Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Rok: 1995
Skrzynia: Manual
Wysłany: 2010-03-30, 22:21
A mógłbym prosić o opinie na temat tego silnika jest to dokadnie model w A6 AVANT Quattro 95'???
[ Dodano: 2010-03-31, 14:51 ]
W miare możliwości prosiłbym o szybka pomoc w sprawie silnika 2.8 174KM w c4 quattro avant. dzisiaj popoludniu jade taka ogladac wiec potrzebuje waszej pomocy.
Koszt wymiany rozrządu w silniku 4.2 v8 300 KM wraz z pompą wody w ASO Audi Bełtowski w Krakowie 3500 - 4000 zł.Myślę,że to nie jest dużo za gwarancję na 120 tys. km.
Model: A6 C5
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Tiptronic Pomógł: 25 razy Wiek: 47 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 926 Miasto/Region: Poznań
Wysłany: 2010-06-10, 22:39
labiss napisał/a:
Koszt wymiany rozrządu w silniku 4.2 v8 300 KM wraz z pompą wody w ASO Audi Bełtowski w Krakowie 3500 - 4000 zł.Myślę,że to nie jest dużo za gwarancję na 120 tys. km.
Czy to duzo to nie wiem, ale co masz na mysli pisząc o gwarancji na 120 tys km
Czy jak to zrobie powiedzmy w 6 lat to znaczy, że mam gwarancję na 6 lat ? (to tylko przykład te 6 lat). Jak oni potwierdzają te gwarancję na taki okres (tzn. czy pisemnie, i czy mógłbyś zacytować co dokładnie w takim pismie jest ?)
Pytam, bo mimo wymiany kilku rozrządów nigdy od ASO nie dostałem gwarancji na 120 tys km. Zreszta nie ma sie co łudzic, gdyby cos sie popsuło i np. silnik do wymiany to i tak bez procesu sądowego pewnie się nie obejdzie
Model: Allroad C5
Skrzynia: Automat Pomógł: 234 razy Dołączył: 07 Mar 2009 Posty: 2445 Miasto/Region: Beskidy i Śląsk
Wysłany: 2010-06-28, 07:59
labiss napisał/a:
No i chcąc nie chcąc ASO w tym wypadku wychodzi taniej. Pozdrawiam.
Mylisz pojęcia Kolego, bo szanujący się tzw. "wolny warsztat" też da Ci gwarancję na 120 tysi (lub do 24 m-cy), a usługę wykona najczęściej na nieporównywalnie większym poziomie od ASO (zapraszam do szukajki).
Jest jeden warunek - aby otrzmać 120 tysi km do następnej wymiany - części muszą być oryginalne ... .
Model: Allroad C5
Skrzynia: Automat Pomógł: 234 razy Dołączył: 07 Mar 2009 Posty: 2445 Miasto/Region: Beskidy i Śląsk
Wysłany: 2010-06-30, 22:38
labiss napisał/a:
TO może polecisz mi jakiś warsztat na śląsku który daje tak długą gwarancję i robi taniej niż ASO na oryginalnych częściach oczywiście.
Nie wiem czy taniej ale na pewno technicznie lepiej od ASO (i zdecydowanie bardziej kompletnie oraz kompetentnie) zrobi Ci to np. SSERWIS ( www.sserwis.pl ) - z pełną, pisemną i analogiczną jak na warunkach ASO - gwarancją .
Kiedy zdarzało mi się obsługiwać klientów detalicznych również udzielałem takiej gwarancji (analogicznej do ASO) - oczywiście pod warunkiem zastosowania oryginalnych części.
To poprostu normalne i oczywiste na pewnym poziomie obsługi ... .
Nie chcę za wszelką cenę bronić ASO,ale nie możesz uogólniać,bo są różne serwisy.ASO Bełtowski jest w pełni profesjonalny,ale są i inne o których zdania są podzielone.
A z tego co widzę na tej stronce której podałeś w zakresie usług nie ma rozrządu.
Trochę zmienię temat, bo nie chcę zakładać nowego tematu. Bo przymierzam się do kupna A6 i mam już na oku jedną 1,9 TDI AFN z 97 roku.
Użytkownik się upiera że ma jednomasa, a mi sie wydaje że w tych silnikach jest dwumas. Kto ma rację??
[ Dodano: 2010-07-21, 15:41 ]
A jeżeli chodzi o temat z gwarancją, to nie usługa jest objęta gwarancją, a części. Jeżeli kupisz np. zawiechę Master Sport za 600 zł to ona ma 80 tys lub dwa lata gwarancji, jednak zakład mechaniczny mający ich "przychylność" musi podbić tą gwarancję, co jest jednoznaczne że montaż został wykonany prawidłowo.
_________________ Było Audi 100, Jest Audi A4, Będzie Audi A6
czyli to znaczy ze należy unikac silnika 2.5 150 KM bo bede miał problemu z układem rozrządu ?? przy ilu tyś. km. zaczynają sie problemy ?? miał juz ktoś z tym doczynienia z tym silnikiem ?. bo jak mam kupić autko i wkładać w nie od początku do dzieki , czytałem ze zmiany w silniku na lepsze były już od czerwca 2001 , a model z 2001 jest z konca roku i pytanie mam takie czy modele 150KM z końca 2001 były juz po modyfikacji rozrządu ? czy dopiero 155 kM jest oznaką tej modyfikacji , czy w jakis sposób mozna poznac zuzycie tych elementów ?? czy poprostu nagle zaczyna stukac pukac klekotać i to oznacza koniec
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum