Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

SKLEP AUDI felgi audi a6 audi a6 xenon reklama Tarcze, hamulce forum a6 forum a6
Sklep, części Sklep alufelgiExpress Parts Regeneracja HC Firma Konektor AZ Auto Serwis Układ hamulcowy Auto Oświetlenie Sklepledowy.pl





Poprzedni temat «» Następny temat
[Audi A6 C6] Pakiet oświetleniowy  
Autor Wiadomość
beeroenx 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa, Ostrołęka
Wysłany: 2010-12-29, 01:18   [Audi A6 C6] Pakiet oświetleniowy

Witam, jestem nowym posiadaczem Audi A6 oraz nowym uzytkownikiem na a6klub.pl. Kupiłem auto okolo 2 tyg temu, przed kupnem szukalem auta z mozliwie najwiekszym wyposazeniem. Troche sie rozczarowalem gdy po kupnie zorietnowalem sie ze nie mam pakietu oswietleniowego (nie zwrocilem uwagi przy kupowaniu) Moje pytanie jest nast. czy pakiet oswietleniowy ma wiecej lampek od standardowej wersji o:
-lampki w lusterkach zewnatrz
-lampki w listwach wewnatrz
-lampki w drzwiach tylnich od dolu

czy jeszcze gdzies?
czy w pakiecie oswietleniowym jest oswietlenie nóg pasazerow z tylu przy wchodzeniu ?
i co sadzicie o tym zeby wmontowac lampki np od dolu w drzwiach tylnich i od dolu w fotelach przednich (do oswietlanie pasazerom z tylu dywaników przy wsadaniu) Czy ktos moglby mi podpowiedziec czy jesli dokupilbym boczki do drzwi z lampkami czy beda zlacza do podlaczenia i czy ktos mialby jakies pomysly aby podlaczyc reszte "brakujacych" lampeczek w jakis sprytny sposób
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
Bexa 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 8 razy
Wiek: 33
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 324
Skąd: śląsk
Wysłany: 2010-12-29, 10:03   

w pakiecie jeszcze jest podswietlenie w podsufitce ( 2 czerwone diody )

ps. w mmi mozna sobie załączyć dodatkowa funkcje "oswietlenie wewnetrze" gdzie regulujemy natezenie swiatla.

co do tylnich drzwi i podswietlania dywanikow z tylu to wydaje mi sie ze tak to obejmuje pakiet.
A jesli chodzi o sama instalacje to musi pomoc ktos inny.
_________________
 
 
fabiano82 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 571
Skąd: luton
Wysłany: 2010-12-29, 10:41   

Bexa napisał/a:


ps. w mmi mozna sobie załączyć dodatkowa funkcje "oswietlenie wewnetrze" gdzie regulujemy natezenie swiatla.

BEXA jak to uruchomic bo mi zaniklo ?? ??
_________________
Wykonane mody
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
Bexa 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 8 razy
Wiek: 33
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 324
Skąd: śląsk
Wysłany: 2010-12-29, 11:38   

w zielonym menu mmi,( gdzies na samej gorze jedna z pierwszych opcji ) jak bede w samochodzie to sprawdze bo nie pamietam dokladnie.
_________________
 
 
fabiano82 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 571
Skąd: luton
Wysłany: 2010-12-29, 13:22   

oka dzieki wielkie <ok>
_________________
Wykonane mody
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
 
 
Bexa 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 8 razy
Wiek: 33
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 324
Skąd: śląsk
Wysłany: 2010-12-30, 12:50   

Nie wiem czy znalazles sam czy nie jak cos to

- zielone menu mmi (setup+car)
- ustawienia diagnostyczne
- 2 opcja od dolu car menu czy jakos tak
- i teraz szukasz opcji Ambient.... nie wiem jaki masz jezyk mmi
_________________
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
beeroenx 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa, Ostrołęka
Wysłany: 2010-12-30, 19:01   

wchodze u siebie w car i setup i wyskakuje mi cos tam że" there are further vehicle setings available" tzn ze nie mam dost do dodatkowych ustawien ze wzgledu na ubogie wyposazenie ?
 
 
Bexa 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 8 razy
Wiek: 33
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 324
Skąd: śląsk
Wysłany: 2010-12-31, 00:18   

@beeroenx

wszystko jest ok, tylko powiedz mi co chcesz uzyskac ? chesz wejsc w menu serwisowe ?

tak na chłopski rozum
" ten komunikat to tak jak by wciskac caly czas przycisk MENU bedac w MENU i tak jak by dalej sie juz nie da wejsc bo juz sie tam jest..."
_________________
 
 
beeroenx 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa, Ostrołęka
Wysłany: 2010-12-31, 00:48   

Wiem wiem. Ale mi chodzi o znalezienie tej funkcji odnosnie natezenie swatla. Napisales - zielone menu mmi (setup+car) i szukacj ambient a jak ja wlaczam to wyskakuje mi ten komunikat.

Dzieki za info i sorry jesli moje pytania sa banalne ale mam auto kilka dni i nie mialem czasu zeby rozkminic wszystkiego
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
beeroenx 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa, Ostrołęka
Wysłany: 2010-12-31, 01:26   

Byc moze... jak je odblokowac ?? ?
 
 
Bexa 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 8 razy
Wiek: 33
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 324
Skąd: śląsk
Wysłany: 2010-12-31, 10:58   

Sprobuj jeszcze dla pewnosci przytrzymac setup i docisnac car i tak trzymaj je przez 5 sek, pozniej sprobuj wcisniac je razem na 5 sek, pozniej przytrzymaj Car i docisnij setup i potrzymaj.
(pamietajac ze w momencie gdy juz je trzymasz wcisniete oba sie musza swiecic)

Jak w koncu ci nie wlaczy sie zielone menu to tak jak pisze Dirty ma je zablokowane i musisz to zrobic poprzez kabel
_________________
 
 
beeroenx 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa, Ostrołęka
Wysłany: 2010-12-31, 14:22   

Niestety nie da rady takze zostaje kabel. Gdzie to moge zrobić, w kazdym ASO ?
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
beeroenx 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa, Ostrołęka
Wysłany: 2011-01-01, 18:50   

Dirty w jaki sposób ? Nie mam kabla ani oprogramowania...
 
 
Bexa 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual
Pomógł: 8 razy
Wiek: 33
Dołączył: 23 Kwi 2010
Posty: 324
Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-01-01, 18:57   

No to jak nie masz kabla to najlepiej zagadaj do kogos z wawy ( juz nawet Użytkownik sam ci sie zaoferowal za "1 korone" ) :) a w aso ok 100zl pewnie by skrobneli czyli masz jakies 30 razy taniej, bo sam tego bez kabla nie zrobisz.

Zostaje ci jeszcze jedna opcja zainwestowac w kabel bo jeszcze nei raz moze ci sie przydac i dzieki niemu zaoszczedzic kilka grosz :) w tym temacie chyba Użytkownik ?? to tez odpowiednia osoba albo na forum zapytaj sa osoby ktore sprzedaja kabelki

pozdro
_________________
 
 
beeroenx 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Dołączył: 28 Gru 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa, Ostrołęka
Wysłany: 2011-01-02, 15:32   

Dzięki wszystkim na pomoc !! !
Pozdro !
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: