Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl OC/AC OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
Express Parts
Przepływomierz
powietrza
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: PieterB
2017-10-03, 18:40
Moduł radia A6 C6
Autor Wiadomość
pepro 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Imię: Michał
Dołączył: 01 Paź 2017
Posty: 8
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2017-11-19, 21:10   

Dzięki
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Mar3cki 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Marek
Wiek: 31
Dołączył: 22 Lut 2018
Posty: 16
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2019-01-29, 18:16   

Screw napisał/a:
Tam jest coś w instalacji nawalone . Znajdź zasilanie ( masz
Tam chyba tylko 3 kable) i potestuj to miernikiem.
Przy CP miałbyś przerwę w dźwięku co 3 sekundy, równo.


Witam!
Przeczytałem cały temat z zainteresowaniem i właśnie to zdanie cytowane tutaj dało mi wiele do myślenia o moim problemie!
To teraz po kolei.
Tym audi jeżdżę już jakis czas. Zawsze wszystko pięknie działało. Miałem telefon w podłokietniku, dokupiłem i zamontowałem jakieś pół roku temu moduł bluetootha (korzystając z opisu na tym forum, zmieniając WAGiem odpowiednie parametry). Wszystko pięknie działało. Ostatnio wskutek mrozów akumulator odmówił rano współpracy. Podłączyłem prostownik, podładowałem odpaliłem i wszystko było OK. Po przyjeździe do domu sprawdzałem "low batery" - 50%. Podłączyłem prostownik (elektroniczny) i zostawiłem na noc.
Rano po wyjeździe z domu zdążyłem się połączyć jeden raz telefonem, następnie włączyłem CD (odtwarzacz na 6 płyt) i cała elektronika audio odmówiła współpracy. Radio gra w systemie przerywanym (3 sekundy gra i na 3 sekundy się wyłącza), odtwarzacz wyświetla płyty ale nie odtwarza żadnej, (płyta się kręci bo słuchałem) i z pokrętła po przełączeniu na inny utwór, wraca na pierwszą pozycję a w głośnikach cisza, telefon nie działa a radio tak jak pisałem. <wnerw> Wymontowałem odtwarzacz na kilka godzin, płyty się da wyjąć bez problemu, załadować też, ale całość nie działa. Pierwszym pomysłem był restart MMI, co niczego nie dało. teraz zastanawiam się co dalej. Pomocy! Może ktoś coś doradzi? Czyżby to był CP?
Za wszelkie podpowiedzi będę ogromnie wdzięczny. <piwosz>

Aha! Jeszcze sprawdzałem WAGiem błędy - był jakiś nieznany błąd radia spowodowany zbyt niskim napięciem i po wykasowaniu już się nie pojawił.
 
 
remont5 


Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2013
Skrzynia: DSG
Imię: Przemek
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 15 Lut 2015
Posty: 445
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2019-02-11, 15:52   

podaj mi numer błędu, czy to jest numer 02095 ?
CP objawia się tak:
- na module głównym MMI nie ma dźwięku (nie można pogłośnić)
- na zmieniarce CD muzyka przerywa co 2 sek.
- na radiu FM tak samo - przerywa co 2 sek.
- na wzmacniaczu gra jedna strona i nie ma basu
_________________
Ochrona komponentu - potrzebujesz pomocy? zapraszam
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Mar3cki 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Marek
Wiek: 31
Dołączył: 22 Lut 2018
Posty: 16
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2019-02-11, 19:00   

O jak miło że ktoś zainteresował się tematem. :)
Kodu błędu nie wyświetliło, tylko miałem na WAGu "nieznany kod błędu" w kanale dotyczącym radia. Po skasowaniu nie wywala żadnych blędów
- stacje radiowe trudno przełączyć ale da się, MMI wyświetla stacje normalnie, na FISie mrugają w
takcie "jest głos, nie ma głosu" czyli co 3 sekundy, pod warunkiem że jest przełączone na kierownicy, podgłośnić da się zarówno z kierownicy jak i z pkrętla na tunelu, poziom głosu nie wyświetla się,
- zmieniarka wogóle nie daje głosu, płyty połyka i wypluwa normalne,
- ciężko odsłuchać ale wydaje mi się że w ciągu tych 3 sekund co radio gra normalnie, grają obydwie strony razem z zakresem tonów niskich
- telefon przez BT głośnomówiący da się odebrać, ale nie przyciskami na kierownicy tylko na tunelu i rozmowa przerywa co 3 sekundy (to samo zauważyłem dzieje się z nawigacją jak działa)
Próbowałem jeszcze teraz sprawdzić czy są jakieś błędy na radiu kanał 56 i telefonie kanał 77. Na radiu brak błędów, z telefonem w kan 77 nie da się połączyć, tak samo jak z systemem nagłaśniającym.
I jeszcze jedno - z ostatniej chwili - wszedłem w kanał 19 Magistrala pomostu gateway - uszkodzenie - błąd 00384 - magistrala optyczna - zamknięty. Nie bardzo jarzę ocb ale może to jest ta usterka, która mnie prześladuje? Ale to chyba nie to, bo po wykasowaniu nie powrócił.
 
 
yarowsc 


Model: A6 C7
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 TDI 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2013
Skrzynia: Automat
Kod silnika: CDUD
Imię: Jarek
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 10 Sie 2017
Posty: 823
Skąd: lubuskie
Wysłany: 2019-02-11, 21:33   

zrób Auto-Scan całego wozu VCDS-em i wrzuć tu odczyt - może coś rozjaśni sprawę
 
 
Mar3cki 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Marek
Wiek: 31
Dołączył: 22 Lut 2018
Posty: 16
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2019-02-11, 21:38   

OK. Ale nie mam VCDSa mam tylko WAG-scan. Ale spróbuję coś załatwić.
Dzięki
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
remont5 


Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2013
Skrzynia: DSG
Imię: Przemek
Pomógł: 6 razy
Wiek: 34
Dołączył: 15 Lut 2015
Posty: 445
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2019-02-12, 14:37   

być może światłowody niedomagają...
wrzuć autoscan jak mówi Jarek
_________________
Ochrona komponentu - potrzebujesz pomocy? zapraszam
POLSKIE Menu, lektor i mapy w MMI 2G / 3G Basic, High, Plus / Concert / RMC / MIB2 + konwersja USA na EU
Naprawa jednostek MMI 3G zielony\czerwony ekran oraz bez reakcji
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: