Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

audi a6 audi a6 radio regeneracja xenonów reklama forum a6 Tarcze, hamulce LED
Express Parts VWonline.pl Hustla Online Regeneracja HC AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Sklepledowy.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[Audi A6 C6] Wymiana gałki zmiany biegów automat.  
Autor Wiadomość
MłodyA6 
Czasobywacz


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 30
Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 42
Skąd: Małopolska
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2011-01-06, 14:39   [Audi A6 C6] Wymiana gałki zmiany biegów automat.

Witam 8-) chce wymienić gałkę zmiany biegów a utomacie w C6 . Powie mi ktoś jak to zrobić >? może jakieś foto ? Będę wdzięczny <ok>
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
roberte313 
Czasobywacz


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 28
Dołączył: 03 Wrz 2010
Posty: 69
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2011-01-06, 18:29   

hejka podłączę się do tematu , tylko mnie interesuje taka operacja w c5 :P pewnie to proste ale zawsze warto się podpytać :) pozdrawiam ;] <piwo>
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
MłodyA6 
Czasobywacz


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 30
Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 42
Skąd: Małopolska
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2011-01-07, 11:49   

To co nikt nie wie jak to zrobić w C6 ? :-/
 
 
roberte313 
Czasobywacz


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 28
Dołączył: 03 Wrz 2010
Posty: 69
Skąd: gdańsk
Wysłany: 2011-01-07, 17:47   

Użytkownik - dzięki jak zwykle heheh .

pomogłeś mi ale nie ma żadnej ikonki " POMÓG? "

bo na pewno bym to wcisnął :]
;-)
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
MłodyA6 
Czasobywacz


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2006
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 30
Dołączył: 12 Gru 2010
Posty: 42
Skąd: Małopolska
Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2011-01-07, 20:55   

Dirty napisał/a:
MłodyA6 napisał/a:
To co nikt nie wie jak to zrobić w C6 ? :-/
ELSA prawdę Ci powie


Nie mam :roll:
 
 
artii99 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Wiek: 29
Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 11
Skąd: dolnyślask
Wysłany: 2011-02-09, 23:01   

Również proszę o pomoc w 2005rok 6biogowa skrzynia manual
za chiny nie mogę ściągnąć tej gałki
pozdro



MłodyA6 napisał/a:
Dirty napisał/a:
MłodyA6 napisał/a:
To co nikt nie wie jak to zrobić w C6 ? :-/
ELSA prawdę Ci powie


Nie mam :roll:
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
jaskol1 
Normalniak



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2005
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BLB
Wiek: 34
Dołączył: 02 Paź 2008
Posty: 131
Skąd: bedford uk
Wysłany: 2011-08-02, 11:42   

panowie ściągnął ktoś tą gałkę z c6 ?
jak tak to podzielcie się wiedzą <okok>
_________________
VODKA- connecting people
 
 
Rosemeyer 
Czasobywacz



Model: Inne
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Rok: 2008
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 44
Skąd: W-wa
Wysłany: 2011-08-03, 16:50   

mieszek delikatnie wyciagasz do gory, łapiąc za brzegi skory przy samych krawedziach mniej wiecej na wysokosci "P" i "-".
Sa tam po dwie zapinki po obu stronach i bardzo lekko schodza.
Nie ma potrzeby nic podwazac zadnymi blaszkami, srubokretami i innym dziadostwem - jedna reka to zrobisz.
Potem wywijasz do gory i rozpinasz opaske ktora zapieta jest galka do mieszka.

Zeby sciagnac galke musisz sie przelaczyc na N jesli dobrze pamietam. Przed zdjeciem galki musisz delikatnie wyciagnac/odciagnac przycisk na galce i zablokowac go od dolu najlepiej opaska zaciskowa ("trytytka"). Po zablokowaniu sciagasz galke i gotowe.

Jesli wpadnie przycisk, to bardzo latwo sie wyciaga "trytytka". Wystarczy wsunac jej koniec pod przycisk az do zaklinowania i delikatnie wyciagac - przycisk wysunie sie razem z opaska. Potem przytrzymujemy go, wyciagamy do konca i wsuwamy pod jego spod ta sama opaske, zeby go zablokowac przed ponownym wpadnieciem.

Sciagniecie mieszka i wymiana galki to max 5min roboty
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Adadadi 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 13
Skąd: Lublin
Wysłany: 2013-08-14, 17:30   

Czy ktoś mógłby udzielić porad jak zdemontować mieszek i gałkę w c6 manualu? Nie chcę nic urwać a na forum nie znalazłem żadnych informacji jak przeprowadzić taki zabieg.

przepraszam za odkopywanie.
 
 
quattroFan 
Nowy


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Szymon
Wiek: 23
Dołączył: 12 Sty 2014
Posty: 6
Skąd: Łódź/Głowno
Wysłany: 2014-03-02, 16:34   

Dodam do wypowiedzi Rosemeyer, że jeśli przycisk na gałce wpadnie (tak było u mnie) to można nakleić na jego metalową część taśmę dwustronną, a do niej Kropelką kawałek plastiku, za który można pociągnąć, wtedy przycisk ładnie wychodzi :)

Tak sobie wymyśliłem po pół godzinnych próbach z wkładaniem ''trytytki'' pod przycisk , które nie przyniosły powodzenia :|

Gałkę ciągniemy do góry i faktycznie zajmuje to maks 5 minut.

Pozdrawiam.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: