Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl Opony samochodowe OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
Opony
samochodowe
Kup OC/AC
Express Parts
Przepływomierz
powietrza
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
VAG nie chce się komunikować
Autor Wiadomość
marcinz89 



Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Rok: 1995
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ABK
Wiek: 30
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 20
Skąd: Racibórz/Śląskie
Wysłany: 2012-06-02, 16:54   VAG nie chce się komunikować

Witam. Mam Kabel KKL i wszystko działało super aż do dzisiaj. Kolega poprosił mnie o sprawdzenie jego kabla, zrobiłem to i nie chciał mi się łączyć. Potem podłączyłem mój(wiem że jest ok i tu błąd taki jak na pierwszym screenie. Sprawdziłem czy porty com są ustawione te same i wszystko jest ok a przy teście portu wyskakuje błąd:
COM port status: OK
Interface status:3-Not found or not ready!

Dodam, że wszystko robię na włączonym zapłonie, tak jak kiedyś i kiedyś działało bez problemów.

Co z tym zrobić? Na forach wypisują różne rzeczy na ten temat ale na żadnym nie jest ten problem rozwiązany

1.jpg
Plik ściągnięto 10500 raz(y) 35,58 KB

2.jpg
Plik ściągnięto 10596 raz(y) 53,8 KB

_________________

 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
marcinz89 



Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Rok: 1995
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ABK
Wiek: 30
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 20
Skąd: Racibórz/Śląskie
Wysłany: 2012-06-02, 20:04   

podłączam zawsze do tego samego usb. Niestety nie łączy mi ani VAG, ani VCDS ani VWTOOL a działały bez problemów :(
_________________

 
 
marcinz89 



Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Rok: 1995
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ABK
Wiek: 30
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 20
Skąd: Racibórz/Śląskie
Wysłany: 2012-06-03, 07:27   

wyłączyłem antywira i dalej to samo :(
_________________

 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Arrni 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Pomógł: 14 razy
Wiek: 35
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 470
Skąd: Bełchatów
Wysłany: 2012-06-03, 13:08   

mialem to samo :D pomoglo przeinstalowanie systemu hehe
 
 
tapir173 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Paweł
Pomógł: 6 razy
Wiek: 39
Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 130
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2012-06-04, 05:08   

Zainstaluj ponownie sterowniki od usb i powinno pomóc u mnie pomogło <rotfl>
 
 
marcinz89 



Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.0 115KM
Napęd: FWD
Rok: 1995
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ABK
Wiek: 30
Dołączył: 09 Wrz 2010
Posty: 20
Skąd: Racibórz/Śląskie
Wysłany: 2012-06-04, 15:09   

dioda się świeci. Spróbuje podłączyć interfejs do innego lapka, sprawdze czy tam działa i dam znać

[ Dodano: 2012-06-20, 17:22 ]
Zrobiłem to co pisaliście, doinstalowałem sterowniki, nawet windowsa na nowo zainstalowałem i nic, błąd dalej wyskakuje :( Nie wiem co to może być bo dioda się świeci na interfejsie. Czy to oznacza jest zepsuty?
_________________

 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
rafald 


Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDi CLAB 204KM
Napęd: Quattro
Rok: 2012
Skrzynia: DSG
Imię: Rafał
Dołączył: 12 Cze 2012
Posty: 57
Skąd: 100lica
Wysłany: 2012-07-01, 14:38   

marcinz89, udało Ci się rozwiązać ten problem? u mnie jest dokładnie to samo - port wykrywa a interfejsu nie, wywala mi identyczny komunikat jak Tobie. Interfejs mam KKL z alledrogo ale nie był do niego dołączony żaden soft, wszystko musiałem zasysac...
_________________
szczęśliwy posiadacz:
- S6 C5 2001 (4.2 V8 Quattro)
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
- A6 C7 2012 (3.0 TDI Quattro)
 
 
tapir173 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Paweł
Pomógł: 6 razy
Wiek: 39
Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 130
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2012-07-01, 16:03   

rafald jakie masz wejście w swoim aucie bo chyba nie KKL tylko OBD
 
 
rafald 


Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDi CLAB 204KM
Napęd: Quattro
Rok: 2012
Skrzynia: DSG
Imię: Rafał
Dołączył: 12 Cze 2012
Posty: 57
Skąd: 100lica
Wysłany: 2012-07-01, 16:12   

KKL to model interfejsu a nie wejscie. wejscie oczywiscie mam OBD
_________________
szczęśliwy posiadacz:
- S6 C5 2001 (4.2 V8 Quattro)
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
- A6 C7 2012 (3.0 TDI Quattro)
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
tapir173 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Paweł
Pomógł: 6 razy
Wiek: 39
Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 130
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2012-07-01, 19:19   

Ok napisz coś więcej jaki masz system, program do fejsa ustawienia portów itd
 
 
rafald 


Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDi CLAB 204KM
Napęd: Quattro
Rok: 2012
Skrzynia: DSG
Imię: Rafał
Dołączył: 12 Cze 2012
Posty: 57
Skąd: 100lica
Wysłany: 2012-07-15, 21:36   

wracam do tematu bo na wakacjach byłem :)

win xp oraz na drugim kompie windows 7
testowałem różne VAGi (409-1, 311-2, 1-7, 1-5b) na żadnym nie działa
ustawienia portu - ustawiłem na com1, komunikacja portu jest, kabla nie widzi
_________________
szczęśliwy posiadacz:
- S6 C5 2001 (4.2 V8 Quattro)
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
- A6 C7 2012 (3.0 TDI Quattro)
 
 
michok 



Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Rok: 2001
Skrzynia: Manual
Imię: Michał
Pomógł: 30 razy
Wiek: 33
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 461
Skąd: Warszawa/Terespol
Wysłany: 2012-07-16, 13:01   

Kolego a czy w Windowsie ustawiles na jakim porcie ma byc kabelek widziany ? bo u mnie tez byl problem, bo zainstalowal kabel na 70 porcie a vagcom takiego nie widzi.. Zazwyczaj masz 1,2 port wolny to mozesz sobie recznie przestawic.
U mnie pomoglo.
Jezeli nie wiesz jak sprawdzic na ktorym porcie dziala kabel to :
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1241169.html
_________________
Bylo :
Skoda Felicja 1997 1.9D kombi
A6 C5 2001 2.5 TDI AKN+FWD+TIP ( Szrot... )
Jest : 2.0 z lpg :)
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
rafald 


Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0TDi CLAB 204KM
Napęd: Quattro
Rok: 2012
Skrzynia: DSG
Imię: Rafał
Dołączył: 12 Cze 2012
Posty: 57
Skąd: 100lica
Wysłany: 2012-07-17, 08:14   

zapodany przez Ciebie link nie działa
niemniej jednak porty ustawiłem w ustawieniach windowsa tak żeby był na COM1 więc ten problem możemy wykluczyć, jak pisałem wcześniej port sie komunikuje ale kabla nie widzi
komunikat pojawia mi się taki jak u marcinz89 (w pierwszym poście masz screena z informacją "COM port status: OK; interface status:3 ...."
_________________
szczęśliwy posiadacz:
- S6 C5 2001 (4.2 V8 Quattro)
- A6 C6 2007 (2.0 TDI)
- A6 C7 2012 (3.0 TDI Quattro)
 
 
michok 



Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Rok: 2001
Skrzynia: Manual
Imię: Michał
Pomógł: 30 razy
Wiek: 33
Dołączył: 05 Cze 2012
Posty: 461
Skąd: Warszawa/Terespol
Wysłany: 2012-07-17, 09:59   

a probowales przestawiac na inny niz 1 ?
u mnie np. VW tool smiga na com2 a vagcom na 1 :D
_________________
Bylo :
Skoda Felicja 1997 1.9D kombi
A6 C5 2001 2.5 TDI AKN+FWD+TIP ( Szrot... )
Jest : 2.0 z lpg :)
 
 
tapir173 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Paweł
Pomógł: 6 razy
Wiek: 39
Dołączył: 14 Mar 2012
Posty: 130
Skąd: Starachowice
Wysłany: 2012-07-17, 10:04   

rafald może masz po prostu uwalony kabel próbowałeś na jakimś innym aucie nie działa od samego początku czy już go używałeś, ja na początku pierwszy kabelek spaliłem dioda świeciła ale komunikat identyczny tylko żle podłączyłem przy audi C4 kkl nie sprawdziłem polaryzacji
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: