Nasze kluby {regulamin forum} Regulamin {wesprzyj nas} Wesprzyj nas Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia A6 wyszukiwarka} Szukaj! Chat Download Pliki A6
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Pomóż nam w opłatach - Wesprzyj nas , tak jak my was wspieramy. Każda wpłata się liczy!!!

Poprzedni temat «» Następny temat
(Usługa) Sprawdza auto po numerze vin
Autor Wiadomość
edzioedek 

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: FWD
Rok: 1997
Skrzynia: Tiptronic
Miasto/Region: Radom
Wysłany: 2009-06-19, 19:45   

A ja chciałem powiedziec o takiej sytuacji przed kupnem samochodu od niemca auto mesiąc wcześnij było serwisowane w niemczech na ostatnim serwisie była tylko wymiana oleju wbite w książke serwisową jak równiz po numerze VIN sprawdzałem też się zgadzało. Sprawdzam olej już w Polsce na moje oko miał z 13tys najechane i co za tym idzie w niemczech w serwisie zatwierdzili wymiane oleju której nie było...

japan 

Zasilanie: Diesel
Silnik: 1.9TDI 110KM
Skrzynia: Manual
Miasto/Region: mazury
Wysłany: 2009-06-19, 21:36   

edzioedek napisał/a:
w Polsce na moje oko miał z 13tys najechane

A jak sie sprawdza olej na oko :lol: ? kasza była po 13000 czy co :lol:

carlos 

Silnik: 2.5TDI 155KM
Rok: 2001
Jeżdżę: AYM 2002 lifting.
Miasto/Region: Kuj-Pom

Wysłany: 2009-06-19, 23:38   

Tylko u mnie to wszystko sie zgadza.
Czyli raport japana, moja ksiazka serwisowa, 2 x Wartunglisten. Wszędzie daty i przebiegi się pokrywają, są identyczne. Poza tym sprawdzałem czy istnieje taki koles pod takim adresem, który był pierwszym włascicielem tego samochodu i sie zgadza.
Sprawdzałem czy istnieja serwisy Audi w tych miastach, w których ten samochod byl serwisowany. I jest ok. Trzy miasta w niedalekiej odleglosci od wlasciciela samochodu

MY PAINTBALL

SPRZEDAM AMORTYZATORY

edzioedek 

Wysłany: 2009-06-20, 10:35   

Na tym oleju miało byc zrobione ok 2.5tys A olej był w takim kolorze jak przy wymianie 11-12tys czyli podchodzi pod czarny kolor... :roll:

carlos 

Wysłany: 2009-06-20, 12:20   

edzioedek, moze po prostu koles katowal silnik i taki olej sie zrobil....

MY PAINTBALL

SPRZEDAM AMORTYZATORY

edzioedek 

Wysłany: 2009-06-22, 02:35   

Byc może ale wątpie żeby dziadek po 70 lubił taka jazde :) :):)
No ale mozliwe...

3,14... 

Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2000
Skrzynia: Automat
Miasto/Region: warszawa
Wysłany: 2009-09-04, 20:37   

Co do wizyty w ASO i prośby odnośnie sprawdzenia auta przed tak zwanym " zakupem", po nr VIN, dzwonię do Łodzi i pytam, szybka odpowiedź, z kontrolą i przeglądem auta ( lakier,zawieszenie,układ kierowniczy,hamulce, skrzynia biegów...itp,itd ) 70pln. Jestem zalatany, jadę z wawy do łodzi, zależy mi, w końcu szukam auta więc odpowiadam ok, będę.
Po sprawdzeniu wszystkiego pytam mechanika co i jak, odpowiada, że trzeba wymienić to i tamto, ogólnie drobiazgi, że auto jest jednym z lepszych jakie ostatnio widział, wieć pytam o historię VIN, w końcu zapłaciłem. I co mi koleś odpowiada?, tego to ja panu nie mogę powiedzieć, tajemnica AUDI, ogólnie tiptop...wku...ł mnie tą odpowiedzią z głupim uśmiechem na twarzy. Jak widać nie wszędzie mają miłe i uczciwe podejście do sprawy, a to boli, bo poruszasz się po drodze prawie 2 tonami żelaztwa a to może być bardzo niebezpieczne i szlak mnie trafia jak pomyślę z jakim lekkim podejściem do problemu "wraków" podchodzą ludzie którzy powinni spełniać zupełnie inną rolę w tym trybiku, niż spełniają a raczej nie spełniają. Reasumując, jak w starym polskim kinie " stawiam na Japana" ( nie mylić z Tolkiem Bananem ;-) ). Mam pełny obraz sytuacji ( wymagało to ode mnie wgłębienia się w dane ale udało się ). Decyzja o zakupie będzie na pewno bardziej świadoma.
Dzięki Japan.
pzdr

sipowitz

Model: Inne
Silnik: 1.9TDI 90KM
Miasto/Region: Wrocław
Wysłany: 2009-11-23, 12:30   

Może dodam łyżeczkę dziegciu, do osławionej i miodnej historii ASO. Wiadomo od pewnego czasu, że możliwe jest "zmienianie" historii ASO pod potrzeby handlarzy, robią to nawet w DE, dlatego jak widać praktycznie nic nie jest pewne tym pop...nym świecie!
Nie chcę być źle zrozumiany i uważany za kopiącego dołki pod kol. Japan, ale takie historie miały miejsce. Na szczęście sprawdzałem dwa auta (u innego kolegi, który później polecił kol. Japan, który zresztą nie odpisał mi, szkoda :( ) i historia jednego się pokrywała z książką, drugiego historii praktycznie nie było. Podobno co jakiś czas czyszczą bazy, a autka już niemalże wiekowe, dlatego nie drążyłem tematu.

rubio 

Zasilanie: Benzyna
Silnik: 3.0 220KM
Rok: 2003
Miasto/Region: Kraków
Wysłany: 2009-11-23, 13:44   

Kolegi Japan już od jakiegoś czasu nie ma i na maile nie odpisuje...
Mój delfin: http://www.a6klub.pl/a6-c...0427.htm#107304

carlos 

Wysłany: 2009-11-24, 01:58   

kiedyś jak jechałem z kumplem po a6 3.0 w benzynie do wlkp to poprosilem Japana o pomoc no i chlopak mi pomogl na tzw "kreske", kwestia zaufania...
Potem za jakis tydzien sąsiad moj kupił A3, widac golym okiem ze padlo no to napisalem maila Japanowi ale mi odpisał " że narazie cisza, że musi dbac o rodzine, że ktos chce go podpie......."

Ale wielki szacun dla Niego, trzeba być wyrozumiałym

MY PAINTBALL

SPRZEDAM AMORTYZATORY

cameleon741 

Silnik: 1.9TDI 110KM
Rok: 1999
Jeżdżę: A6 C5, A4 B5, SCANIA 8x4
Miasto/Region: Warsaw
Wysłany: 2009-11-27, 18:31   

rubio, co mam rozumieć przez słowa "Kolegi Japan już od jakiegoś czasu nie ma i na maile nie odpisuje..." :?: :-?

rubio 

Silnik: 3.0 220KM
Rok: 2003
Miasto/Region: Kraków
Wysłany: 2009-11-27, 20:06   

carlos, już odpowiedział na to pytanie...
Mój delfin: http://www.a6klub.pl/a6-c...0427.htm#107304

akism 

Silnik: 2.0 130KM
Rok: 2004
Miasto/Region: Łódź
Wysłany: 2009-12-24, 22:59   

Myślę,że każdy kto kupuje autko powinien podjechać do ASO i sprawdzić autko.Jak także nie wierzyłem,że auto zakupione w 2005r ma przejechane tylko 50000km,ale okazało się,że to prawda.Samochód był nabyty u Idczaka,sprawdzono mi grubość lakieru na wszystkich elementach,zawieszenie,układ hamulcowy a także historię po nr VIN.Całość oficjalnie kosztuje ok 300zł,jako,że mój znajomy pracuje w tym aso zapłaciłem cenę promocyjną:)Powiem szczerze,że po takim teście czuję się dużo lepiej,a sama tranzakcja przebiegła we wręcz przyjaznej atmosferze:)

Darp 

Model: A6 C4
Silnik: 2.5TDI 115KM
Rok: 1996
Miasto/Region: Olsztyn

Wysłany: 2010-03-01, 22:09   

greg25 napisał/a:
wariat_nj napisał/a:
Wszem i wobec oznajmiam wam wszystkim co przegladaja forum ze nie jest nikt w stanie sprawdzic samochodu po numerze VIN w 100%!!!!!!jedne wielkie oszustwo!!! stronki jak np
WWW.CARFAX.COM mozna sie lekko zdziwic gdy kupujesz samochod nie bity itd a tu nagle okazuje sie ze ktos wstawial np. caly tyl itp.Nie dajcie sie oszukac to tylko moja sugestia.Mialem podobne przypadki i powiem wam ze nie ma jak wziasc blacharza i jemu zaplacic te 50zl ale masz wieksza pewnosc.Dlatego ze:
1)samochody sprowadzane np z USA (jezeli nie bylo raportu policji nie ma tego w histori)
2)samochody ktore byly rozbite zrobione i odrazu sprzedane nie beda mialy tego wypadku w historii poniewaz ich historia bedzie za ok 6 miesiecy tyle
3)niektore marki samochodow ktore byly rozbite i zrobione u DEALERA tez nie beda mialy historii Itd....przemyslcie to...
jedynie co bedzie to w histori to serwisy,przeglady,rejestracje,wlasciciele,przebiegi itd...
8-) :roll:

No to wiadomo. Nie można sie opierać tylko na wiedzy zdobytej po sprawdzeniu nr-u VIN
Ogólna kontrola samochodu + przydatna opinia fachowca ewentualnie sprawdzenie fizyczne samochodu w ASO daje to wtedy 99,9%

Potwierdzam że 99%
Jest takie ASO w Olsztynie co stanowi ten 1 %
Za sporą kaskę, specjaliści z ASO nie zauważyli cieknącej pompy wtryskowej, pękniętych osłon przegubów, przedmuchu z uszczelki do układu chłodzenia i innych drobiazgów, za to opisali każdą ryskę. Przez 15 min powtarzali że nie wiadomo kiedy rozrząd był wymieniany i kiwali głowami.
Mechanik z innego warsztatu znalazł niespodzianki w 5 min.
Może teraz jest inaczej ale mnie zrazili na zawsze
Darp

edzioedek 

Wysłany: 2010-03-01, 22:22   

Nie tylko w Olsztynie, Ci co sprzedają dużo aut, to nie warto w ich okolicy sprawdzac w ASO

Wyœwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu