Audi A6 Klub Polska Strona Główna




PRZYPOMNIJ HASLO

 


 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat na forum a6, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

części aut serwis maglownica audi a6 felgi audi a6 milionczesci Tarcze, hamulce forum audi a6 forum a6
gekoczesci.pl
MAK LPG
Maglownica Audi
Sklep alufelgi
Części A6 C5
AZ Auto Serwis
Układ hamulcowy Sprawdzenie VIN
Harry Auto Care

Weryfikacja Historii Wypadkowej Pojazdu

Menu
Kontakt
Forum
Szukaj
Rejestracja
Nasze Kluby
Forum Audi Q7

Szybka rejestracja
Użytkownik:
Hasło: Potwierdź Hasło:
E-mail: @
 Płeć: Kobieta Mężczyzna
Model:
Nadwozie:
Zasilanie:
Silnik:
Napęd:
Rok:   
Skrzynia:
Imię:   


Szukaj
Szukaj:
Szukaj w:

Zaawansowane wyszukiwanie

Kto jest na czacie
Na czacie jest 0 użytkowników
[ Zaloguj się by wejść na czat ]

Najaktywniejsi użytkownicy
0x4B25A  postów 7193
daniel1997  postów 5658
szalony  postów 4179

Portal Audi A6 Forum

[AJK 2.7 230 KM] Błąd 17927 ,co w końcu wymieniać??
Autor: Blondyn988 @ Dzisiaj 21:02
Wyskakuje mi błąd 17927, rozrząd rok temu wymieniany i było oki cały czas. Teraz podczas jazdy auto szarpie. Wymieniłem czujnik położenia wału korbowego, czujnik położenia wałka rozrządu napinacze łańcucha wałka rozrządu i nic.

(zaporzyczone z forum)
17927/P1519/005401 - Camshaft Adjustment Bank 1: Malfunction

Ewentualne objawy
Zarowka wskaźnik awarii (MIL) ON

Możliwe przyczyny
Bezpiecznik (y) uszkodzony
Regulacja rozrządu zaworów rzad 1 (N205) niewłaściwa
Okablowanie / lub złącza (y) / do regulacji rozrządu zaworów rzad 1 (N205) niewłaściwe

Możliwe rozwiązania
Sprawdź bezpiecznik (s)
Sprawdzić / wymienić zawór regulacyjny 1 (N205) / test elementów wykonawczych vcds
Sprawdzić okablowanie i / lub złącza (y) z / do regulacji rozrządu zaworów Bank 1 (N205)

Pytanie który to bezpiecznik i czy można w VAG sprawdzić N205???

Komentarze: 0 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

[AKE 2.5 TDI 180KM] Silnik nie ma mocy
Autor: misiuro @ Dzisiaj 18:13
Witam

Silnik zapala,rozpędza sie do 2000 obrotów później nie ma mocy,prośba o omówienie wyników z komputera.Przebieg 519 tys.Koszty naprawy.Dzięki.Pozdrawiam

Komentarze: 1 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

[ARJ 2.4 165 KM] Niskie ciśnienie oleju
Autor: 13 @ Dzisiaj 17:49
Witam wszystkich forumowiczów na wstępie dodam że śledzę to forum od dłuższego czasu i wiele razy okazało się nieocenione przy moich problemach.
Zakładam nowy temat ponieważ zastosowałem się już chyba do wszystkich rad z tego forum a problem nie zniknął mianowicie niskie ciśnienie oleju, po krótce opisze co do tej pory zrobiłem, jeżdżę na oleju Motul x-cleen 5w40.
Krótko po wymianie rozrządu zapaliła się kontrolka niskiego ciśnienia oleju samochód od razu trafił do mechanika, silnik chodzi cicho żadnych niepokojących dżwięków, manometr na zimnym wykazał 5 Barów i wraz z rozgrzewaniem się jednostki ciśnienie spadło poniżej 1 Bara, więc miska w dół, w misce zero opiłków, smok czysty, zaworek przelewowy w pompie sprawny, mimo to ciśnienie dalej niskie, zdecydowałem się na wymianę pompy(używana), nic nie pomogło kontrolka zapala się ok 1 minutę po odpaleniu auta.
Dodam że przy wymianie rozrządu jedyną ingerencją w układ olejowy była wymiana napinacza łańcucha w lewej głowicy,po wymianie...

[ Czytaj całość ]
Komentarze: 6 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

Pytanie dotyczące audio BOSE
Autor: Pr3Da @ Dzisiaj 14:14
Witam. Wie ktoś może ilu watowe są oryginalnie montowane głośniki firmy BOSE? Nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji. Pozdrawiam.

Komentarze: 2 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

B1 S1 która to strona
Autor: stary12 @ Dzisiaj 13:30
Witam. Jak w temacie potrzebuje wiadomosci bo szukam i roznie pisza b1 ktora to strona kierowca czy pasażer i jeszcze jaki nr sondy s1 bo nigdzie nie moge znalasc

Komentarze: 4 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

[ AFB 2.5 150 KM] Nie odpala po wymianie pompy wtryskowej
Autor: Santrael @ Dzisiaj 3:23
Witam! Oto moja historia.

Kupiłem A6 C5 2.5 TDI z 99r, które bardzo wolno przyspieszało. Prędkość maksymalna z jaką jechałem to 160 km/h. Po 3 tygodniach, jadąc autostradą auto nie mogło pokonać bariery 140km/h. Po dłuższej chwili silnik zgasł. Nie odpala, mruga lampka od świec.

Zholowałem auto do kolegi i po podpięciu komputera okazało się, że padł sterownik, a autko przy odpalaniu nawet nie puszcza dymku. Kupiłem używaną pompę z tymi samymi numerami (0470506006 059130106D). Po zamontowaniu i odpowietrzeniu auto dalej nie pali, błędów nie ma i okazało się, że nie zaciąga paliwa (ręczne podawanie ropy). Sprzedawca przysłał drugą pompę. Ta jednak paliwo zaciąga, auto puści dymek, ale dalej odpalić nie chce.

Czy mogło mi rozwalić wtryski?
Czy pompa zepsuta i słabo zaciąga?
Źle odpowietrzony układ?
Wcześniej wymieniałem filtr oleju - źródło lewego powietrza?

Komentarze: 2 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

[ALL 2.7T 2000] Czujnik temperatury oleju.
Autor: radzio85 @ Wczoraj 23:46
Witam.
Przestał mi działać wskaźnik temperatury oleju. Ktoś może wie gdzie się znajduje czujnik temperatury oleju w moim silniku?? Za wszystkie informacje będę bardzo wdzięczny.

Komentarze: 2 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

Czy to normalne ??
Autor: sidor284 @ Wczoraj 22:59
Witam Mam pytanie jestem nowy w sprawie VAG nie dawno nabyłem audi i kupiłem kabelek do mojego autka i chciałem zakodować sobie zamykanie szyb z kluczyka i wyczytałem ze muszę to zrobić w module komfortu i tu jest problem bo nie mogę się dostać do niego ale zakodowałem to przez 35 centralny zamek czy to normalne ze tutaj się to znajduje i teraz jeszcze czy mogę inaczej zakodować żeby w liczniku same wskazówki się podświetlały bez tarcz zanim silnika nie odpalę bo jak wejdę w licznik i kanał 19 to pokazuje ze nie ma takiego adresu . i ostatnia sprawa bo nie mogę zalogować się do licznika przez VAG-com ale za to mogę podłączyć sie polskim vagiem dziekuje za pomoc

Komentarze: 1 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

[ AKE 2.5 180 KM] Brak mocy, sterownik silnika
Autor: Talaszek @ Wczoraj 20:04
Witam!
Mój problem polega na tym, że po przekładce skrzyni z automatu na manual pozostało mi parę błędów.
Mianowicie
Mam problem ze światłami. Mianowicie nie świeciła prawa lampa, diagnoza, spalona żarówka, wsadziłem nową, chwilę poświeciła. Potem znów padła. Kupiłem nową, wsadzam. Nie świeci. Ale mały bonus. Lewa również nie świeci. Bezpieczniki ok a światła mijania nie świecą. Po kolejnym odpaleniu nie działają światła wstecznego. Mam wrażenie że jest coś ze skrzynką oświetleniową. Natomiast jest jeszcze jedna rzecz, która może mieć wpływ.
Mianowicie na desce świeci mi się kontrolka absu oraz tzw. kontroli trakcji.
Podpięcie pod vaga. W dziale absu wyskakuje błąd że w silniku są jakieś błędy. Natomiast w sekcji silnika jest czysto. Gdy błąd się wyświetla, auto nie ma mocy, oraz nie wkręca się więcej niż 2 tys. obrotów. Natomiast też wpadłem na pomysł że może ma to związek z elektryką. Więc na włączniku świateł miałem tylko postojówki i odziwo przez jakieś kilka kilometrów błąd ...

[ Czytaj całość ]
Komentarze: 2 :: Zobacz komentarze (Dodaj swój komentarz)

Najaktywniejsi użytkownicy
0x4B25A  postów 7193
daniel1997  postów 5658
szalony  postów 4179

Witamy Gość
Obecny czas to 2017-01-23, 21:58
Styl forum:

Zaloguj
Użytkownik:
Hasło:
Zapamiętaj 
Zapomniałem hasła
Rejestracja

Statystyki
Nasi użytkownicy napisali 533581 postów, 50604 tematów
Mamy 60676 zarejestrowanych użytkowników
Ostatnio zarejestrowana osoba: Matii88