mi jak wykonać upgrade mapy z 2014 RMC do 2017 i czy jest to możliwe samemu?
 
 
diablor6 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: S-tronik
Kod silnika: CDUC
Imię: Rafał
Wiek: 26
Dołączył: 25 Lut 2015
Posty: 3
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-09-19, 01:30   

caleczka9 napisał/a:
Pomoże ktoś ogarnąć aktualizację rmc eu p 11474 i nowe mapy ja mam z 2011r


Podłączam się do prośby. Jak to ogarnąć?
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
AudiSS 


Model: RS7 4G
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 TFSI 420KM
Napęd: Quattro
Rok: 2014
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Pablo
Dołączył: 30 Paź 2014
Posty: 20
Skąd: Berlin
Wysłany: 2017-09-19, 14:42   

Nie zrobisz tego sam legalnie
Tylko ASO
PS.
sam obraz mapy za którą zapłaciłeś zapewne mogę dać ci za dziękuję
jest bezwartościowy
Klucz + odis online
 
 
Misiek_kb89 


Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI CGLD 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2012
Skrzynia: Manual
Imię: Kris
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 16 Gru 2014
Posty: 180
Skąd: Polska
Wysłany: 2017-11-09, 23:37   

Audi za mapę z wgraniem coś koło 1500zł. Jakiś specjalista jest na forum ? Bo w Polsce jest jeden taki ale czy na forum jest ?
 
 
amisz 


Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: Automat
Imię: Amisz
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 23 Gru 2016
Posty: 189
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2017-11-09, 23:41   

Jak sprawdzic ktora wersje mapy navi mam zainstalowane?
_________________
SPRZEDAM A6C7 https://www.a6klub.pl/aud...c04e39cbcf8377f
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: