Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum a6, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

tuning audi a6 felgi audi a6 audi a6 xenon reklama Tarcze, hamulce forum audi a6 forum a6
Turboelita.pl Sklep alufelgi Express Parts Regeneracja HC Wyświetlacz LCD AZ Auto Serwis Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN Sklepledowy.pl


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C5] Spryskiwacz szyby, swiatel nie dziala
Autor Wiadomość
Mixer82 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Manual
Wiek: 32
Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 39
Skąd: Mielec
Wysłany: 2010-10-10, 10:24   [A6 C5] Spryskiwacz szyby, swiatel nie dziala

Witam odmowil posluszenstwa spryskiwacz szyby przedniej tylniej i swiatel od swiatel na koncu jeszcze sporadycznie cos tam siknol, mial ktos taki klopot, czy jest mozliwosc wymiany silniczkow od spryskiwacza i jak ewentualnie w prosty sposob sprawdzic czy to ona zawiodly, napewno ich nie slychac po uruchumieniu dzwignia przy kierownicy bezpieczniki sprawdzile sa w porzadku jest moze jakas jeszcze inna ewentualnosc
_________________
Bo musi byc tak zeby bylo tak jak chcemy
Ostatnio zmieniony przez Mixer82 2010-10-11, 12:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
News.A6 



Model: A6 C5
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Imię: Jack
Wiek: 34
Dołączył: 1 Kwietnia 2008
Posty: 1356
Skąd: Stegna
RomanS 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AKE
Imię: Roman
Pomógł: 52 razy
Wiek: 52
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 2155
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-10, 10:49   

Mixer82, a płynu nalałeś :?: :mrgreen:

Wiem, że pytanie głupie, potraktuj jako dowcip <ok> ale żeby obie pompki padły naraz :?: :roll:
Może mialeś jakiś syf w zbiorniku i się zatkało coś :?:

Sprawdź czy w momencie załączania dźwignia dochodzi do pompek napięcie <ok>

Pompka od lamp załącza się po ok. 4-5 sek naciskania dźwigni i tylko jak masz załączone światła.

Aaaa ... i wstaw tagi do tematu, bo może trafić do smietnika ;-)
_________________
Pozdrawiam, Roman
--------------------------

Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości
 
 
Mixer82 


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Manual
Wiek: 32
Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 39
Skąd: Mielec
Wysłany: 2010-10-11, 12:39   

Nie no plyn jest choc by nawet to kontrolka by sie zaswiecila ze go nie ma.
Ze od swiatel wlaca sie po paru sekundach to otym tez wiem, moze sie cos zatkalo ale i tak by bylo pompki slychac a tu nic .
_________________
Bo musi byc tak zeby bylo tak jak chcemy
 
 
News.A6 



Model: A6 C5
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Imię: Jack
Wiek: 34
Dołączył: 1 Kwietnia 2008
Posty: 1356
Skąd: Stegna
RomanS 



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AKE
Imię: Roman
Pomógł: 52 razy
Wiek: 52
Dołączył: 26 Maj 2008
Posty: 2155
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-11, 16:38   

Mixer82, no to sprawdź czy do pompek dochodzi napięcie. Jak dochodzi to padły pompki (ale obie naraz?) a jak nie dochodzi to padło cos wcześniej (myszy obżarły kabelki ? ;-) )
_________________
Pozdrawiam, Roman
--------------------------

Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: