Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl Opony samochodowe OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
Opony
samochodowe
Kup OC/AC
Express Parts
Przepływomierz
powietrza
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mat1324
2018-02-08, 21:02
[A6 C6] Kodowanie haka holowniczego
Autor Wiadomość
KMS 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Ryszard
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 366
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-24, 11:42   [A6 C6] Kodowanie haka holowniczego

Zomontowałem do swojej audiczki orginalny hak holowniczy przy dużym wsparciu ze strony kolegi szynszyla za co mu bardzo dziękuję.
Pozostało mi jeszcze go zakodować, w okolicy nikt nie chce się tego podjąć więc proszę kolegów o instrukcję krok po kroku jak to zrobić VCDSem 908
Do tej pory nie miałem doczynienia z diagnozowaniem, dlatego proszę o instrukcję dla laika.

Może któryś z kolegów z okolicy Warszawy by mi pomógł to zrobić.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
WILKU 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Kris
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Lut 2010
Posty: 13
Skąd: zachodnioporskie/UK
Wysłany: 2010-07-25, 10:46   jakie kodowanie masz na mysli

Jesli po retrofitingu to chyba to ci pomoze w adresie [66] no i pytanie czy masz ori modul do haka
http://wiki.ross-tech.com..._Trailer#Coding
jesli go niemasz mam na mysli kanal (69)pod warunkiem ze masz ori modol , to w w kanale 19 mozesz go doinstalowac poprzez instalation list jak jak to jest to czego szukasz z kodowaniem ? <ok>
 
 
tmr 



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2012
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Tomasz
Pomógł: 71 razy
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 851
Skąd: Konin/wlkp
Wysłany: 2010-07-25, 14:19   

1) w module ABS (grupa 03) zakoduj nową wartość: " stara wartość minus 16384"
2) w module CAN gateway (grupa 19) zakoduj obecność haka ... gdzieś to było chyba w pierwszym bajcie, ale głowy nie dam - odpal podpowiadajkę w VCDS
3) w nowo powstałym module haka (grupa nr 69) sprawdź czy masz go prawidłowo zakodowanego - patrz post Wilka :)
4) otwórz se piwko :)
_________________
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
KMS 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Ryszard
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 366
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-25, 22:28   

Bardzo dziękuję, jak się spotkamy stawiam piwko, nie jedno :mrgreen:
Hak kupiłem na allegro za 1000zł kompletny z wiązką, org. moduł+wtyczki i urządzeniem do zwalniania haka.
 
 
KMS 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Ryszard
Pomógł: 10 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 366
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-25, 22:52   

Kupiłem taki komplet
http://moto.allegro.pl/it..._westfalia.html
 
 
KrzyszTTof 



Model: A7 4G
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 313KM
Napęd: Quattro
Rok: 2013
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Krzysiek
Dołączył: 13 Lis 2009
Posty: 28
Skąd: Mazowieckie
Wysłany: 2010-08-06, 14:07   

KMS, opisz dokładnie jak wygląda instalacja gdzie umieściłeś moduł i jak rozprowadziłeś instalacje gdzie się wpina poszczególne wiązki żeby wszystko działało, a i co ze zderzakiem ciąłeś coś czy nie było trzeba.
_________________
nie jeździmy szybko tylko wolno latamy :)
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Ataman70


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 14 Lip 2010
Posty: 44
Skąd: /Kraj
Wysłany: 2010-08-19, 14:28   

a jak wyglada sprawa montazu ze strony mechanicznej?
jak wyglada demontaz zderzaka?
w jakie sruby nalezaloby sie wyposazyc zanim porozbiera sie auto?
 
 
avo3


Model: A6 C5
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 233KM
Napęd: Quattro
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Dołączył: 13 Sty 2013
Posty: 4
Skąd: Bielsko
Wysłany: 2013-05-06, 18:38   

Witam forumowiczów,
a co w przypadku gdy wartośc odczytana z ESP to 391 jesli odejme od tego 16384 to bedzie
to wartosc ujemna :(
 
 
daniel1997
[Usunięty]

Wysłany: 2013-05-06, 18:44   

avo3,
_powitania
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
chomiczesq 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Automat
Imię: Dominik
Dołączył: 14 Kwi 2015
Posty: 52
Skąd: Chełm
Wysłany: 2016-10-05, 19:55   

Panowie a ja w druga stronę. Czy da sie wykodowac hak? Po malowaniu auta cos lakiernik złe poskładał i wali mi błędem haka a nie chce mi sie szukać kabel po kabelku bo wtyczki przepatrzylem. A ze w zyciu nie zamierzam użyć haka to czy da sie go wykasować z kompa??
 
 
rafal1985 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Rafał
Wiek: 34
Dołączył: 12 Kwi 2009
Posty: 139
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2016-11-18, 14:12   

Kolego,

Zastosuj instrukcję kodowania w odwrotny sposób :-)
 
 
piters0 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
Napęd: FWD
Rok: 2010
Skrzynia: Multitronic
Kod silnika: CANA
Imię: Piotr
Dołączył: 05 Paź 2010
Posty: 14
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2017-05-26, 22:32   

Witam, próbowałem odinstalowac hak w swoim Audi.
Zrobiłem te czynnosci:
1) w module ABS (grupa 03) zakodowalem nową wartość: " stara wartość plus 16384"
2) w module CAN gateway (grupa 19) weszłem w instaluj i tam miałem 69- trailer i zaznaczyłem zeby nie byl odhaczony

I dalej mi sie swieci bład haka, i dodatkowo swieci mi sie bład abs.
Co zrobiłem nie tak, albo co jeszcze nalezy zrobic by odinstalowac hak?
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
rafal1985 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Rafał
Wiek: 34
Dołączył: 12 Kwi 2009
Posty: 139
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2017-05-27, 08:30   

Zdemontowałeś fizycznie moduł?
 
 
piters0 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
Napęd: FWD
Rok: 2010
Skrzynia: Multitronic
Kod silnika: CANA
Imię: Piotr
Dołączył: 05 Paź 2010
Posty: 14
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2017-06-03, 20:08   

Faktycznie nie zdemontowałem modułu haka, teraz juz jest ok. Dzieki
 
 
bialynh 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Dawid
Dołączył: 05 Cze 2017
Posty: 2
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2017-11-19, 21:39   

panowie potrzebuje informacji gdzie w avancie montowany jest moduł
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: