Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

audi a6 audi a6 radio regeneracja xenonów reklama forum a6 Tarcze, hamulce LED
Express Parts VWonline.pl Hustla Online Regeneracja HC AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Sklepledowy.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z radiem Concert A6 C5 - brak podświetlenia i inne..  
Autor Wiadomość
WojtekA6 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Manual
Imię: Wojtek
Dołączył: 04 Gru 2013
Posty: 3
Skąd: Dolnyśląsk
Wysłany: 2014-01-25, 10:53   Problem z radiem Concert A6 C5 - brak podświetlenia i inne..

Witam!

Wiem że na ten temat jest pełno postów i wyjaśnień, ale te które udało mi się znaleźć nie pomogły mi.
Kupiłem do swojego A6 radio Concert(wcześniej był oryginalny Chorus), po podłączeniu radia nie działa podświetlenie przycisków(jest tylko wyświetlacz) oraz nie wyświetlają się informacje na wyświetlaczu komputera miedzy zegarami :(
Kolejny problem to to że po włączeniu przednie głośniki nie zawsze załapują i raz graja a raz nie.

Koledzy jeśli ktoś z was przerabiał któryś z powyższych problemów to proszę o pomoc i dobre opisanie sprawy!


Pozdrawiam
Wojtek
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
kaher 
Nowy


Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2001
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AKE
Imię: Krzysztof
Wiek: 53
Dołączył: 25 Sie 2010
Posty: 6
Skąd: Kielce
Wysłany: 2014-02-24, 23:59   Problem z radiem Concert A6 C5 - brak podświetlenia i inne..

Witaj Wojtek6
Miałem podobny problem w A6C5 2001. Oryg. był Chorus I. Wymieniłem na Symphonie II - ona "chodzi" pod magistralą CAN. Jest więc pytanie, który kupiłeś Concert-I czy II?. Jeżeli Concert II to czeka Cię przeróbka. Musisz "podciągnąć CAN-H, CAN-L spod licznika, albo podobny efekt z climatronika. Droższe rozwiązanie ponoć to emulator - chyba około 200zł. Koleżeńsko radzę - porównaj oznaczenia poszczególnych pin-ów w obydnu radyjkach. Zobaczysz różnice.
PZDR
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: