Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

felgi audi a6 audi a6 części audi a6 sklep audi a6 Audi A6 reklama forum a6 Tarcze, hamulce warsztat
Sklep alufelgiExpress Parts Części do A6/S6 Motostacja.pl Oleje Motul AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Best Performance

Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C6] Ustawianie radaru (distronic) po demontażu  
Autor Wiadomość
Kalifas 
Czasobywacz


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 32
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 40
Skąd: Lubin
Wysłany: 2012-10-25, 01:59   

Element grzejny to plastik z którego wychodzi przewód dwużyłowy z kostką - plastik jest wielkości dłoni i umieszcza się go na grilu . Uwaga inny jest do normalnej wersji a inny do wersji S line . zanim go kupimy czy założymy musimy sprawdzić oporność obwodu grzałki od 1,5 do 4 4,5 oma . Jeżeli grzałka jest uszkodzona to bez problemu można ją obejść ale w zimie lipa . Wymiana wachaczy czy też zmiana geometri tylnej osi u mnie w aucie nie miała żadnego wpływu na pracę radaru - także uważam że dramatyzujecie . Problem to porysowany radar bo to cholernie czułe. teraz szrociarze mają to za kilka złotych w kompletach to sprzedają - radar z grzałką za tysia . A koszt ustawienia w aso to góra 300 zł .
_________________
Kalifas
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
jasper 
VIP A6


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRF
Imię: Piotrek
Pomógł: 9 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 607
Skąd: Kozienice
Wysłany: 2012-10-25, 18:37   

Robiłem distronic od podstaw w samochodzie u kolegi Igo_89, wstawiałem nową belkę pod distronic, manetkę zmiana gatka kodowanie i tak dalej. co do ustwienia napociłem się, aby belkę ustawić w pozycji 0 stopni oraz distronic ustawić w pozycji 0 stopni, co do działania zanim ustawiłem belkę i distronic, działa ale nie prawidłowo, może inaczej się wypowiem, niekiedy gubi poprzednika przy delikatnym przechyle samochodu nierówności w drodze, wzniesienia delikatne to samo, ale generalnie działa. po ustawieniu belki i distronika w stosunku do belki i całość do samochodu,przeprowadzeniu kalibracji, okazało się że wszystkie dolegliwości ustąpiły.
co do wachaczy przednie nie wpływają na geometrię. tył zmiana wachacza to zmiana geometrii i trzeba ją ustawić po czym należy przeprowadzić kalibrację distronika. CP to koszt 150 zł.
_________________
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
A8 D4 doposażenie na maxa,
A1 w poszukiwaniu
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
krzycho2626 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRE
Imię: Krzysiek
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 446
Skąd: Kalisz/Northampton UK
Wysłany: 2013-02-26, 08:54   

Możecie napisać jak distronic działa w manualu bo nie widziałem czegoś takiego?
 
 
igo_89 
VIP A6


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BPP
Imię: Igor
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 544
Skąd: Ostrowiec Św/Warszawa
Wysłany: 2013-02-26, 09:36   

krzycho2626, Bardzo przyjemnie to chodzi. Jedynie sam zmieniasz biegi i tyle. I ACC podczas wciskania sprzęgła nie rozłącza się :)
_________________
WYKONANE MODY :
Lampy LED ( Chromowane odbłyśniki )
Ksenony w halogenach
Podświetlenie Rejestracji LED (Ori Audi A5)
Kamera Cofania
TPMS
Adaptive Cruise Control
Alu 19' z oponkami 245/40
Bluetooth
Lusterko Fotochrom
Roleta Elektryczna

PLANY :
Webasto
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
krzycho2626 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRE
Imię: Krzysiek
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 446
Skąd: Kalisz/Northampton UK
Wysłany: 2013-02-27, 03:17   

No wiem ale idea tego urzadzenia jest aby nie dotykac niczego nogami ani rekami :)
 
 
jasper 
VIP A6


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRF
Imię: Piotrek
Pomógł: 9 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 607
Skąd: Kozienice
Wysłany: 2013-02-27, 13:10   

dla skrzyń automatycznych, dla manualnych niestety trzeba wachlować biegami i sprzęgiełkiem :)
_________________
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
A8 D4 doposażenie na maxa,
A1 w poszukiwaniu
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
marek85 
Czasobywacz


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: CDYA
Imię: Marek
Wiek: 29
Dołączył: 11 Sie 2012
Posty: 64
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2014-06-05, 21:39   

odgrzeje kotleta, nie działa mi distronic, mam pęknietą obudowe (czarny plastik pod tablicą z przodu), czy sam radar powinien na tym działać czy trzebą ja wymienić? ewentualnie gdzie cos takiego kupić?
 
 
jasper 
VIP A6


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRF
Imię: Piotrek
Pomógł: 9 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 607
Skąd: Kozienice
Wysłany: 2014-06-08, 11:30   

jeśli tylko plastik z przodu czyli grzałka to wykoduj ją z distronika powinno pomóc :)
_________________
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
A8 D4 doposażenie na maxa,
A1 w poszukiwaniu
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Hipo 
Normalniak



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Hubert
Wiek: 28
Dołączył: 31 Mar 2013
Posty: 149
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2014-07-05, 05:48   

ja też mam problem z distronikiem.
została wymieniona sprężarka klimatyzacji i od tamtej pory dis nie działa..
w każdym module jest błąd missing signal distronic, a z distronikiem nie da się połączyć
_________________
Pozdrawiam,
Hubert
 
 
jasper 
VIP A6


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRF
Imię: Piotrek
Pomógł: 9 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 607
Skąd: Kozienice
Wysłany: 2014-07-08, 09:06   

pewnie fachowiec porozpinał kostki i już nie pozapinał. weź sprawdź jeszcze z prawej strony bezpiecznik 5 A - konkretnie SB10
_________________
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
A8 D4 doposażenie na maxa,
A1 w poszukiwaniu
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: