Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum a6, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

tuning audi a6 felgi audi a6 audi a6 xenon reklama Tarcze, hamulce forum a6 forum a6
Turboelita.pl Sklep alufelgi Express Parts Regeneracja HC Wyświetlacz LCD AZ Auto Serwis Układ hamulcowy Auto Oświetlenie Sklepledowy.pl


Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: 0x4B25A
2013-06-26, 23:32
Jak zresetować TPMS in MMI
Autor Wiadomość
sebastiangda 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Automat
Imię: Sebastian
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 2
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-06-26, 23:31   Jak zresetować TPMS in MMI

Witam, mój problem jest następujący, podczas jazdy pojawiła się w aucie kontrolka z nieprawidłowym ciśnieniem w oponach. Pojechałem na wulkanizacje dopompowali mi, ale kontrolka nie znikła. Przeczytałem, że powinienem zresetować TPMS in MMI. Dzwoniłem do serwisu Audi, oglądałem filmiki na youtube jak to zrobić. Wszędzie mówią i pokazują, że powinienem kliknąć CAR potem SETUP i z listy wybrać ikonkę Tire Pressure Setup, ale w moim wozie są wszystkie inne opcje co na filmach ale tej akurat nie ma. Znajomy podpinał komputer do samochodu i mówił, że nie ma błędów w działaniu tego systemu monitorującego ciśnienie, wystarczy go zresetować, ale nikt nie wie gdzie. Moje pytanie brzmi czy ustawienia o które mi chodzi mogą być w innym miejscu jak car i setup ? Czy może ich brak jest związany z jakąś inną awaria lub brakiem w komputerze samochodu. Proszę o podpowiedzi z góry uprzejmie dziękuję i pozdrawiam.
 
 
Tomek.TDI 



Model: A6 C6
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BSG
Imię: Tomek
Wiek: 31
Dołączył: 1 Kwietnia 2008
Posty: 2356
Skąd: Warszawa
0x4B25A 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 134 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6996
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-26, 23:33   

sebastiangda, rad z tego linku próbowałeś (z zapłonem): http://forums.audiworld.c...d.php?t=2768143 ?


P.S. Przeniosłem Ci temat do odpowiedniego działu <okok>
 
 
sebastiangda 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Automat
Imię: Sebastian
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 2
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-06-26, 23:39   

Dziękuję za przeniesienie, zanim pojawiła się odpowiedź odnośnie działu napisałem w dziale który wydał mi się słuszny, przepraszam. Czytałem treść strony którą pan wysłał, ale niestety w tamtym przypadku opcje związane z ciśnieniem znajdowały się gdzie wszyscy mi podpowiadają, u mnie niestety ich nie ma. Dziękuję za szczere chęci. Pozdrawiam
 
 
Tomek.TDI 



Model: A6 C6
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BSG
Imię: Tomek
Wiek: 31
Dołączył: 1 Kwietnia 2008
Posty: 2356
Skąd: Warszawa
0x4B25A 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 134 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6996
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-27, 07:30   

sebastiangda, w takim razie czekamy na inne podpowiedzi...


P.S. Tu wszyscy jesteśmy na 'Ty'... nieważne czy masz 18 czy 60 lat <okok>
 
 
stinger 



Model: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Rok: 2010
Skrzynia: DSG
Imię: Radek
Pomógł: 16 razy
Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 819
Skąd: Landsberg/Lubuskie
Wysłany: 2013-06-27, 07:56   

Ja w A6 miałem system monitorowania ciśnienia w oponach ale bez kontroli w MMI (miałem MMI basic plaus). Gdy założyłem koła bez czujników system kontrolką informował ,że jest nie aktywny (kontrolka przebitej opony - przekreslona). Po dokupieniu czujników i zamontowaniu, po przejechaniu 100 metrów system sam skalibrował czujniki i kontrolka znikła.
U Ciebie obstawialbym awarie któregoś z czujników w kołach lub np. awarie anteny ( w sedanie za szyba tylną). Takie są moje na szybko przypuszczenia <mysli>
_________________
było A4 1.8T, A6 2.5TDI, A6 2.0 TFSI, Q7 3.0TDI, VW Sharan, Ford Galaxy Mk3 jest
SportGimbus Evo IV

"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
"Forum to nie agencja towarzyska. Wszystkim nie dogodzimy"
 
 
0x4B25A 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 134 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6996
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-27, 08:12   

sebastiangda, aby odszukać wspomniane przez stinger anteny nadawcze i jednostkę sterującą, zapoznaj się z poniższymi schematami:

ty?.JPG
Plik ściągnięto 200 raz(y) 72,71 KB

przód.JPG
Plik ściągnięto 178 raz(y) 96,17 KB

 
 
Tomek.TDI 



Model: A6 C6
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BSG
Imię: Tomek
Wiek: 31
Dołączył: 1 Kwietnia 2008
Posty: 2356
Skąd: Warszawa
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: