Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Wiek: 25 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 268 Miasto/Region: Płock
Wysłany: 2009-06-21, 22:36 [A6 C5] demontaż konsoli centralnej
witam, jak zdemontować środkowy tunel (radio, uchwyt na napój itd) ? Demontował już ktoś? Ile czasu może mi to zająć? Ile śrubek przede mną? Czy po ponownym złożeniu słyszalne są jakieś piski i trzaski w tunelu?
a dziekuje
wiec moze ci napisze od czego zaczac jezeli masz podlokietnik zaczynasz od niego musisz wyjac tylna kratke z nawiewami,zobaczysz tam trzy duze śruby odkrecasz wyjmujesz podlokietnik,nastepnie wyjmujesz ta najwieksza poleczke w tunelu srodkowym pod nia jest sruba potrzebna ci nasadka 8' zdejmujesz plastiki od recznego,zdejmujesz ramke dzwigni zmiany biegow masz tam na samym poczatku 2 sroby tez osemka klucz, wyjmujesz tylny tunel tam gdzie reczny,sciagasz delikatnie zaslepke ta co sa awaryjne itp,wyciagasz radio,zdejmujesz ramke dookola radia,zobaczysz tam sroby tez osemka,wyciagasz panel climatronica,odkrecasz pod nim sroby i wychodzi caly panel,ostatnio to robilem jak wymienialem tunel gorny ale nie mialem czym robic zdjec moze nastepnym razem zrobie :mrgreen:
Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Wiek: 25 Dołączył: 16 Mar 2009 Posty: 268 Miasto/Region: Płock
Wysłany: 2009-06-23, 11:40
to i tak musisz zdemontowac tunel tylni zeby to zrobic
mi to zajelo jakies 20 min tylko juz to kiedys robilem[/quote]
hmm no właśnie a ja jestem kompletnie świeży w takiej robocie, wiec pół dnia mi zejdzie... , ale Audi nakombinowało, żeby zdemontować jedną cześć, trzeba pół auta rozkręcić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum