Audi A6 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
WRC części samochodowe OC/AC OC/AC pompa wspomagania ZF Led Toyota Avensis felgi audi a6 warsztat Gdańsk Tarcze, hamulce forum audi a6
Pompy paliwa
Przepustnice
SklepOpon.com
opony i felgi
Kup OC/AC
Pompa oryginał
"ZF"
Maglownica
Sklepledowy.pl
Felgi aluminiowe
AZet Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: 0x4B25A
2013-06-26, 23:32
Jak zresetować TPMS in MMI
Autor Wiadomość
sebastiangda 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Automat
Imię: Sebastian
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 2
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-06-26, 23:31   Jak zresetować TPMS in MMI

Witam, mój problem jest następujący, podczas jazdy pojawiła się w aucie kontrolka z nieprawidłowym ciśnieniem w oponach. Pojechałem na wulkanizacje dopompowali mi, ale kontrolka nie znikła. Przeczytałem, że powinienem zresetować TPMS in MMI. Dzwoniłem do serwisu Audi, oglądałem filmiki na youtube jak to zrobić. Wszędzie mówią i pokazują, że powinienem kliknąć CAR potem SETUP i z listy wybrać ikonkę Tire Pressure Setup, ale w moim wozie są wszystkie inne opcje co na filmach ale tej akurat nie ma. Znajomy podpinał komputer do samochodu i mówił, że nie ma błędów w działaniu tego systemu monitorującego ciśnienie, wystarczy go zresetować, ale nikt nie wie gdzie. Moje pytanie brzmi czy ustawienia o które mi chodzi mogą być w innym miejscu jak car i setup ? Czy może ich brak jest związany z jakąś inną awaria lub brakiem w komputerze samochodu. Proszę o podpowiedzi z góry uprzejmie dziękuję i pozdrawiam.
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
0x4B25A 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 136 razy
Wiek: 33
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6745
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-26, 23:33   

sebastiangda, rad z tego linku próbowałeś (z zapłonem): http://forums.audiworld.c...d.php?t=2768143 ?


P.S. Przeniosłem Ci temat do odpowiedniego działu <okok>
 
 
sebastiangda 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Automat
Imię: Sebastian
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 2
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-06-26, 23:39   

Dziękuję za przeniesienie, zanim pojawiła się odpowiedź odnośnie działu napisałem w dziale który wydał mi się słuszny, przepraszam. Czytałem treść strony którą pan wysłał, ale niestety w tamtym przypadku opcje związane z ciśnieniem znajdowały się gdzie wszyscy mi podpowiadają, u mnie niestety ich nie ma. Dziękuję za szczere chęci. Pozdrawiam
 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
0x4B25A 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 136 razy
Wiek: 33
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6745
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-27, 07:30   

sebastiangda, w takim razie czekamy na inne podpowiedzi...


P.S. Tu wszyscy jesteśmy na 'Ty'... nieważne czy masz 18 czy 60 lat <okok>
 
 
stinger 



Model: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Rok: 2010
Skrzynia: DSG
Imię: Radek
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 787
Skąd: Landsberg/Lubuskie
Wysłany: 2013-06-27, 07:56   

Ja w A6 miałem system monitorowania ciśnienia w oponach ale bez kontroli w MMI (miałem MMI basic plaus). Gdy założyłem koła bez czujników system kontrolką informował ,że jest nie aktywny (kontrolka przebitej opony - przekreslona). Po dokupieniu czujników i zamontowaniu, po przejechaniu 100 metrów system sam skalibrował czujniki i kontrolka znikła.
U Ciebie obstawialbym awarie któregoś z czujników w kołach lub np. awarie anteny ( w sedanie za szyba tylną). Takie są moje na szybko przypuszczenia <mysli>
_________________
było A4 1.8T, A6 2.5TDI, A6 2.0 TFSI, Q7 3.0TDI, VW Sharan, Ford Galaxy Mk3 jest
SportGimbus Evo IV

"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Forum to nie agencja towarzyska. Wszystkim nie dogodzimy"
 
 
0x4B25A 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 136 razy
Wiek: 33
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6745
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-27, 08:12   

sebastiangda, aby odszukać wspomniane przez stinger anteny nadawcze i jednostkę sterującą, zapoznaj się z poniższymi schematami:

ty?.JPG
Plik ściągnięto 6047 raz(y) 72,71 KB

przód.JPG
Plik ściągnięto 274 raz(y) 96,17 KB

 
 
Dealer Audi A6 



Model: RS6 C5/C6
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 4.0 560KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004/2010
Skrzynia: Tiptronic
Posty: 4256
Skąd: Serwis
ptaku999 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI CAHA 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2010
Skrzynia: Manual
Kod silnika: CAHA
Imię: Jacek
Dołączył: 30 Sty 2015
Posty: 8
Skąd: War-Maz
Wysłany: 2017-03-03, 22:36   

mam ten sam problem. Komputer mowi mi zebym zresetowal tpms w mmi ale u mnie nie ma tej opcji nigdzie. Mam MMI 3 wersja high. Czy ktos juz rozwiazal ten problem ?

[ Dodano: 2017-03-05, 10:35 ]
dobra poradzilem sobie sam. W zielonym menu trzeba bylo zmienic wartosc TPMS z 0 na 5 i zrestartowac MMI.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: