Audi A6 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum a6, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

OC/AC OC/AC pompa wspomagania ZF Led Toyota Avensis felgi audi a6 milionczesci warsztat Gdańsk Tarcze, hamulce forum audi a6
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
Pompa oryginał
"ZF"
Maglownica
Sklepledowy.pl
Felgi aluminiowe
Części A6 C5
AZet Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C6]wymiana kloocków hamulcowych
Autor Wiadomość
fazi79 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Wieslaw
Wiek: 38
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 14
Skąd: Rymanów,Aberdeen
Wysłany: 2009-04-04, 15:47   [A6 C6]wymiana kloocków hamulcowych

Witam ,jakie są Wasze doswiadczenia z wymianą kloocków w C6, rozmawiałem juz z kilkoma osobami i takie żeczy mi wygaduja ze sam nie wiem w co wierzyc jakie są koszty w UK a jakie w Polsce ,bo samemu to sie chyba nie da zrobic.Więc zostaja autoryzowane serwisy:):)
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
ShoofeL 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2002
Skrzynia: Manual
Imię: Łukasz
Pomógł: 7 razy
Wiek: 34
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 395
Skąd: Tychy
Wysłany: 2009-04-04, 17:37   

Jak to sie nie da samemu zrobić? Pół godziny i klocki wymienione. Nawet pod blokiem na parkingu jak pada śnieg sie da... Nie wiem dokładnie jak jest w C6 ale w C5 potrzeba lewarek, imbus 7, klucz do kół i płaski śrubol i sie jedzie z koksem. :-)
W C6 powinno być w sumie podobnie.
 
 
vipsan 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 01 Sty 2009
Posty: 93
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-04-04, 21:07   

Vag jest potrzebny tylko do wymiany klockow na tyl!
Przod wymieniasz tradycyjnie!
Tyl dlatego ze jest hamulec elektyczny!

Wlasnie wymienialem klocki i polecam FERODO! Dobrze hamuje i nic nie piszczy!
Wymiana klockow ok 150zl przod i tyl
Klocki ok 400zl przod i tyl
A ferodo to bardzo dobra firma!

Ceny w aso wymiana ok 500zl klocki ok 700zl jesli chodzi o 3.0 TDI

Pozdrawiam!
_________________
AUDI A6 C6 2006
3.0 TDI QUATTRO
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
fazi79 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Wieslaw
Wiek: 38
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 14
Skąd: Rymanów,Aberdeen
Wysłany: 2009-04-05, 21:23   

Dzieki za odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie ,jeszcze nie musze wymieniać ale bede spał spokojniej.pozdrawiam
 
 
goly191 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 2305
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-04-06, 10:28   

vipsan napisał/a:
Klocki ok 400zl przod i tyl

chyba coś mało
do C5 kosztują do samego przodu ponad 500
FERODO dobre, też polecam, ale cenę coś małą podałeś
 
 
vipsan 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 1 raz
Wiek: 36
Dołączył: 01 Sty 2009
Posty: 93
Skąd: Legnica
Wysłany: 2009-04-06, 22:11   

500 na przod to raczej zalozyles wersje sport [RACING] dobre chamowanie ale szybko sie scieraja Ja kupilem normalne i sa naprawde ok i za komplet niecale 500zl dalem
_________________
AUDI A6 C6 2006
3.0 TDI QUATTRO
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
canonarrow 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Dołączył: 07 Mar 2009
Posty: 48
Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-10-12, 22:41   

do tematu jedno pytanie:
Komunikat z kompa o zużyciu klocków sam zniknie po wymianie klocków czy trzeba go kasowac VAGiem?
_________________
Piękna jest :D
 
 
fazi79 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Wieslaw
Wiek: 38
Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 14
Skąd: Rymanów,Aberdeen
Wysłany: 2009-10-13, 01:07   

Niewiem jak jest z kasowaniem komunikatu bo nie dopuscilem do zaswiecenia :) :)bylem na urlopie w PL i przy okazji wymienłlem u kolegi na warsztacie za free a klocki kupiłem orginalne do C6 s line za 73 funty komplet, cena chyba dobra.
 
 
goly191 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 2305
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-10-13, 09:07   

canonarrow napisał/a:
Komunikat z kompa o zużyciu klocków sam zniknie po wymianie klocków czy trzeba go kasowac VAGiem?

w C5 trzeba kasować
może w C6 będzie mądrzejszy komp i sam się skapnie, ale wątpię
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
malymk45 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Krzysztof
Pomógł: 7 razy
Wiek: 37
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 216
Skąd: Opole
Wysłany: 2009-10-13, 11:59   

canonarrow napisał/a:
Komunikat z kompa o zużyciu klocków sam zniknie po wymianie klocków czy trzeba go kasowac VAGiem?

Jeśli masz do wymiany komplet klocków /przód i tył / to bez VAG-a nie da się tego zrobić w c6 , jeśli sam przód bo to pewnie on zaświecił pierwszy możesz wymienić sam jak nie zniknie , ale raczej powinien bo jak miałem walnięty kabelek od ham.ręcznego jak sie zwierał komunikat z FIS znikał i tak w kółko .
U siebie wymieniałem komplet więc po wymianie z Vag i tak wszystko wykasowane było.
_________________
a6c6niebity
 
 
tmr 



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2012
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Tomasz
Pomógł: 71 razy
Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 875
Skąd: Konin/wlkp
Wysłany: 2009-10-13, 22:41   

canonarrow napisał/a:
Komunikat z kompa o zużyciu klocków sam zniknie po wymianie klocków czy trzeba go kasowac VAGiem?

sam zniknie
_________________
Wykonane mody :) :
C6:
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD, AMI
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
- ori kamerka cofania
- TPMS

C7:
- ori kamerka, ori hak
 
 
RomanS 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AKE
Imię: Roman
Pomógł: 52 razy
Wiek: 40
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 2166
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-10-14, 00:09   

goly191 napisał/a:
w C5 trzeba kasować


No nie wiem, u mnie zniknęło samo po wymianie klocków.
_________________
Pozdrawiam, Roman
--------------------------

Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
malymk45 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Krzysztof
Pomógł: 7 razy
Wiek: 37
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 216
Skąd: Opole
Wysłany: 2009-10-14, 08:49   

Użytkownik napisał/a:
Uwierz mi, że się da

Co się da ? cofnąć tłoczki w tylnch zaciskach ? , a po wymianie ustawisz je tak żeby np. ESP poprawnie działało , może korbką ?
_________________
a6c6niebity
 
 
malymk45 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Imię: Krzysztof
Pomógł: 7 razy
Wiek: 37
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 216
Skąd: Opole
Wysłany: 2009-10-15, 08:26   

Użytkownik napisał/a:
Wiesz co to klema

Samica łosia ?
_________________
a6c6niebity
 
 
goly191 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 170KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 42 razy
Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 2305
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-10-16, 09:07   

Użytkownik napisał/a:
50 na karku, a jak małe dziecko.

wiecznie młody <zdjęcie>
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: