Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 

 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

SKLEP AUDI felgi audi a6 audi a6 xenon reklama Tarcze, hamulce forum a6 forum a6
Sklep, części Sklep alufelgiExpress Parts Regeneracja HC Wyświetlacz LCD AZ Auto Serwis Układ hamulcowy Auto Oświetlenie Sklepledowy.pl


Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C6] Jak podłączyć spryskiwacze reflektorów
Autor Wiadomość
armandoo 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Multitronic
Dołączył: 15 Wrz 2011
Posty: 69
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-05, 01:27   [A6 C6] Jak podłączyć spryskiwacze reflektorów

Witam,

zabieram się do zmiany przedniego zderzaka ze standardowego na wersję s-line.
Oryginalnie nie miałem spryskiwaczy lamp ale w nowym zakupionym zderzaku mam je i chciałbym je podłączyć.
Wiem , że muszę wymienić zbiornik na płyn i założyć drugą pompkę ) oddzielną do spryskiwania lamp ) oraz podłączyć gumowe przewody prowadzące od pompki do spryskiwaczy.
Co dalej ?? ?

Gdzie mam podłączyć wiązkę od tej pompki , żeby wszystko chulało i żeby dostawała prąd i sygnał do pracy ?
Czy muszę coś jeszcze dodatkowego robić ?
Spryskiwacze reflektorów uruchamiane są razem ze spryskiwanie przedniej szyby ,tak ? :| :|
Proszę o pomoc i pozdrawiam
 
 
ASO forum a6 



Model: A6 C5
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2001
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Imię: Tomek
Wiek: 31
Dołączył: 1 Kwietnia 2008
Posty: 3036
Skąd: Internet
szczerba2 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Marcin
Pomógł: 54 razy
Wiek: 35
Dołączył: 28 Sie 2011
Posty: 1573
Skąd: OSTROWIEC ŚW.
Wysłany: 2012-10-05, 22:42   

sygnał do pompki lamp wysylany jest z bordneza 09
( przez przekaznik) i tam spryski musza być wkodowane jesli sie da , jesli nie to musisz wgrac do borda nowy flesh lub go wymienic.
tak sryski lamp są uruchamiane razem z szybą tylko z pewnym opóżnieniem i pod warunkiem że światła mijania są włączone

psikpsik.jpg
Plik ściągnięto 209 raz(y) 178,02 KB

_________________
szczerba m
WIRUS 315 KM .
PL MMI.
pdc+,kamera
kessy.
Auto roleta+boczne,
oswietlenie led ambiente,
full xenon
swap z gzw na kgx,
alu ori 17",
tmps high.
ACC distronic
FL LICZNIK
asystent świateł
obsługa głosowa SDS
side asist
reszta to zbędne kg
plan -abt 350km/670nm
 
 
armandoo 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Multitronic
Dołączył: 15 Wrz 2011
Posty: 69
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-06, 03:20   

szczerba2 bardzo Ci dziękuję za profesjonalną odpowiedź :-) Szacun

Widzę , że to nie jest takie proste niestety. Czy za nim zacznę bawić się w kupowanie wiązek mogę sprawdzić czy to wszystko jakoś podejdzie ?
Droga może być cała operacja uaktywnienia tych sprysków ?
 
 
ASO forum a6 



Model: A6 C5
Nadwozie: Sedan
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2001
Skrzynia: Manual
Kod silnika: AJL
Imię: Tomek
Wiek: 31
Dołączył: 1 Kwietnia 2008
Posty: 3036
Skąd: Internet
szczerba2 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 BMK 224KM
Napęd: Quattro
Rok: 2004
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Imię: Marcin
Pomógł: 54 razy
Wiek: 35
Dołączył: 28 Sie 2011
Posty: 1573
Skąd: OSTROWIEC ŚW.
Wysłany: 2012-10-06, 08:14   

musisz zrobić scan 09 i wtedy coś wiecej moge poradzić
_________________
szczerba m
WIRUS 315 KM .
PL MMI.
pdc+,kamera
kessy.
Auto roleta+boczne,
oswietlenie led ambiente,
full xenon
swap z gzw na kgx,
alu ori 17",
tmps high.
ACC distronic
FL LICZNIK
asystent świateł
obsługa głosowa SDS
side asist
reszta to zbędne kg
plan -abt 350km/670nm
 
 
armandoo 



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 177KM
Napęd: FWD
Rok: 2007
Skrzynia: Multitronic
Dołączył: 15 Wrz 2011
Posty: 69
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-10-07, 19:27   

Dziękuję bardzo Ci za pomoc. Jak znajdę kogoś kto mi zrobi ten skan to dam znać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: