Audi A6 / A7 Klub Polska - Forum




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony Audi A6 Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl Opony samochodowe OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Opony Audi A6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
Opony
samochodowe
Kup OC/AC
Express Parts
Przepływomierz
powietrza
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C5] Polski lektor do Navi TrawelPilot DX
Autor Wiadomość
daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 13:35   [A6 C5] Polski lektor do Navi TrawelPilot DX

Koledzy potrzebuje pomocy :-x kupując auto lektor mówił w j.polskim,wyciągnąłem płyte do czyszczenia teraz mówi po angielsku zmiana na j.polski nic nie daje będę wdzięczny za pomoc mam DX 0102 pozdrawiam <piwo>
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 14:35   

Hej napisałem jeszcze raz bo nikt nie odpowiada.Ustawiłem w menu j.polski ale niewiem czy to metryczny zmieniam polski angielski ale dalej nawija tylko po angielsku a było tak pięknie mówił do mnie czystą polszczyzną pomocy.
 
 
daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 15:29   

To jak ustawić angielski metryczny :-? pomożesz kolego bo niebardzo wiem o co chodzi :?:
_________________
Było A6C5 jest A4B7
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

Irek wawa


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AFB
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 190
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-09, 16:09   

Na liście różnych języków w menu językowym jest angielski metryczny. <ok>
 
 
daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 16:20   

Naciskam przycisk mode wybieram nastawy-zmień język i jest polski,angielski imperial i kilka innych gdzie jest ten metryczny pomocy bo oszaleje :evil:
_________________
Było A6C5 jest A4B7
 
 
Irek wawa


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AFB
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 190
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-09, 17:27   

Spokojnie! :mrgreen:

Nie pamiętam, czy jest to imperial - wydaje mi się, że metric... Jeśli takiego nie masz, to poeksperymentuj z innymi - dużo opcji nie ma ;-)

Wystarczy, że zmienisz język i wskażesz cel - navi zacznie obliczać drogę i czas, i już wiesz po jakiemu mówi :mrgreen: Kilka minut i znalezione.

Pozdrawiam <ok>
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 17:57   

Serdeczne dzięki kolego :-D Pozdrawiam!!! <ok>
_________________
Było A6C5 jest A4B7
 
 
daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 19:06   

Czegoś tutaj nie rozumiem :-/ zmieniam na j.niemiecki wszystko jest w j.polskim lektor mówi po niemiecku ustawie na angielski jest tak samo tyle,że mówi po angielsku ustawiam na polski bez zmian inaczej jest z pozostałymi językami zmienia się wszystko co jest grane gdzie mój lektor polski :evil:
_________________
Było A6C5 jest A4B7
 
 
Irek wawa


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AFB
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 190
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-09, 19:23   

Co masz na myśli, że "wszystko jest w j. polskim" jak zmieniasz na niemiecki? Przyznam się, że to dziwne, co się u Ciebie dzieje...
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 19:37   

Chodzi mi o to,że pisze po polsku"wprowadzanie celu aktywne"plus wszystkie komendy a lektor mówi po niemiecku to samo się dzieje jak ustawie angielski z tym,że mówi po angielsku.A jak ustawiam polski to wszystko jest bez zmian.Jak ustawie francuski,hiszpański albo holenderski to zmienia się wszystko :roll: Czy ktoś się w tym orientuje :?:A lektora polskiego jak nie słychać tak nie słychać...
 
 
Irek wawa


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AFB
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 190
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-09, 19:47   

daniel_sen4 - IMO napisy pochodzą od oprogramowania navi, a komendy z płyty. Czy jesteś pewien, że masz płytę z polskim lektorem? Czy nie podmieniłeś płyty przez jakiś przypadek?

Przy menu w navi po polsku, lektor polski powinien się pojawić po ustawieniu języka na polski. Nie widzę innej możliwości jak ta, że masz płytę bez polskiego lektora. Nie wiem dlaczego wcześniej mówił po polsku... :shock:
 
 
daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 20:04   

To jest naprawde troche dziwne,bo płyty napewno nie pomyliłem tak jak to że przed czyszczeniem płyty miałem lektora polskiego.Może zaszkodziło to,że musiałem radio rozkodować albo jak wyciągnełem płyte do czyszczenia to wsunołem drugą od innej navi.Niemam pojęcia :shock: jestem równie zdziwiony
_________________
Było A6C5 jest A4B7
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

Irek wawa


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AFB
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 190
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-09, 20:34   

A co to znaczy, że musiałeś radio rozkodować? A ta druga płyta, którą włożyłeś od innej navi miała mieć polskiego lektora?
 
 
daniel_sen4 



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 40
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 16
Skąd: Poznań-ZSL
Wysłany: 2009-06-09, 20:46   

Rozładował mi się akumulator jak włączyłem system audio to był napis podaj kod,nie znałem to dałem do rozkodowania.Ta druga płyta ma lepszą mape europy ale nie ma polskiego lektora.Może odłączenie zasilania na jakiś czas by pomogło :?:
Ostatnio zmieniony przez daniel_sen4 2009-06-09, 21:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Irek wawa


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AFB
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 190
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-09, 21:05   

A to rozkodowanie, to jakoś oficjalnie czy nieoficjalnie było robione? Nie wiem, czy podczas tej procedury można coś zepsuć... Może się bardziej zorientowani koledzy wypowiedzą...

Może napisz dokładnie, jak było od początku do końca - bo co raz jakieś nowości wychodzą <ok>
 
 
Administrator 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Andrzej
Pomógł: 231 razy
Wiek: 42
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 9376
Skąd: A6Klub.PL

Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: