Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

SKLEP AUDI felgi audi a6 audi a6 xenon reklama Tarcze, hamulce forum a6 forum a6
Sklep, części Sklep alufelgiExpress Parts Regeneracja HC Firma Konektor AZ Auto Serwis Układ hamulcowy Auto Oświetlenie Sklepledowy.pl


Poprzedni temat «» Następny temat
Błąd BREMSE w C6 i gaśnięcie elektroniki.
Autor Wiadomość
DJRadioActive 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Wiek: 27
Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 1
Skąd: Myślibórz
Wysłany: 2012-08-25, 12:36   Błąd BREMSE w C6 i gaśnięcie elektroniki.

Witam.

Mam Audi A6 C6 2.7 TDI sedan, prawdopodobnie po chipie, gdyż wraz z samochodem otrzymałem wykres z hamowni na którym widnieje 215km.

Mój problem jest taki:

Po przejechaniu kilku km dynamicznej jazdy na komputerze pokazuje mi błąd "Bremse", po czym wyłącza sie cała elektronika, w środku ciemno, nie działają szyby, wycieraczki, nawet pozycyjne z tyłu sie wyłączają. Silnik działa i przednie światła świecą normalnie.
Gdy wrzuce na luz i obroty spadną do 700 rpm, wszystko wraca do normy, ale po dodaniu gazu ponownie gaśnie. I tak w kółko.

Chciałbym się spytać, gdzie może leżeć przyczyna, więc czy muszę jechać na komputer?

Pozdrawiam.
 
 
Zdzisław RAKIETA 



Model: A10 C15
Nadwozie: SEDANO-COUPE
Zasilanie: Paliwo rakietowe
Silnik: 12.8 1363KM
Napęd: 6WD
Rok: 2015
Skrzynia: Sama zmienia
Kod silnika: 8C9NBDG
Imię: Zdzisław
Wiek: 56
Dołączył: 1 Kwietnia 1915
Posty: 5036
Skąd: Internety
Domel48 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Imię: Przemek
Wiek: 32
Dołączył: 25 Maj 2012
Posty: 452
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-08-25, 14:29   

Komputer przede wszystkim Kolego.
 
 
0x4B25A 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imię: Krzysztof
Pomógł: 131 razy
Wiek: 30
Dołączył: 30 Sty 2011
Posty: 6923
Skąd: Warszawa/Nowy Sącz

Wysłany: 2012-08-25, 18:17   

DJRadioActive, to co powiedział Domel48 to raz... a dwa... sprawdził bym jeszcze dla pewności ilość płynu hamulcowego w zbiorniczku wyrównawczym...
_________________
 
 
Zdzisław RAKIETA 



Model: A10 C15
Nadwozie: SEDANO-COUPE
Zasilanie: Paliwo rakietowe
Silnik: 12.8 1363KM
Napęd: 6WD
Rok: 2015
Skrzynia: Sama zmienia
Kod silnika: 8C9NBDG
Imię: Zdzisław
Wiek: 56
Dołączył: 1 Kwietnia 1915
Posty: 5036
Skąd: Internety
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: