Audi A6 / A7 Klub Polska - Forum




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony Audi A6 Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl Opony samochodowe OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Opony Audi A6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
Opony
samochodowe
Kup OC/AC
Express Parts
Przepływomierz
powietrza
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mat1324
2018-04-06, 10:17
[A6 C6] Montaż ori kamery cofania+TV
Autor Wiadomość
slaby 



Model: RS7 4G
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1
Napęd: Quattro
Rok: 2017
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Tomek
Pomógł: 8 razy
Wiek: 48
Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 289
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2011-01-06, 01:43   [A6 C6] Montaż ori kamery cofania+TV

Witam
To może i ja zapodam taki oto modzik :mrgreen:
Zakładamy kamere cofania i jak ktos zechce to też tuner TV do A6 C6

Schemat układu kamery cofania (do 35. tygodnia kalendarzowego 2008)patrz obrazek 0 :mrgreen:
1 - Interfejs diagnostyczny magistrali danych -J533- za podręcznym schowkiem
2 - Jednostka wskazań sterownika przedniej jednostki wskazań i obsługi informacji -J685- na środku tablicy przyrządów
3 - Sterownik przedniej jednostki wskazań i obsługi informacji za podręcznym schowkiem
4 - Jednostka obsługi systemu Multimedia -E380- w konsoli środkowej na dole
5 - Przewód FBAS prowadzący od sterownika układu kamery cofania -J772- do sterownika przedniej jednostki wskazań i obsługi informacji -J523-
6 - Przewód FBAS od tunera TV -R78-
7 - Przewód FBAS od kamery cofania -R189-
8 - Kamera cofania -R189- w pokrywie tylnej
9 - Sterownik układu kamery cofania -J772- za prawą osłoną boczną bagażnika
10 - Tuner TV -R78- za lewą osłoną boczną bagażnika
11 - Magistrala CAN (system Komfort)
12 - Magistrala MOST
13 - Sterownik sygnalizacji przy parkowaniu -J446- za prawą osłoną boczną bagażnika
14 - Sterownik instalacji elektrycznej samochodu -J519- za okładziną tablicy przyrządów po stronie kierowcy
15 - Centralny sterownik systemu Komfort -J393- za prawą osłoną boczną bagażnika
16 - Sterownik rozpoznawania przyczepy -J345- za prawą osłoną boczną bagażnika
17 - Sterownik układu zezwolenia na wejście i uruchomienie -J518- za prawą osłoną boczną bagażnika
18 - Sterownik systemem ABS -J104- w komorze silnika
19 - Czujnik kąta skrętu kierownicy -G85- na kolumnie kierownicy przy sterowniku elektroniką kolumny kierownicy -J527-
20 - Magistrala CAN (napęd)
obrazek 0 :mrgreen:




WYMAGANIA

W samochodzie musi byc zainstalowany sterownik MMI high z wejsciem Video FBAS zielona wtyczką
Obraz 1

Dodatkowo ster trzeba przekodowac na kamere.
Wiec podpinamy VCDS
Wybieramy 07
adaptacja w kanale pierwszym po wczesniejszym zapamiętaniu parametrów dodajemy+32768 do bieżącej wartości
potem ,Test i Zapisz
Sterownik parktronika musi obsługiwac graficzne pokazywanie na ekranie MMI i dac się przekodowac na obsługe kamery!!!
zeby to sprawdzic wchodzimy w moduł parka 76
-kodowanie druga cyfra od lewej dodajemy 2 i akceptujemy.

Od tej pory po włączeniu wstecznego powinno byc widac na ekranie MMI czarny ekran ,ster czeka na sygnał z kamery :lol:
Moduły parka z ubogim oprogramowaniem nie będą obsługiwac tej opcji , wiec lepiej to pierw sprawdzic .Jak nie zadziała potrzebna wymiana stera parka :cry:

Mój ster parka jest taki

Address 76: Park Assist Labels: 4Fx-910-283.lbl
Part No SW: 4F0 910 283 C HW: 4F0 919 283 C Ten jest dobry , udało sie
Component: Parkhilfe 8-Kan H12 0020
Revision: 00H12000 Serial number: 11820520200069
Coding: 0221016
Shop #: WSC 02335 785 00200


Info na temat modułów parka

4F0 910 283 A - 4 sensors, no graphical support
4F0 910 283 B - ?
4F0 910 283 C - 8 sensors, graphical support
4F0 910 283 D - 4 sensors, graphical support
4F0 910 283 E - 8 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 F - 4 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 G - 8 sensors, graphical support, rear view camera support
4F0 910 283 H - 8 sensors, graphical support, rear view camera support


Sterownik Gateway 19 musi zadresowac 6C: Back-up Cam ,jak nie ma tej opcji w kodowaniu to musowa wymiana stera ! Powinien byc minimum HW: 4L0 907 468 200zł

Mi sie nie udało i musiałem wymienic, szukałem odpowiedniego Gatewaya prawie miesiąc :evil:
Musiałem zastosowac Part No SW: 4L0 910 468 HW: 4L0 907 468 A ze względu na obecnośc ACC <ok>
Obraz 2

Po wymianie gateweya konieczna wizyta w serwisie na zdjecie ochrony komponentu, 350zł w Koszalinie po rabacie , w Sopocie 194zł bez rabatu :-/

Potrzebne częsci
-Ster MMI ze złączem FBAS
-Gateway z 26 pinoową kostką 4L0 907 468 . 4F0 nie widzą kamery ! Chyba ze nowsze 20 pinowe np. 4F0907468G
-Kamera cofania 4L0 980 551B z blendą w komplecie ! bo zwykła blenda nie ma miejsca na kamere 650zł
-Sterownik kamery HW: 4F0 907 441 A jak do avanta 650zł do limuzyny 4F0 907 441
No chyba ze poliftowy sie dostanie to daje sie przekodowac na inny typ nadwozia
Obraz 3

-uchwyt sterownika kamery 4F0 907297 50zł serwis
-obudowa kostki do stera kamery 4E0972144 15zł serwis
-wtyczka dwustykowa przy kamerze 1j0973119 4.50zł serwis
-uchwyt do kabla fabs 1k0937545m 2.50zł serwis

-kabelki sygnałowe od kamery do stera i tunera TV fakra-fakra kupiłem w naviservice 180zł
przy zamówieniu trzeba napisac zeby dodatkowo przysłali 2 kable fakra fakra 3m
http://www.naviservice.co...84&t=1288994044

Kabel ten potrzebny jest do podłaczenia sygnału video ze stera kamery wtyczka zielona do stera MMI wtyczka zielona FBAS, a wtyczka czerwona i światłowód do tunera TV
Kabel FBAS-poprowadziłem go prawą stroną auta pod plastikowymi progami .potem pod prawą poduszką pasażera tył i przez otwór tam sie znajdujący wypadłem w prawym tylnim boczku gdzie podpiołem go do zielonej wtyczki sterownika kamery
Obraz 4


-Instalacje do stera kamery zrobiłem sam kable 0.3mm ,piny do wtyczki dopasowałem w sklepie elektro
Dodatkowe nie przewidziane koszty 250zł :evil:

-Tuner TV nie musi byc montowany.
-Ja sie na niego zdecydowałem ponieważ planowałem dodatkową rozbudowe systemów np DVD
-Tuner TV SW: 4E0 910 146 A HW: 4E0 919 146 analog bo cyfrowy u nas nie działa i nie bedzie działac więc szkoda kasy 500zł


Długo sie zastanawiałem gdzie zamontowac ster kamery ,na początku chciałem go dac koło TV tunera po lewej stronie ,ostatecznie zamontowałem go jak w ori prawa strona.
Ze wzgledu na łatwosc podłączenia canów od modułu parka i zasilania.

pinologia zasilania samej kamery Wtyczka T54b
T54b/47zielono-zołty masssa do kamery
T54b/48zielono-czerwony zasilanie napieciowe 6V do kamery
Ja dałem zwykły kabel 2x0,5mm biegnie od wtyczkiT54b po prawym zawiasie klapy do kamery
Dodatkowo kabel fbas ze stera kamery wtyczka siwa ,przewód ten biegnie po prawym zawiasie klapy do kamery
Obraz 5 wtyczki stera kamery

A wtyczka stera T54b
B wtyczka do TV tunera
C wtyczka do MMI
D wtyczka do kamery w klapie



zasilanie stera kamery i cany
T54b/43 plus z bezpiecznika SF2 5A od 2005r. wolny .lub SF1 5A 2007r.w prawym boczku bagaznika zaznaczone czerwoną strzałką
Obraz 6

can low pomarańczowo-brązowy-podpinamy do canów parktronika pin A7 ,
can high pomarańczowo-zielony-podpiołem do canów parktronika pin A14 ,w avancie znajduje sie on pod plastikiem podłogi bagaznika- prawy boczek.
Lub do stera hamulca recznego zaznaczone czerwoną strzałą
massssssssssa na nadkolu koło stera parka nie ma innej opcji blizej :-)
Obraz 7


Tuner TV zamontowany jak ori pinologia kabli prosta, można połączyc do kostki zasilającej np. radio lewy boczek baga

-masa podłączamy do brązowy
-plusssss podłączamy do czerwono -czarny
-Diag komunikacja to ten trzeci kabelek z czerwonej wtyczki od naviservisu podłączamy do zielonofioletowy
-swiatłowód do nawigacji wypinając wejscie i wpinając powrót
-Kabel video FBAS wtyczka zielona podpinamy do stera kamery wtyczka brązowa

Jak juz wszystko podłaczymy to znowu VCDS i idziemy w can gateway 19
-kodowanie jest długie odszukujemy moduły 57 i 6C zaznaczamy i akceptujemy kodowanie
-po tej operacji powinno byc widac w VCDS TV Tuner57 i 6C: Back-up Cam
dalej kodowanie kamery pod swoje auto
idziemy 6C: Back-up Cam

Kodowanie u mnie zakodowałem tak Coding: 1020205Avant i bez haka
wysokosc na razie dałem 2

?0x0xxx : Producent 1 = Audi
x0?0xxxx : & Parking System Trailer
+1 = Trailer Hitch zainstalowane
+2 = Optyczny Parking System zainstalowany
00X0x0?xx : Aparat Wysokość
0 Camera Wysokość = 1
1 Aparat Wysokość = 2
2 kamery Wysokość = 3
3 Kamera Wysokość = 4
4 kamery Wysokość = 5
5 Camera Wysokość = 6
6 Camera Wysokość = 7
7 Camera Wysokość = 8
x0x0x??: Model
01 = Audi Q7 (4L)
02 = Audi A8 (4E) krótkim rozstawem osi
03 = Audi A8 (4E) Long Wheel Base
04 = Audi A6 (4F) Sedan / Reszta świata (R?)
05 = Audi A6 (4F) Wagon / Avant
06 = Audi A4 (8K) Sedan
08 = Audi A5 (8T) Coupé
12 = Audi R8 (42)
14 = Audi A6 (4F) Sedan / Chiny (CHN

Kodowanie i adaptacja kamery
http://wiki.ross-tech.com..._Back-Up_Camera


I na koniec kodowanie TV tuner
http://wiki.ross-tech.com...-Tuner_(analog)
całkiem innym obszernym tematem jest podłączenie ori wzmacniaczy i okablowania do anten od tunera :evil:
Do tuneraTV tez da sie zapodac kable wejsciowe AV oto mój schemacik do wtyczki czerwonej kabla od naviservice
8 masa ekranu 1
9 masa ekranu 1
10 Wejście audio z lewej strony 1
11 - Wejście audio z prawej strony 1
12 - Wejście wideo 1
13 - Masa ekranu 1
14 - Masa ekranu 2
15 - Masa ekranu 2
16 - Wejście audio z lewej strony 2
17 - Wejście audio z prawej strony 2
18 - Wejście wideo 2
19 - Masa ekranu 2


Ja spędziłem nad tym modem dwa zimne dni w garazu , ale przygotowania trwały tygodniami, wiec nie da sie tego tak krótko opisac.

Jest jeszcze opcja oszczednosciowa bez wymiany gatewaya ,i montazu TV tunera to mozna zostawic stary moduł 19 bez obsługi kamery , gdy włączymy wsteczny to i tak sygnał z kamery pojawi sie na MMI tylko bez wizualizacji pomocy przy parkowaniu. :lol:

Tak to wygląda w wersji finałowej


Jak jedziemy do przodu wygląda tak


I jedziemy na wstecznym





Można wybierac między dwoma trybami pomocy przy parkowaniu





Kamera sama sie wyłącza po zmianie na bieg do przodu

Mile widziane poprawki i podpowiedzi bo ja nie jestem za mocny w pisanu takich maratonów
Jak ktos bedzie potrzebował pomocy w wykonaniu moda to niech pisze o problemach.
pozdrawiam

<ok>
_________________
Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
Ostatnio zmieniony przez slaby 2012-02-21, 22:03, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

Tomas
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-07, 01:32   

Dobra robota ,pelna profeska :-D
 
 
maxon 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Maciek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 43
Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 311
Skąd: Gdańsk-Warszawa
Wysłany: 2011-01-07, 10:58   

Super !! Czy bez modułu parka da się to założyć ?
_________________
Czasami brak ludożerców
daje się boleśnie odczuć...
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

bob budowniczy
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-07, 18:46   

super opisik , a mógłbys podesłać zdjecia jak wyglada graficzny pdc z kamera cofania ? bo jezeli podłaczyłeś kamere to co stało się z rysunkiem obrysu auta gdzie widać czujniki przód i tył oraz czerwone kreski (przeszkody) ? Ale chyba audi jakos sobie z tym poradziło , by był graficzny pdc i widok z kamery?
prosze o info głownie o fotki . pozdrawiam , Robert
 
 
mysza 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 2 razy
Wiek: 43
Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 135
Skąd: Lebork/Pomorskie
Wysłany: 2011-01-07, 23:22   

ale bajer....zakładam dla zonki...e lutym....bob budowniczy bedziemy kombinować co???????
_________________
Nagle gwizd, nagle świst, para buch, turbo w ruch.

 
 
slaby 



Model: RS7 4G
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1
Napęd: Quattro
Rok: 2017
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Tomek
Pomógł: 8 razy
Wiek: 48
Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 289
Skąd: Koszalin
Wysłany: 2011-01-08, 09:57   

maxon napisał/a:
Super !! Czy bez modułu parka da się to założyć ?


A pewnie ,że sie da :mrgreen: Tylko musisz sprawdzic jedną rzecz, jak przekodujesz ster MMI ,czy pojawi sie czarny ekran na wstecznym .Jak tak :shock: to możesz wykonac u Siebie moda w wersji super-hiper oszczędnościowej.
Zakładasz tylko Blende z kamerą ,dajesz zasilanie ze wstecznego [wytsterowane na 6V jakimś odpowiednim tranzystorem]do kamerki podłączasz kablem FBAS bezpośrednio do stera MMI <ok> chyba powinno zadziałac :-/ Trzeba sprawdzic

bob budowniczy napisał/a:
super opisik , a mógłbys podesłać zdjecia jak wyglada graficzny pdc z kamera cofania ? bo jezeli podłaczyłeś kamere to co stało się z rysunkiem obrysu auta gdzie widać czujniki przód i tył oraz czerwone kreski (przeszkody) ? Ale chyba audi jakos sobie z tym poradziło , by był graficzny pdc i widok z kamery?
prosze o info głownie o fotki . pozdrawiam , Robert


Prosze bardzo zdjęcia dodane .
pozdro
_________________
Jest RS7 Plus PERFOR 4.0 V8 TFSI
Ostatnio zmieniony przez slaby 2011-01-16, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

bob budowniczy
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-08, 12:58   

rozumiem ,ze te pomarańczowe kreseczki pokazują skręt kół . tzn tak jak krecimy kołami one sie krzywią w odpowiednią stronke ?
 
 
maxon 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Maciek
Pomógł: 4 razy
Wiek: 43
Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 311
Skąd: Gdańsk-Warszawa
Wysłany: 2011-01-10, 00:55   

slaby napisał/a:
...
A pewnie ,że sie da :mrgreen: Tylko musisz sprawdzic jedną żecz, jak przekodujesz ster MMI ,czy pojawi sie czarny ekran na wstecznym ...


Stestuję i dam znać. Dzięki za opis. Masz u mnie <piwo>
_________________
Czasami brak ludożerców
daje się boleśnie odczuć...
 
 
tmr 



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2012
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Tomasz
Pomógł: 71 razy
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 851
Skąd: Konin/wlkp
Wysłany: 2011-01-17, 21:48   

Super opis!!!
Gratki <ok>
Z cenami ściągania ochrony komponentu i tak tam miałeś lajtowo :)
W Poznaniu zazwyczaj nigdy nie wychodzi to taniej niż 450-500PLN :) ... tym bardziej że ciężko jest jechać furką do serwisu z już założonym gatewayem z aktywną ochroną... Inną sprawą jest to że równie kiepskiego serwisu jak ten w Poznaniu przy Warszawskiej to chyba w EU nie ma... :lol:
Przy okazji: ja u siebie ster kamery przykręciłem do boku stelaża szafki MMI z lewej strony... Też pasuje ;-)
_________________
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

kolba 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 45
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 8
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2011-03-10, 23:25   

Witam
Mam problem z moim audi a6 c6 , mam oryginalne czujniki parkowania tył ale jak włączam wsteczny to na MMI nic mi nie wyświetla , sprawdziłem kodowanie jego wartość to 0000006 , dopisywałem 2 jak wyczytałem w różnych postach, lecz to nie pomagało, czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie? <luzik>
_________________
kolba
 
 
kolba 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 45
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 8
Skąd: Orzesze
Wysłany: 2011-03-11, 19:29   

Sprawdziłem mam sterownik bez literki i bez grafiki :| ,
_________________
kolba
 
 
bob budowniczy
[Usunięty]

Wysłany: 2011-03-13, 17:14   

moze sterownik uszkodzony , i dla tego nie działa . By był graficzny musi być moduł z odpowiednia literką .
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

fenomenalny 



Model: A7 4K
Nadwozie: Hatchback
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 333KM
Napęd: Quattro
Rok: 2020
Skrzynia: S-tronik
Imię: Patryk
Pomógł: 7 razy
Wiek: 38
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 1184
Skąd: Września/WIELKOPOLSKA
Wysłany: 2011-03-20, 00:19   

slaby, Jestem dla ciebie pełen podziwu! Obserwuje jakie mody wykonales i poprostu jestes WIELKI.
_________________
.............. aby innym było wygodniej. :)
 
 
Arczer33 


Model: A8 D3
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2010
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Marek
Dołączył: 06 Mar 2011
Posty: 37
Skąd: Warszawa/Devon
Wysłany: 2011-04-29, 01:12   

Witam mam pewien problem polegajacy na niewiedzy to znaczy mialem pdc bez zadnej literki teraz zmienilem na G z tego co wyczytalem ten modol posiada przod i tyl w moim jest tylko tyl a chcial bym miec graficznyc czy to zadziala i jak to zrobic czy trzeba cos przekodaowac nadmienie ze posiadam vcds za co wielkie dzieki koledze Użytkownik ktory troche sie nadenerwowal ale juz ok.Prosze o podpowiedz.
 
 
Arczer33 


Model: A8 D3
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2010
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASB
Imię: Marek
Dołączył: 06 Mar 2011
Posty: 37
Skąd: Warszawa/Devon
Wysłany: 2011-04-29, 08:47   

ok czyli zostaje mi dolozenie przodu poza przekodowaniem i tak chce dolozyc wiec zaczynam poszukiwania maneli do tego wszystkiego dzieki ponownie powiem ze zabawa przednia cos wrescie mnozna pogrzebac tym kabelkiem a dodam ze i kamerka tez wskoczy bo fajny bajer z nia jest.pozdrawiam
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: