przyznam, ze niekiepski temat. czy na drodze cywilnej nie da sie odzyskac kasy od komisu? przeciez jezeli nie mina dwa lata to komis odpowiada za wszelkie wady (w tym prawne) tego auta. a sprawa sie ciagnie dlugo ale dwa lata jeszcze nie minely.
Nigdy w życiu nie kupiłbym auta z komisu
Zanim kupiłem aktualne A6 odwiedziłem większość komisów w Olsztynie i muszę powiedzieć, że to, co tam zobaczyłem, to po prostu była masakra.
Żaden z oglądanych przeze mnie samochodów nie nadawał się już na pierwszy rzut oka.
Nie jestem jakimś tam super specem, ale od razu było widać co i jak
Nie wspominam nawet o przebiegach i zapewnieniach sprzedawców co do historii aut
Komis musi zarobić i musi auto w miarę szybko sprzedać.
Myślicie, że będą kupować "perełki", które de facto nie chodzą tanio i trzymać to na placach miesiącami ?
Nie ! Oni wolą kupić szrota, umyć, strzelić polerkę, nałożyć Plak'a gdzie się da, dolać MotoDoktora, cofnąć licznik i heja
Co do historii z podanego linka - komis nie będzie sprawdzał takich rzeczy - opchnie samochód i niech się klient martwi
Może gdzieś są uczciwe komisy z prawdziwego zdarzenia, ale ja akurat do takiego nie trafiłem
_________________ -=[ 1.9 TDI AWX 165 KM i 360 Nm a pali tylko ]=-
Kaszanka totalna. Powiem Wam o innym myku, gdzie można całkiem przymoczyć jeśli okaże się że autko jest trefne - dwa przypadki znane osobiście. Ludzie kupili sobie auta od osoby która je sprowadza. Szeroko stosowana praktyka polega na tym że umowę kupujący robi z osobą, od której handlarz zrobił zakup autka w Niemczech czy gdzie indziej. Ipotem jeśli okazuje się że Ci zabierają autko bo kradzione, wychodzi na jaw ten przekręt no i zarzuty u prokuratora za fałszowanie dokumentów
_________________ Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum