Forum Audi A6 Klub Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

audi a6 audi a6 skrzynia audi a6 regeneracja xenonów reklama forum a6 Tarcze, hamulce LED
Ubezpieczenie Regeneracja Skrzynie biegów Regeneracja HC AZ Auto Serwis Pompy olejowe Układ hamulcowy Sklepledowy.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[a6 c6] problemy po sciagnieciu component protection  
Autor Wiadomość
fabiano82 
Natręt



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 568
Skąd: luton
Wysłany: 2010-10-15, 20:13   [a6 c6] problemy po sciagnieciu component protection

Ja w temacie po sciagnieciu component protection cos dziwnego sie stalo mozecie mi to wytlumaczyc ?? ??
Chassis Type: 4F0
Scan: 01 02 03 05 07 08 09 0E 15 16 17 19 42 46 47 4F 52 53 56 61
62 72 77

VIN: WAUZZZ4F75N035321

00-Steering Angle Sensor -- Status: OK 0000
01-Engine -- Status: Malfunction 0010
02-Auto Trans -- Status: Malfunction 0010
03-ABS Brakes -- Status: OK 0000
05-Acc/Start Auth. -- Status: OK 0000
07-Control Head -- Status: Malfunction 0010
08-Auto HVAC -- Status: OK 0000
09-Cent. Elect. -- Status: Malfunction 0010
0E-Media Player 1 -- Status: OK 0000
15-Airbags -- Status: OK 0000
16-Steering wheel -- Status: OK 0000
17-Instruments -- Status: OK 0000
19-CAN Gateway -- Status: OK 0000
25-Immobilizer -- Status: OK 0000
42-Door Elect, Driver -- Status: OK 0000
46-Central Conv. -- Status: OK 0000
47-Sound System -- Status: OK 0000
4F-Centr. Electr. II -- Status: OK 0000
52-Door Elect, Pass. -- Status: OK 0000
53-Parking Brake -- Status: OK 0000
56-Radio -- Status: Malfunction 0010
61-Battery Regul. -- Status: OK 0000
62-Door, Rear Left -- Status: OK 0000
72-Door, Rear Right -- Status: OK 0000
77-Telephone -- Status: OK 0000

-------------------------------------------------------------------------------
Address 01: Engine Labels: Redir Fail!
Part No SW: 4F0 910 401 L HW: 4F0 907 401 A
Component: 3.0L V6TDI G000AG 0020
Revision: --H01--- Serial number:
Coding: 0011772
Shop #: WSC 02334 785 00200

1 Fault Found:
16955 - Brake Switch (F): Implausible Signal
P0571 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent
Freeze Frame:
RPM: 777 /min
Torque: 70.2 Nm
Speed: 2.2 km/h
Voltage: 13.76 V
(no units): 1.0
(no units): 1.0
Bin. Bits: 00000100
Bin. Bits: 00000100

Readiness: 0 0 0 0 0

-------------------------------------------------------------------------------
Address 02: Auto Trans
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 03: ABS Brakes
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 05: Acc/Start Auth.
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 07: Control Head
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 08: Auto HVAC
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 09: Cent. Elect.
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 0E: Media Player 1
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 15: Airbags
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 16: Steering wheel
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 17: Instruments
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 19: CAN Gateway
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 42: Door Elect, Driver
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 46: Central Conv.
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 47: Sound System
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 4F: Centr. Electr. II
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 52: Door Elect, Pass.
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 53: Parking Brake
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 56: Radio
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 61: Battery Regul.
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 62: Door, Rear Left
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 72: Door, Rear Right
Cannot be reached

-------------------------------------------------------------------------------
Address 77: Telephone
Cannot be reached

End ---------------------------------------------------------------------
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
fabiano82 
Natręt



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 568
Skąd: luton
Wysłany: 2010-10-15, 20:20   

TAK
 
 
fenomenalny 
Śpi na forum



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Patryk
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 1168
Skąd: Września/WIELKOPOLSKA
Wysłany: 2010-10-15, 21:36   

fabiano82, Wez odinstaluj program VAGA . usuan wszytkie pliki z nim zwiazane i zainstaluj ponownie i przeskanuj jeszcze raz
_________________
.............. aby innym było wygodniej. :)
 
 
fabiano82 
Natręt



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 568
Skąd: luton
Wysłany: 2010-10-15, 21:38   

oka dzieki za pomysl <ok>
_________________
Wykonane mody
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
maxon 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Pomógł: 4 razy
Wiek: 37
Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 316
Skąd: Gdańsk-Warszawa
Wysłany: 2010-10-15, 21:43   

To raczej nie wina softu. Kluczyk w stacyjce siedział podczas skanowania ?
_________________
Czasami brak ludożerców
daje się boleśnie odczuć...
 
 
fenomenalny 
Śpi na forum



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Patryk
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 1168
Skąd: Września/WIELKOPOLSKA
Wysłany: 2010-10-15, 21:44   

Ale ja tak mialem kilka razy po odousnatlowaniu i zainstalownaiu wsyztko jest ok!!!
_________________
.............. aby innym było wygodniej. :)
 
 
maxon 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Pomógł: 4 razy
Wiek: 37
Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 316
Skąd: Gdańsk-Warszawa
Wysłany: 2010-10-15, 21:47   

Dzisiaj miałem taki objaw w A5 :P I nie reinstalowałem VCDSa.
Soft się sam z siebie nie psuje... i jak zresztą widać VCDS działa, tylko nie dostaje odpowiedzi ze sterowników.
Może źle wybrany model auta, może coś padło a może wystarczy odpalić woza i dopiero poskanować.

[ Dodano: 2010-10-15, 21:56 ]
A5 ma Advanced Key. Skan dawał takie objawy dopóki nie wcisnąłem klucza w czarną dziurę i nie zaświeciłem instrumentów :roll:
_________________
Czasami brak ludożerców
daje się boleśnie odczuć...
 
 
fabiano82 
Natręt



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 568
Skąd: luton
Wysłany: 2010-10-15, 22:40   

maxon napisał/a:
To raczej nie wina softu. Kluczyk w stacyjce siedział podczas skanowania ?
TAK
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
fenomenalny 
Śpi na forum



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Patryk
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 1168
Skąd: Września/WIELKOPOLSKA
Wysłany: 2010-10-15, 22:57   

tylko ze koledzy ja mialem taka sytuaje ze mam vcdsa scracowanego chyba tak jak wiekszosc. w momecie gdy zuwywalem kbal czesto po przeskanownaiu wyskoczylo mi cos takiego jak u fabiano82, gdy wszedlem w zakladke about okazalo sie ze kabelek jest zablokowany. zoabcz jak amsz u sibie. po odinstalowaniu i zainstalowniu na nowo softu problem zniknal lecz powtarza sie co jakis czas.s
_________________
.............. aby innym było wygodniej. :)
 
 
fabiano82 
Natręt



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 568
Skąd: luton
Wysłany: 2010-10-15, 23:03   

Ja tez mam scracowanego tak wiec jutro zrobie jak piszesz. Dam znac czy pomoglo :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez fabiano82 2010-10-15, 23:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
fenomenalny 
Śpi na forum



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Patryk
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 1168
Skąd: Września/WIELKOPOLSKA
Wysłany: 2010-10-15, 23:13   

oki!!!!!!!!!
_________________
.............. aby innym było wygodniej. :)
 
 
fabiano82 
Natręt



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Lip 2009
Posty: 568
Skąd: luton
Wysłany: 2010-10-16, 11:22   

Zrobilem jak pisales i pomoglo wielkie dzieki <ok>
_________________
Wykonane mody
-MMI high
-grill s line
-tylne lampy led
-navi
-ami
-zderzak 2009
-lampy LED 2010
-lusterka mat chrom
-zegary kolor FIS
-DAB
Plany
-tv
 
 
Audi A6 Klub
Junior Admin

Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.2 FSI 255KM
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: AUK
Imie: Alex
Dolaczyl: 30 Paz 2007
Posty: 1732
Miasto/Region: Warszawa
fenomenalny 
Śpi na forum



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Patryk
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 1168
Skąd: Września/WIELKOPOLSKA
Wysłany: 2010-10-16, 14:55   

A widzisz!! Tu wcześniej kolega pisał ze napewno to nie to o czym mówię- dla ciekawostki podam ze bedzie sie to dziać na systemach nowszych niż win xp. To teraz możesz zaznaczyć w poście ze pomoglem:D w końcu plusy trzeba zbierac
_________________
.............. aby innym było wygodniej. :)
 
 
maxon 
Nawiedzacz



Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Napęd: Quattro
Rok: 2005
Skrzynia: Tiptronic
Kod silnika: BMK
Pomógł: 4 razy
Wiek: 37
Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 316
Skąd: Gdańsk-Warszawa
Wysłany: 2010-10-16, 21:45   

Napisałem, że to "raczej" nie jest wina softu. Nie użyłem zwrotu "na pewno" świadomie.
_________________
Czasami brak ludożerców
daje się boleśnie odczuć...
 
 
fenomenalny 
Śpi na forum



Model: A6 C7
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 3.0 CDUC 245KM
Napęd: Quattro
Rok: 2011
Skrzynia: DSG
Kod silnika: CDUC
Imię: Patryk
Pomógł: 7 razy
Wiek: 32
Dołączył: 25 Mar 2010
Posty: 1168
Skąd: Września/WIELKOPOLSKA
Wysłany: 2010-10-16, 22:02   

maxon, nie dokuczaj mi! Ciagle masz jakies ale do moich wypowiedzi.... Jesli cos "nie kosztuje" to nalezy sprawdzic kazda opcje!! Napisales ze raczej to nie wina softu, ale pozniej jak napsialem ze mialem taki przypadek to napsiales ze soft sie sam z siebie nie psuje.Zreszta niewazne. Liczy sie to ze problem rozwiazany! A kazdy z nas po to sie tu wypowiada by raczej pomoc i naprowadzic na rozwiazanie problemu,niz odradzac sprawdzania ewentualnych przyczyn.
_________________
.............. aby innym było wygodniej. :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: