Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

audi a6 audi a6 skrzynia audi a6 regeneracja xenonów reklama forum a6 Tarcze, hamulce LED
Ubezpieczenie Regeneracja Skrzynie biegów Regeneracja HC AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Sklepledowy.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zresetować TPMS in MMI  
Autor Wiadomość
sebastiangda 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Automat
Imię: Sebastian
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 2
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-06-26, 23:31   Jak zresetować TPMS in MMI

Witam, mój problem jest następujący, podczas jazdy pojawiła się w aucie kontrolka z nieprawidłowym ciśnieniem w oponach. Pojechałem na wulkanizacje dopompowali mi, ale kontrolka nie znikła. Przeczytałem, że powinienem zresetować TPMS in MMI. Dzwoniłem do serwisu Audi, oglądałem filmiki na youtube jak to zrobić. Wszędzie mówią i pokazują, że powinienem kliknąć CAR potem SETUP i z listy wybrać ikonkę Tire Pressure Setup, ale w moim wozie są wszystkie inne opcje co na filmach ale tej akurat nie ma. Znajomy podpinał komputer do samochodu i mówił, że nie ma błędów w działaniu tego systemu monitorującego ciśnienie, wystarczy go zresetować, ale nikt nie wie gdzie. Moje pytanie brzmi czy ustawienia o które mi chodzi mogą być w innym miejscu jak car i setup ? Czy może ich brak jest związany z jakąś inną awaria lub brakiem w komputerze samochodu. Proszę o podpowiedzi z góry uprzejmie dziękuję i pozdrawiam.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
0x4B25A 
Administrator VIP A6



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 117 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 5466
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-26, 23:33   

sebastiangda, rad z tego linku próbowałeś (z zapłonem): http://forums.audiworld.c...d.php?t=2768143 ?


P.S. Przeniosłem Ci temat do odpowiedniego działu <okok>
_________________
 
 
sebastiangda 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Automat
Imię: Sebastian
Dołączył: 26 Cze 2013
Posty: 2
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-06-26, 23:39   

Dziękuję za przeniesienie, zanim pojawiła się odpowiedź odnośnie działu napisałem w dziale który wydał mi się słuszny, przepraszam. Czytałem treść strony którą pan wysłał, ale niestety w tamtym przypadku opcje związane z ciśnieniem znajdowały się gdzie wszyscy mi podpowiadają, u mnie niestety ich nie ma. Dziękuję za szczere chęci. Pozdrawiam
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
0x4B25A 
Administrator VIP A6



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 117 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 5466
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-27, 07:30   

sebastiangda, w takim razie czekamy na inne podpowiedzi...


P.S. Tu wszyscy jesteśmy na 'Ty'... nieważne czy masz 18 czy 60 lat <okok>
_________________
 
 
stinger 
VIP A6



Model: VW Sharan
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI 131KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ASZ
Imię: Radek
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 20 Mar 2011
Posty: 637
Skąd: Landsberg/Lubuskie
Wysłany: 2013-06-27, 07:56   

Ja w A6 miałem system monitorowania ciśnienia w oponach ale bez kontroli w MMI (miałem MMI basic plaus). Gdy założyłem koła bez czujników system kontrolką informował ,że jest nie aktywny (kontrolka przebitej opony - przekreslona). Po dokupieniu czujników i zamontowaniu, po przejechaniu 100 metrów system sam skalibrował czujniki i kontrolka znikła.
U Ciebie obstawialbym awarie któregoś z czujników w kołach lub np. awarie anteny ( w sedanie za szyba tylną). Takie są moje na szybko przypuszczenia <mysli>
_________________
było A4 1.8T, A6 2.5TDI, A6 2.0 TFSI, Q7 3.0TDI
jest Gimbus EVO II (VW Sharan)

"Niektórzy pędzą na złamanie karku, aż ciężko ich nieraz wyprzedzić."
 
 
0x4B25A 
Administrator VIP A6



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 117 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 5466
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz
Wysłany: 2013-06-27, 08:12   

sebastiangda, aby odszukać wspomniane przez stinger anteny nadawcze i jednostkę sterującą, zapoznaj się z poniższymi schematami:

ty?.JPG
Plik ściągnięto 103 raz(y) 72,71 KB

przód.JPG
Plik ściągnięto 97 raz(y) 96,17 KB

_________________
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: