Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

felgi audi a6 audi a6 części audi a6 sklep audi a6 Audi A6 reklama forum a6 Tarcze, hamulce LED
Sklep alufelgiExpress Parts Części do A6/S6 Motostacja.pl Oleje Motul AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Sklepledowy.pl


Poprzedni temat «» Następny temat
[ A6 C5 Avant] Wzmacniacz antenowy  
Autor Wiadomość
Borek123 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AKN 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AKN
Dołączył: 01 Mar 2011
Posty: 32
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-03-31, 17:11   [ A6 C5 Avant] Wzmacniacz antenowy

Witam. Mam problem chyba z wzmacniaczem antenowym. Pokazuje mi błąd 856 "Antena Radioodtwarzacza". Bardzo słabo odbiera. Stało to się tak z dnia na dzień, wszystko było super, pięknie odbierało, a tu nagle przestało. A więc gdzie znajduje się wzmacniacz antenowy w Avancie ? Czytałem gdzieś, że w lewym słupku przy tylnej szybie, ale nic tam nie znalazłem (nie rozbierałem wszystkiego, ale nie było tam widać wzmacniacza, tylko wiązki kabli). Rozbierał może ktoś wcześniej ? Ma ktoś zdjęcia.
A i radio to Audi Concert.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Toperz 
Nawiedzacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ALW
Imię: Imię
Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 434
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2011-04-04, 08:25   

Borek123, wzmacniacz masz za radiem, takie czarne małe wpinane w kabel antenowy i podłączane pod zasilanie w kostce idącej do radia. Może tylko zasilanie się odłączyło. Popatrz na forum było kiedyś o tym i nawet ze zdjęciami co i jak.

Pozdro
Toperz
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
junior13 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 1.8T 150KM
Napęd: FWD
Rok: 2003
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AWT
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 97
Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-04-04, 21:50   

Toperz, dzisiaj sprawdzałem w moim aucie, ale jest tylko kabel bez wzmacniacza antenowego. Mam podobny problem z jakością odbioru i za cholerę nie potrafię zlokalizować tego wzmacniacza.Zostało mi jeszcze sprawdzenie za podsufitką tylko przeraża mnie rozbieranie tego <stres>
Chciałem iść na łatwiznę i kupiłem WZMACNIACZ SEPARATOR ANTENOWY, ale nic z tego, nie działa prawdopodobnie z powodu zakłóceń ze starego wzmacniacza
_________________
http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
Toperz 
Nawiedzacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 136KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Kod silnika: ALW
Imię: Imię
Pomógł: 12 razy
Wiek: 32
Dołączył: 14 Mar 2010
Posty: 434
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2011-04-05, 09:40   

junior13, zerknij tutaj:
http://www.a6klub.pl/a6-c...acz-vt13746.htm

Może siedzi gdzieś głęboko w desce. U mnie był kawałek za radiem i z tego co wiem u większości też tam jest. Jak nie będzie to musisz zmierzyć miernikiem czy jest przejście od kabla przyczepionego do anteny aż do wtyczki...
Jak by co daj znać to może uda się coś wymyślić :]

Pozdro
Toperz
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
junior13 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 1.8T 150KM
Napęd: FWD
Rok: 2003
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AWT
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 97
Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-04-05, 16:42   

Dzisiaj podpiąłem VAGa i wyskoczył komunikat
856-obwód przerwany !
Zastanawiam się, czy w przypadku awarii zasilacza antenowego lub uszkodzenia kabla, będzie taki sam komunikat ?
Postaram się dzisiaj sprawdzić głębiej za radiem ten zasilacz antenowy tylko,że będę musiał odkręcić panel z klimy <uoee> . Zastanawiam się, czy czasami nie był gdzie indziej montowany ten zasilacz w poliftingowy modelu

[ Dodano: 2011-04-06, 22:01 ]
sprawdzałem głębiej za radiem, ale nie ma tam wzmacniacza antenowego.
Macie jakieś pomysły jak się uporać z tym problemem
_________________
http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
Borek123 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AKN 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AKN
Dołączył: 01 Mar 2011
Posty: 32
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-04-09, 23:58   

Mam to samo, wyjąłem radio i u mnie nie ma też wzmacniacza, mówisz pod panelem klimatyzacji też nie ma ? Zostaje jeszcze podsufitka... Niedobrze. Może sprawdzić jeszcze nad pedałami, bo w tamtym kierunku idzie kabel.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
junior13 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 1.8T 150KM
Napęd: FWD
Rok: 2003
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AWT
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 97
Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-04-10, 18:53   

W podsufitce też nigdzie nie znalazłem, ale zauważyłem (przez wnękę od lampki ),że kabel od anteny biegnie w kierunku lewego słupka. Dalej już nie sprawdzałem ponieważ ciężko ściągnąć tą tapicerkę i boje się,że coś połamie, a nie mam pewności,czy tam to jest.
_________________
http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
Borek123 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AKN 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AKN
Dołączył: 01 Mar 2011
Posty: 32
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-04-17, 12:49   

Na jakimś niemieckim forum przeczytałem (z moim łamanym niemieckim i translate google), że w Avancie wzmacniacz jest w antenie (tej stopce), a w sedanie jest oddzielny wzmacniacz. Ale wg. mnie tak chyba nie może być, bo od radia idzie gruby kabel antenowy, a przy antenie jest cienki, więc ten kabel od radia musi się z czymś łączyć. junior13, szukałeś jeszcze tego wzmacniacza ?
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
junior13 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 1.8T 150KM
Napęd: FWD
Rok: 2003
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AWT
Pomógł: 3 razy
Wiek: 34
Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 97
Skąd: śląsk
Wysłany: 2011-04-17, 23:25   

Dzisiaj miałem trochę czasu i odwagi, aby rozebrać tapicerkę. Patrząc przez otwór lampki w podsufitce kabelek biegł w lewą stronę, a więc rozbierałem lewą stronę słupka i tu ZONK :[
Kabel był doprowadzony do wiązki kabli i skręcił w prawo, więc rozebrałem prawą stronę, ale zasilacza antenowego nie znalazłem, a kabelek leci słupkiem i nad subem w kierunku przodu samochodu. Dalej nie sprawdzałem bo robota z rozbieraniem tapicerki paskudna. Plan mam taki, aby sprawdzić na razie, gdzie gubi się zasilanie 12v co podaje radio na antenę, oraz złącze,które zlokalizowałem (ok 30cm od stopki anteny) Sprawdzę jeszcze czy czasem nie mam problemu z anteną i jej podstawą. Jeżeli rozwiążę problem to napisze! Ty coś kombinowałeś ?
_________________
http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
Borek123 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AKN 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AKN
Dołączył: 01 Mar 2011
Posty: 32
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-04-18, 16:06   

Szukam cały czas na zagranicznych stronach. Spróbuję pożyczyć od kogoś tą podstawkę od anteny, zobaczymy. Mam jeszcze sprawdzić nad nogami, bo wydaje mi się, że kabel biegnie w tamtą stronę.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Defacto 
Nowy


Model: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.7T 250KM
Napęd: Quattro
Rok: 2001
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ARE
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 18
Skąd: Łomża
Wysłany: 2011-04-18, 16:24   

Wzmacniacz anteny w avancie jest w bagażniku po stronie pasażera tam gdzie jest wzmacniacz i bas od bosse. Jest on przy samej szybie wiec trzeba ściągnąć cały boczek żeby było on na wierzchu. W szybie nawet jest antena więc łatwo zlokalizować :)
_________________
Wykonane Mody:
- Montaż RNS-E

Mody w planach:
- Bluetooth
- Virus + K04
 
 
Borek123 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AKN 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AKN
Dołączył: 01 Mar 2011
Posty: 32
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-04-18, 16:47   

Defacto napisał/a:
Wzmacniacz anteny w avancie jest w bagażniku po stronie pasażera tam gdzie jest wzmacniacz i bas od bosse. Jest on przy samej szybie wiec trzeba ściągnąć cały boczek żeby było on na wierzchu. W szybie nawet jest antena więc łatwo zlokalizować :)

Jaka antena w szybie ? <mysli>
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Defacto 
Nowy


Model: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.7T 250KM
Napęd: Quattro
Rok: 2001
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ARE
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 18
Skąd: Łomża
Wysłany: 2011-04-18, 20:39   

Takie cieniutki brązowe paseczki coś na wzór ogrzewania tylnej szyby bynajmniej u mnie to jest.
Chodzi mi oczywiście o szyby w kształcie rombu w przestrzeni bagażowej :)
Mam nadzieję że pomogłem :)
_________________
Wykonane Mody:
- Montaż RNS-E

Mody w planach:
- Bluetooth
- Virus + K04
 
 
Borek123 
Czasobywacz



Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI AKN 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AKN
Dołączył: 01 Mar 2011
Posty: 32
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-04-18, 21:09   

Defacto napisał/a:
Takie cieniutki brązowe paseczki coś na wzór ogrzewania tylnej szyby bynajmniej u mnie to jest.
Chodzi mi oczywiście o szyby w kształcie rombu w przestrzeni bagażowej :)
Mam nadzieję że pomogłem :)
A, u mnie nie ma tego, w tych sprzed liftu chyba w ogóle nie było tej anteny w szybie.
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Defacto 
Nowy


Model: Allroad C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.7T 250KM
Napęd: Quattro
Rok: 2001
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: ARE
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 18
Skąd: Łomża
Wysłany: 2011-04-18, 21:26   

No to lipa :( W takim razie nie mam pojęcia gdzie może on być ;(
_________________
Wykonane Mody:
- Montaż RNS-E

Mody w planach:
- Bluetooth
- Virus + K04
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: