Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

felgi audi a6 audi a6 części audi a6 sklep audi a6 Audi A6 reklama forum a6 Tarcze, hamulce LED
Sklep alufelgiExpress Parts Części do A6/S6 Motostacja.pl Oleje Motul AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Sklepledowy.pl


Poprzedni temat «» Następny temat
[ A6 C5] klimatronik  
Autor Wiadomość
marcin12345 
Nowy


Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 15
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2008-06-06, 07:22   [ A6 C5] klimatronik

witam.mam taki problem bo od wczoraj przestala mi dzialac klima to znaczy jak ja uruchomie to silnik nie dostaje obciazenia.niby lekko dmucha ale nie moge zwiekszyc podmuchu i go zmiejszyc oraz nie moge ustawic temperatury to znaczy na wyswietlaczu wszystko sie zwieksza i zmniejsza ale to nie dziala i nie chodzi wentylator.prosze was o pomoc.moze sie ktos z tym spotkal.


nazywaj poprawnie tematy
Ostatnio zmieniony przez 2008-06-06, 08:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
arturro_A6
Normalniak



Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 300
Skąd: B-stok
Wysłany: 2008-06-06, 08:11   

najlepiej podpiac pod vaga i zczytac bledy
_________________
pozdrawiam
Artur
A4 & A6 & Golf V
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
marcin12345 
Nowy


Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 15
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2008-06-06, 09:26   

wlasnie doszedlem do tego ze mialem spalony bezpiecznik pod numerem 25.kupilem nowy wsadzilem i jak auto nie jest zapalone to klima dziala a jak zapale to przepala bezpiecznik.od czego jest ten bezpiecznik i dlaczego moze sie tak dziac.
 
 
kylo99 
Natręt



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRE
Imię: Krzysiek
Pomógł: 18 razy
Wiek: 31
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 745
Skąd: Ipswich UK & Lublin PL
Wysłany: 2008-06-06, 09:32   

25 to dmuchawa klimatyzacji i musi bys bezpiecznik 25amper
_________________
MOJA ESKA :) http://www.a6klub.pl/view...der=asc&start=0
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
marcin12345 
Nowy


Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 15
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2008-06-06, 09:35   

ja mialem 30A i taki sam wsadzilem ale znowu sie spalil i nie wiem jaka moze byc przyczyna.ostatnio podlaczalem zmieniarke i nie wiem moze ona ma cos z tym wspolnego.

[ Dodano: 2008-06-06, 11:51 ]
czy wie ktos jaka jest tego przyczyna z tym bezpiecznikiem bo u mnie w miescie nie mam mozliwosci podpiac go pod vaga.prosze o wszelka pomoc.
 
 
arturro_A6
Normalniak



Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 300
Skąd: B-stok
Wysłany: 2008-06-06, 12:07   

skoro wywala bezpiecznik musi gdzies byc zwarcie, bez rozbierania i dokladnego przyjzenia sie elektryce nie obedzie sie.

zacznij od miejsca gdzie byc moze skrecajac tapicerke przy podlaczaniu zmieniarki mogles jakis kabel przyciac.
_________________
pozdrawiam
Artur
A4 & A6 & Golf V
Ostatnio zmieniony przez arturro_A6 2008-06-06, 12:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
marcin12345 
Nowy


Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 15
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2008-06-06, 12:07   

radio ze zmieniarka odpada bo dlaczylem to kompletnie i dzieje sie to samo z tym bezpiecznikiem.mysle ze jak mechanik podlanczal mi zabezpieczenie w postaci odciecia zaplonu to cos zrabal i dlatego pali bezpiecznik od dmuchawy.tylko nie wiem co on mogl zle zrobic.macie jakies pomysly?
 
 
arturro_A6
Normalniak



Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 300
Skąd: B-stok
Wysłany: 2008-06-06, 12:10   

marcin12345 napisał/a:
mysle ze jak mechanik podlanczal mi zabezpieczenie w postaci odciecia zaplonu to cos zrabal i dlatego pali bezpiecznik od dmuchawy.tylko nie wiem co on mogl zle zrobic.macie jakies pomysly?


tak jak wyzej byc moze jakis kabel zostal przyciety, mialem u siebie podobna sytuacje gdy palila mi sie kontrolka od recznego, okazalo sie ze osoba skrecajaca tunel srodkowy przyciela kable.
_________________
pozdrawiam
Artur
A4 & A6 & Golf V
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
marcin12345 
Nowy


Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 15
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2008-06-06, 12:50   

wlasnie zjalem podstopnice i taki maly boczek gdzie sie otwiera maske.jest tam pelno kabelkow i nie wiem ktore to sa od dmuchawy.moze wiecie chociaz ktora to kostka to po niej doszedlbym do kabli.ogladam kabelki ale na gole oko nie widac uszkodzen i przerwania kabelka.jak to sprawdzic.

[ Dodano: 2008-06-08, 15:02 ]
panowie gdzie jest zamontowana dmuchawa i wentylator w audi c5.
 
 
arturro_A6
Normalniak



Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 163KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 07 Lut 2008
Posty: 300
Skąd: B-stok
Wysłany: 2008-06-08, 21:00   

marcin12345 napisał/a:
panowie gdzie jest zamontowana dmuchawa i wentylator w audi c5


jak zdejmiesz filtr przeciwpylkowy zobaczysz wentylator dmuchawy
_________________
pozdrawiam
Artur
A4 & A6 & Golf V
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
patrol 
Czasobywacz


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Rok: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 33
Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 32
Skąd: suwałki/augustów
Wysłany: 2008-06-08, 22:51   

wyjęcie filtra przeciwpyłkowego do którego dostaje się poprzez wyjęcie podszybia nic nie da, zobaczysz tylko łopatki wentylatora. do wentylatora można dostać się tylko wyjmując schowek pasażera. łatwo się go wyjmuje, trzyma się na 4 lub 6 śrubach. wentylator jest wtedy jak na dłoni, można go wyjąć i o ile mnie pamięć nie myli będą potrzebne klucze typu torkx

[ Dodano: 2008-06-08, 23:53 ]
przepraszam nie spojrzałem że Twój model to C4. nie wiem jak tam jest, domniemuję że tak jak u mnie
 
 
marcin12345 
Nowy


Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Wiek: 33
Dołączył: 19 Maj 2008
Posty: 15
Skąd: Kwidzyn
Wysłany: 2008-06-08, 23:04   

dzieki chlopaki.patrol tobie tez dziekuje i sie nie myliles ja tez mam c5.jeszcze raz wam dziekuje.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
m3iaz 
Normalniak


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205
Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2008-06-09, 09:07   

schowek ma 5 śrubek zwykłych rozmiar 8. tam jest wentylator.
w C4 żeby się dobrać do dmuchawy trzeba było od komory silnika pół podszybia rozebrać...

a tak swoja drogą. mam u siebie czasami przy pewnych obrotach wentylatora efekt "świerszcza". ktoś to już przerabiał? zaznaczam że czasami tylko i najczęściej zaliczę dziurę i znika :-D stawiam na łozysko w wentylatorze ale proszę o opinię tak przy okazji tematu
_________________
Quattro ;-)
RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania
 
 
macieja910 
Natręt



Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Pomógł: 25 razy
Dołączył: 22 Mar 2008
Posty: 726
Skąd: Brzozowo
Ostrzeżeń:
 10/3/6
Wysłany: 2008-06-09, 09:10   

m3iaz, a mozesz powiedziec o co chodzi z tym efektem swierszcza??? Jezeli o brzecznie to ja mialem cos takiego i caly wentylator klimy musieli mi zmieniac :-| Tanio nie bylo :mrgreen:
_________________
Dziewięć palców... Hehe
[/url]
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
m3iaz 
Normalniak


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Pomógł: 8 razy
Wiek: 32
Dołączył: 29 Maj 2008
Posty: 205
Skąd: Tomaszów Mazowiecki
Wysłany: 2008-06-09, 10:11   

świergocze... tak jakby liść wpadł...
no to mnie pocieszyłeś. a przypadkiem odczynnika nie trzeba zabezpieczyć przed wymianą wentylatora?
_________________
Quattro ;-)
RNS-e + Bluetooth Tel Interface
Shark Fin
DVD VST + kamera cofania
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: