Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl OC/AC OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
Express Parts
Naprawa
wgnieceń
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
lampa cofania czasem nie świeci i rozładowała akumulator
Autor Wiadomość
Kaczmarek 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
Napęd: FWD
Rok: 2009
Skrzynia: Multitronic
Imię: Kaczmarek
Dołączył: 05 Sie 2019
Posty: 1
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-08-05, 07:36   lampa cofania czasem nie świeci i rozładowała akumulator

Witam,

Mam taki problem: czasem zapala się kontrolka prawej lampy cofania i wtedy ta lampa nie świeci. Po wyłączeniu i włączeniu samochodu kontrolka znika i na wstecznym znów świecą oba światła cofania. Tak zdarzyło się kilka razy w ciągu ostatnich trzech tygodni. Kontrolka zapala się podczas zwykłej jazdy, więc to nie tak że ktoś akurat majstruje przy bezpiecznikach albo oświetleniu. Więc zakładam, że żarówka jest sprawna i bezpiecznik też. Czy ktoś ma pomysł co może być nie tak?

Aby było jeszcze ciekawiej to w poprzedni weekend zapaliła się kontrolka świateł w przyczepce (zaraz po tym jak znów zapaliła się kontrolka prawego światła cofania). Tym razem co kilka minut na wyświetlaczu pokazywał się komunikat o światłach przyczepki i był sygnał dźwiękowy (zwykłe piszczenie). Samochód ma moduł przyczepki ale mam auto od pół roku i przyczepka nie była podłączona w tym czasie. Więc zostawiłem samochód na około 24 godziny myśląc, że jak odpalę to kontrolki znów znikną na jakiś czas. Ale się okazało, że w tym czasie rozładował się akumulator! Pierwszy raz tak się stało odkąd mam to auto. Dzień wcześniej nie było problemu z kręceniem. Gniazdo od przyczepki wygląda na czyste/suche i kabel nie wygląda na uszkodzony. Jakiś pomysł o co chodzi?

Sprawdziłem napięcie na akumulatorze po ładowaniu i jest 12.2V a przy włączonym silniku jest 14.3V. Więc wygląda na to że akumulator jest sprawny.

Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2019-08-09, 03:58 ]
Czy ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: