Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Osłony Audi A6 OC/AC OC/AC warsztat Gdańsk forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Osłony
przeciwsłoneczne
Regeneracja
turbosprężarki
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
AZet Auto Serwis
Naprawa
wgnieceń
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6,C5]Kierunkowskazy nie działają
Autor Wiadomość
yaroa 


Model: Q7
Zasilanie: Benzyna
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Automat
Imię: Jarek
Wiek: 48
Dołączył: 06 Mar 2010
Posty: 44
Skąd: 100LICA
Wysłany: 2012-08-28, 12:23   [A6,C5]Kierunkowskazy nie działają

Witam wszystkich
od jakiegoś czasu mam problem z kierunkowskazami. W pierwszym etapie zanikały na chwilę ale się pojawiały, od dwóch dni przestały działać. Nie ma ich w ogóle. ?wiatła awaryjne działają.
Proszę o pomoc co jest do wymiany.
pozdrawiam
yaroa
_________________
Zaczynałem:
Fiat 125p
Opel Rekord
Audi 80 Coupe
Daewoo Nexia
Audi A6 Avant
Volvo XC90
Audi Q7
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
uszoo 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Automat
Kod silnika: ASG
Imię: Łukasz
Pomógł: 2 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 91
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-01-11, 13:54   

odświeżę temat mam ten sam problem co kolega kierunki są za chwile nie ma awaryjne działają bez zarzutu Ktoś podpowie o co chodzi ?
 
 
Mazdomania 



Model: S6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 4.2 340KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ANK
Imię: Małgorzata
Pomogła: 150 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 06 Sie 2013
Posty: 3878
Skąd: Łęczna/Puławy
Wysłany: 2014-01-11, 13:57   

Za kierunki odpowiada wyłącznik od awaryjnych. U mnie pstrykały kierunki, wyłącznik zmieniony i po problemie.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
uszoo 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Automat
Kod silnika: ASG
Imię: Łukasz
Pomógł: 2 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 91
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-01-11, 14:04   

http://youtu.be/qeyIu9XWKfo



http://youtu.be/_BJS-0lJQf4




56%







0%
 
 
szalony 



Model: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AKE 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2001
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Robert
Pomógł: 90 razy
Wiek: 41
Dołączył: 21 Mar 2013
Posty: 3646
Skąd: Beskid Śląski
Wysłany: 2014-01-11, 14:19   

uszoo, manetka kierunkowskazów daje pas. Z długimi nic się nie dzieje? Widzę że włączasz w pewnym momencie, zaskakują bez problemu?
 
 
uszoo 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Automat
Kod silnika: ASG
Imię: Łukasz
Pomógł: 2 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 91
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-01-11, 14:36   

w lewo i w prawo się tnie wiec nie wiem o co chodzi ...
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
radziu123 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AFN 110KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AVG
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 27
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2014-01-11, 15:44   

Ja obstawiam manetke.
 
 
uszoo 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 4.2 290KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Automat
Kod silnika: ASG
Imię: Łukasz
Pomógł: 2 razy
Wiek: 32
Dołączył: 20 Wrz 2013
Posty: 91
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2014-01-11, 17:05   

teraz raz działa raz nie masakra jakas :(

[ Dodano: 2014-01-11, 17:34 ]
jest możliwość sprawdzenia tego Vagiem ?? ??
 
 
radziu123 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI AFN 110KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AVG
Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 27
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2014-01-11, 18:27   

Spróbuj przeczyścić manetke, może pomoże mi jak wariował przekaźnik awaryjnych to przeczyszczenie pomogło.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
gutek2525 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.0 130KM
Napęd: FWD
Rok: 2002
Skrzynia: Manual
Imię: Artur
Wiek: 28
Dołączył: 31 Paź 2013
Posty: 27
Skąd: Grójec
Wysłany: 2014-02-05, 15:41   

przerywacz kierunkowskazów jest w przełączniku od awaryjnych ja miałem problem że włączając kierunek świecił się cały czas i prawy i lewy. rozebrałem wg instrukcji wykonałem czyszczenie i podginanie i problem znikną :)
http://chomikuj.pl/BOMBA6...,1030224047.pdf nie wiem czy mogę zamieścić ten link ale zobaczymy :P
 
 
DYZIOL1 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AYM 155KM
Napęd: FWD
Rok: 2002
Skrzynia: Multitronic
Kod silnika: AYM
Dołączył: 30 Sty 2012
Posty: 24
Skąd: kargowa
Wysłany: 2014-02-05, 16:37   

witam ja zrobiłem dokładnie tak ja gutek2525 rozebrać dogiąć blaszki po po sprawie :)
 
 
jakubczyk_7 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AQD
Imię: jakubczyk_7
Pomógł: 9 razy
Wiek: 36
Dołączył: 12 Wrz 2013
Posty: 508
Skąd: Czerwin
Wysłany: 2014-04-15, 21:36   

Gutek dobra robota z tym linkiem. Zastosowałem i działa. Dzięki <rotfl>
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
SoloZiP 


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.7T 250KM
Napęd: Quattro
Rok: 2003
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BES
Imię: Michał
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 21 Sty 2013
Posty: 220
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2015-01-13, 14:13   

Mógłby ktoś zamieścić tą instrukcję na jakimś darmowym serwerze, lub na forum, lub podesłać mi na maila?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: