Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

SKLEP AUDI felgi audi a6 audi a6 xenon reklama Tarcze, hamulce forum a6 forum a6
Sklep, części Sklep alufelgiExpress Parts Regeneracja HC Firma Konektor AZ Auto Serwis Układ hamulcowy Maglownica ARGO! Sklepledowy.pl





Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C6] Ustawianie radaru (distronic) po demontażu  
Autor Wiadomość
Kalifas 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 32
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 40
Skąd: Lubin
Wysłany: 2012-10-25, 01:59   

Element grzejny to plastik z którego wychodzi przewód dwużyłowy z kostką - plastik jest wielkości dłoni i umieszcza się go na grilu . Uwaga inny jest do normalnej wersji a inny do wersji S line . zanim go kupimy czy założymy musimy sprawdzić oporność obwodu grzałki od 1,5 do 4 4,5 oma . Jeżeli grzałka jest uszkodzona to bez problemu można ją obejść ale w zimie lipa . Wymiana wachaczy czy też zmiana geometri tylnej osi u mnie w aucie nie miała żadnego wpływu na pracę radaru - także uważam że dramatyzujecie . Problem to porysowany radar bo to cholernie czułe. teraz szrociarze mają to za kilka złotych w kompletach to sprzedają - radar z grzałką za tysia . A koszt ustawienia w aso to góra 300 zł .
_________________
Kalifas
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
jasper 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRF
Imię: Piotrek
Pomógł: 11 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 650
Skąd: Kozienice
Wysłany: 2012-10-25, 18:37   

Robiłem distronic od podstaw w samochodzie u kolegi Igo_89, wstawiałem nową belkę pod distronic, manetkę zmiana gatka kodowanie i tak dalej. co do ustwienia napociłem się, aby belkę ustawić w pozycji 0 stopni oraz distronic ustawić w pozycji 0 stopni, co do działania zanim ustawiłem belkę i distronic, działa ale nie prawidłowo, może inaczej się wypowiem, niekiedy gubi poprzednika przy delikatnym przechyle samochodu nierówności w drodze, wzniesienia delikatne to samo, ale generalnie działa. po ustawieniu belki i distronika w stosunku do belki i całość do samochodu,przeprowadzeniu kalibracji, okazało się że wszystkie dolegliwości ustąpiły.
co do wachaczy przednie nie wpływają na geometrię. tył zmiana wachacza to zmiana geometrii i trzeba ją ustawić po czym należy przeprowadzić kalibrację distronika. CP to koszt 150 zł.
_________________
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu :)
 
 
krzycho2626 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRE
Imię: Krzysiek
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 447
Skąd: Kalisz/Northampton UK
Wysłany: 2013-02-26, 08:54   

Możecie napisać jak distronic działa w manualu bo nie widziałem czegoś takiego?
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
igo_89 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.7TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BPP
Imię: Igor
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Lut 2011
Posty: 541
Skąd: Ostrowiec Św/Warszawa
Wysłany: 2013-02-26, 09:36   

krzycho2626, Bardzo przyjemnie to chodzi. Jedynie sam zmieniasz biegi i tyle. I ACC podczas wciskania sprzęgła nie rozłącza się :)
_________________
WYKONANE MODY :
Lampy LED ( Chromowane odbłyśniki )
Ksenony w halogenach
Podświetlenie Rejestracji LED (Ori Audi A5)
Kamera Cofania
TPMS
Adaptive Cruise Control
Alu 19' z oponkami 245/40
Bluetooth
Lusterko Fotochrom
Roleta Elektryczna

PLANY :
Webasto
 
 
krzycho2626 



Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2006
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRE
Imię: Krzysiek
Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 447
Skąd: Kalisz/Northampton UK
Wysłany: 2013-02-27, 03:17   

No wiem ale idea tego urzadzenia jest aby nie dotykac niczego nogami ani rekami :)
 
 
jasper 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRF
Imię: Piotrek
Pomógł: 11 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 650
Skąd: Kozienice
Wysłany: 2013-02-27, 13:10   

dla skrzyń automatycznych, dla manualnych niestety trzeba wachlować biegami i sprzęgiełkiem :)
_________________
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu :)
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
marek85 


Model: A6 C6
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDYA 239KM
Napęd: Quattro
Rok: 2009
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: CDYA
Imię: Marek
Wiek: 29
Dołączył: 11 Sie 2012
Posty: 79
Skąd: Gliwice
Wysłany: 2014-06-05, 21:39   

odgrzeje kotleta, nie działa mi distronic, mam pęknietą obudowe (czarny plastik pod tablicą z przodu), czy sam radar powinien na tym działać czy trzebą ja wymienić? ewentualnie gdzie cos takiego kupić?
 
 
jasper 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRF
Imię: Piotrek
Pomógł: 11 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 650
Skąd: Kozienice
Wysłany: 2014-06-08, 11:30   

jeśli tylko plastik z przodu czyli grzałka to wykoduj ją z distronika powinno pomóc :)
_________________
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu :)
 
 
Hipo 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Hubert
Wiek: 29
Dołączył: 31 Mar 2013
Posty: 163
Skąd: Piaseczno
Wysłany: 2014-07-05, 05:48   

ja też mam problem z distronikiem.
została wymieniona sprężarka klimatyzacji i od tamtej pory dis nie działa..
w każdym module jest błąd missing signal distronic, a z distronikiem nie da się połączyć
_________________
Pozdrawiam,
Hubert
 
 
Audi A6 C5
Forum Audi A6

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Pomógł: 53 razy
Imie: Tomek
Dolaczyl: 30 Paz 2008
Posty: 3732
Miasto: Poznań
jasper 


Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0 170KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Manual
Kod silnika: BRF
Imię: Piotrek
Pomógł: 11 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 650
Skąd: Kozienice
Wysłany: 2014-07-08, 09:06   

pewnie fachowiec porozpinał kostki i już nie pozapinał. weź sprawdź jeszcze z prawej strony bezpiecznik 5 A - konkretnie SB10
_________________
oprócz tego co nie mam to mam wszystko i
tu już nie ma nic do roboty :)
----------------------------------------------
kolejne nieuki nauczam jazdy po naszemu :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: