Nasze kluby {regulamin forum} Regulamin {wesprzyj nas} Wesprzyj nas Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia A6 wyszukiwarka} Szukaj! Chat Download Pliki A6
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Masz sklep motoryzacyjny ? ... Zapraszamy do reklamy! Audi A6 Klub Polska. (e-mail)

Poprzedni temat «» Następny temat
[warsztat] Feu Vert w Łodzi, Puszkina
Autor Wiadomość
diabel 

Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Tiptronic
Miasto/Region: Łódź
Wysłany: 2009-06-10, 15:29   [warsztat] Feu Vert w Łodzi, Puszkina

Standardowo po zakupie nowego auta pojechalem na wymiane filtrow i oleju. Wczesniej serwisowalem u nich swoja Asterke, robilem hamulce, zawieszenie, wymiane oleju itp. Moze nie byli najtansi, ale solidni, no i mialem ich po drodze z roboty, a 10-20 PLN roznicy to i tak mniej niz dojazd taksowkami. Tym razem jednak przesadzili i to grubo. Nie wiem, czy zadzialala magia marki AUDI, czy co innego, w kazdym razie wlaczyl im sie w oczach mnoznik x2. Za wymiane oleju (z beczki), filtr oleju + filtr przeciwpylkowy (podrzednej firmy) zabulilem w sumie 400PLN. Porownalem pozniej ceny z faktury z cenami w kilku sklepach i na Allegro, wszystko zawyzone srednio o 70-100%.

mariana6wawa

Nadwozie: Limuzyna
Napęd: Quattro
Miasto/Region: Warszawa
Wysłany: 2009-07-08, 13:55   

Jestem nowy więc pozdrawiam. Ja powiem tak. Dopiero co mam A6 więc w tej materii się nie wypowiem ,ale w BMW serwisowałem u nich i powiem szczerze, że nie mogłem się do niczego specjalnie przyczepić. Był to Feu-Vert w Warszawie co prawda, ale chyba A6 też pojedzie do nich bo cen nie mieli złych a i dali mi czasem jakąś promocję na klimę czy przeglądneli auto za 1zł. Co do cen oleju to się mieściłem w okolicy 200zł z groszami za Valvoline około 7litórów - była to dobra cena jak na moją okolicę.

Maleńka 

Model: Nie mam
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: Inny
Skrzynia: Manual
Miasto/Region: świętokrzyskie
Wysłany: 2009-07-13, 17:26   

Ja powiem tak- odkąd mam samochód to niemal wszystko robię we Feu Vercie- przede wszystkim dlatego, że mam blisko<jest u mnie na osiedlu> i tanio- ja bynajmniej tak uważam ;-) . Ostatnio to byłam na serwisie klimki- bo na wakacje trzeba jechać w cywilizowanych warunkach :mrgreen: . I pan mi powiedział, ze by klimatyzacja dobrze działała, trzeba ją włączać na min. 10 minut tygodniowo- nawet gdy nie ma potrzeby, żeby kompresor właściwie pracował :mrgreen:

Qris 

Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 1.8T 150KM
Rok: 1997
Jeżdżę: normalnie
Miasto/Region: Inowrocław
Wysłany: 2009-07-14, 21:03   

Na klimie się jeździ cały czas wtedy jest najfajniej! Aha wymiana oleju i filtra powinna być gratis do zakupionego oleju. Filtry (powietrze kabinowy) lepiej kupić na allegro i zmienić osobiście bo płacenie komuś 20 zł za 8 min pracy jest śmieszne, to samo tyczy się zmiany świec etc.

Maleńka 

Wysłany: 2009-07-23, 10:31   

Qris napisał/a:
Filtry (powietrze kabinowy) lepiej kupić na allegro i zmienić osobiście bo płacenie komuś 20 zł za 8 min pracy jest śmieszne, to samo tyczy się zmiany świec etc.

Hehe- łatwo ci powiedzieć- ja to nawet nie wiem, gdzie on jest :-P :mrgreen: A co dopiero mówić o wymianie :mrgreen: . Mnie to panowie nawet wycieraczki zakładają, bo już tyle razy u nich byłam :-) Miło ;-)

diabel 

Miasto/Region: Łódź
Wysłany: 2009-07-23, 11:27   

Jak widac stacja stacji nierowna, jedni FeuVerta chwala, inni wrecz przeciwnie.
Postanowilem dac im jeszcze jedna szanse. Cos mi stukalo w zawieszeniu, a ze jak pisalem mam do nich po drodze, skusilem sie. Po sprawdzeniu okazalo sie, ze wachacze sa w masakrycznym stanie, 6 z nich nadaje sie do wymiany. Facet stwierdzil, ze wymienic nalezaloby komplet, w sumie racja. Zaproponowal oczywiscie Lemfordera, za 2.5k. Jak zobaczyl moje wielkie oczy, zaczal szukac taniej, wyszukal Febi za 2k, i stwierdzil, ze "taniej nie ma co kombinowac, bo to nie wytrzyma". Ok, ryzyk-fizyk, kasy chwilowo nie ma, kupilem komplet Master Sport (700PLN) i zadzwonilem do FeuVerta z pytaniem, ile za robote (wachacze, laczniki stabilizatorow, koncowki drazkow). Po krotkim przeliczaniu (platne od wachacza) podano mi cene: od 800 do 900PLN. :shock: (w tym zbierznosc 150PLN). Podziekowalem, pojechalem do konkurencji (dawny Carman), zaplacilem za wszystko ok. 580PLN (w tym 80PLN za zbierznosc. :mrgreen:

Qris 

Wysłany: 2009-07-23, 21:15   

Ja kupiłem za 300zł cały komplet używek i jest baaaaja wymiana free samodzielna i zbiega 40zł:-)

[ Dodano: 2009-07-24, 18:18 ]
Maleńka napisał/a:
Qris napisał/a:
Filtry (powietrze kabinowy) lepiej kupić na allegro i zmienić osobiście bo płacenie komuś 20 zł za 8 min pracy jest śmieszne, to samo tyczy się zmiany świec etc.

Hehe- łatwo ci powiedzieć- ja to nawet nie wiem, gdzie on jest :-P :mrgreen: A co dopiero mówić o wymianie :mrgreen: . Mnie to panowie nawet wycieraczki zakładają, bo już tyle razy u nich byłam :-) Miło ;-)

Słońce ale jeśli sama zrobisz coś i poznasz choć kawałek tego brudnego czegoś pod maską to będziesz z siebie dumna:-) No i mąż doda ehhh cóż za pojętna kobieta...
Wycieraczki zrobisz ale nie w tipsach.
Filtr kabinowy zrobisz ale nie ubrana na biało.
Filtr powietrza... rękawiczki i dużo samozaparcia

Koleżanka z A3 PL?

Maleńka 

Wysłany: 2009-07-30, 09:30   

Qris napisał/a:

Słońce ale jeśli sama zrobisz coś i poznasz choć kawałek tego brudnego czegoś pod maską to będziesz z siebie dumna:-)

Nie mówię nie, tylko Feu Vert jest przy realu, w którym robię zakupy, więc często łatwo mi tam zostawić samochód na czas buszowania po sklepach, a jak skończę zwykle jest gotowy ;-)
Qris napisał/a:
No i mąż doda ehhh cóż za pojętna kobieta...

Nie mam męża :->
Qris napisał/a:
Wycieraczki zrobisz ale nie w tipsach.

Nie noszę- przyszłemu weterynarzowi nie przystoi:)
Qris napisał/a:
Koleżanka z A3 PL?

niee

Qris 

Wysłany: 2009-07-30, 14:32   

Mąż się może przydać do czynności serwisowych... heh:-) A co do weterynarii gratulacje z uwagi na trudności w doborze odpowiedniego leczenia i diagnozy. To tak jak by pediatria więc szacunek. Swoją drogą zawsze zastanawiałem się jak można zdiagnozować schorzenie u osoby która nic nie powie (dzieci/zwierzęta). No nic szacunek.

ps jakie to autko? Bo w rubryczkach same "inne..."

pawelk600 

Napęd: Quattro
Miasto/Region: Rzeszów
Wysłany: 2009-08-09, 14:41   

diabel napisał/a:
Jak widac stacja stacji nierowna, jedni FeuVerta chwala, inni wrecz przeciwnie.

Kolego temu sie nie dziw, tak to już jest że ilu klientów tyle opini i prawda jest taka że nie da się zadowolić wszystkich, zawsze znajdzie się ktoś komu coś nie przypasuje.

Ja pracuje w prywatnym warsztacie i mam mnóstwo klientów którzy pewnie byli by gotowi powiedzieć że jesteśmy najlepsi na świecie (oczywiście w przenośni to piszę) ale jest napewno wielu takich którzy najchetniej spalili by nas na stosie o choć byś ich skonfrontował ze sobą to pewnie i tak nikt zdania nie zmieni. I tak to już jest, ale też jest wolny rynek i zawsze można wybrać usługodawcę.

Obx 

Silnik: 1.9TDI 131KM
Rok: 2002
Miasto/Region: Łódzkie
Wysłany: 2009-11-17, 20:35   

Dzięki za informacje :evil: diabel :evil: , nawet po drodze do nich nie mam ale i tak ich będę omijał z daleka :)

Wyœwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu