Audi A6 / A7 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum A6 / A7, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Opony i felgi Audi A6 motostacja.pl w a6klub.pl OC/AC OC/AC sklep z częściami samochodowymi forum audi a6 Tarcze, hamulce forum audi a6
Felgi Audi A6
Części
samochodowe
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
Express Parts
Naprawa
wgnieceń
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C5 Avant] Problem z podłączeniem CB President Teddy
Autor Wiadomość
eryc 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ARJ
Imię: Eryc
Wiek: 33
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2015-09-15, 07:12   [A6 C5 Avant] Problem z podłączeniem CB President Teddy

Witam.
Mam problem z CB miałem radio Alan 102 (antena na magnes) i miałem odbiór i nadawanie tylko do ok 10 metrów potem już nic nie słyszałem wymieniłem antenę i dalej to samo wymieniłem teraz radio na President Teddy i dalej to samo max 10 m i koniec (kolega siedział w aucie a ja jeździłem). Sprawdzałem gniazdka napięcie dobre 12,3.
Macie jakieś pomysły??
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Jarasso 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 ASG 299KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASG
Imię: Jarosław
Dołączył: 12 Mar 2015
Posty: 13
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-09-17, 23:42   

To nie wina radia ani starej anteny. Antenę należy wystroić przy pomocy miernika, musi mieć pasmo dopasowane do auta.
 
 
eryc 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ARJ
Imię: Eryc
Wiek: 33
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2015-09-18, 08:17   

SWR strojenie ustawione ale potem jak sprawdza to wskazówka leci daleko za czerwoną skale, obcinanie promiennika też nic nie dało. :[

Sprawdzałem też miernik SWR czy nie walnięty, ale u kolegi pokazuje idealnie.
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Jarasso 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 ASG 299KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASG
Imię: Jarosław
Dołączył: 12 Mar 2015
Posty: 13
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-09-20, 21:44   

A nie masz przypadkiem pozakładanych żarówek ledowych w podświetleniu wnętrza, albo innego ciekawego osprzętu podłączonego do gniazda zapalniczki
 
 
eryc 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ARJ
Imię: Eryc
Wiek: 33
Dołączył: 05 Maj 2015
Posty: 7
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2015-09-21, 07:15   

Nic takiego nie mam. Jedyne co do zapalniczki mam podlaczony rozgaleznik pod podlokietnikiem.
 
 
krzysiek_krakow 


Model: S6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 340KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ANK
Imię: Krzysiek
Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 21 Kwi 2014
Posty: 72
Skąd: Kraków
Wysłany: 2015-09-21, 08:56   

Miałem dokładnie taki sam kłopot z cb jak Ty tyle że w ciężarówce.Winna okazała się obrysówka na dachu.Obrysówka diodowa orginalna, nie żadne "tuningi" , świeciła normalnie nic jej nie było.Po odłączeniu jej radio działa jak trzeba, po podłączeniu problem powraca.Doszedłem do tego odłączając po kolei wszystkie lampy, no prawie wszystkie bo ta była przed ostatnia
 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
Jarasso 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.2 ASG 299KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ASG
Imię: Jarosław
Dołączył: 12 Mar 2015
Posty: 13
Skąd: Łódź
Wysłany: 2015-09-21, 19:40   

Coś musi wprowadzać zakłócenia, jak nie ledy to może ten rozgałęźnik, a może radio wymieniałeś na jakieś (wszystko mające chińskie), antyradar, ładowarka do telefonu... Musisz posprawdzać odłączać po kolei dodatkowe gadżety.
 
 
NORD84 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI CAGB 136KM
Napęd: FWD
Rok: 2010
Skrzynia: Manual
Kod silnika: CAGB
Imię: KtoMaWiedziecTenWie
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 11 Lis 2014
Posty: 66
Skąd: GDAŃSK
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2015-12-12, 12:19   

Możesz zalożyć filtr przeciw zakłóceniowy na instalacji, może pomoże..

Na początek to bym wziął prąd z innego źródła np z innego auta obok i wtedy sprawdził , jak dalej będzie źle to szukaj problemu w strojeniu radia z anteną ewentualnie może antena być uwalona ?
_________________
____________
wirus aktywny.......
 
 
Marek.max 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Bodzio
Wiek: 37
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 86
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-01-18, 12:00   Re: Problem z podłączeniem CB President Teddy

eryc napisał/a:
Witam.
Mam problem z CB miałem radio Alan 102 (antena na magnes) i miałem odbiór i nadawanie tylko do ok 10 metrów potem już nic nie słyszałem wymieniłem antenę i dalej to samo wymieniłem teraz radio na President Teddy i dalej to samo max 10 m i koniec (kolega siedział w aucie a ja jeździłem). Sprawdzałem gniazdka napięcie dobre 12,3.
Macie jakieś pomysły??


I jak poradziłeś sobie z tym problemem? Ja mam tak samo. Nie wiem czy to wina regulatora napięcie, bo razem z tym problemem mam problem z ESP/ASR który opisywałem w innym temacie.
_________________

 
 
AUDI AG Tomasz 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 335KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BAT
Imię: Tomasz
Pomógł: 231 razy
Wiek: 43
Dołączył: 28 Sty 2015
Posty: 5376
Skąd: Warszawa
Kliknij tutaj ------------->
K@MiL 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AFN
Imię: Kamil ;)
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 701
Skąd: 3Miasto
Wysłany: 2016-01-27, 15:33   

Filtr nic nie da. Rozgałęźnik może mieć winę.
Ja bym proponował wziąć prąd z innego miejsca niż gniazdo zapalniczki.
 
 
Marek.max 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Bodzio
Wiek: 37
Dołączył: 29 Sie 2009
Posty: 86
Skąd: Łódź
Wysłany: 2016-01-31, 14:18   

U mnie sprawa wygląda następująco, wszystko było ok do póki nie padła mi bateria. od kiedy wymieniłem akumulator nie działa mi CB tak jak opisałem to wcześniej. w między czasie padł mi jeszcze alternator, brak ładowania, po naprawie wyskakiwała mi kontrolka od ESP, a dzisiaj padło mi wszystko co związane z hamulcami, świeca się kontrolki ABS, ESP, ASER, na FIS-e ostrzeżenia odnosnie hamulcy i brak ręcznego na włączonym zapłonie i silniku. na zgaszonym działa ręczny.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: