W moim aucie FIS został wymieniony tzn.
- 12.03.2008 wymieniono w serwisie 4B0920983FX Combi-inst (cały licznik?)
FIS działa bez zarzutu- za to wyświetlacz zegarka i daty fiksuje.
Zegarek jeszcze wyświetla jako tako- z wyjątkiem niektórych cyfr
za to data (zwłaszcza dzień)- gubi się zupełnie.
Jak próbuje przestawić datę- niektóre linie (ramiona cyfr)- widać, ze świecą stale.
Jak sobie z tym poradzić?
Wszyscy piszą o wymianie FISa- może jest sposób na ten mały wyświetlacz daty/godziny?
Swoja drogą- to chyba dowód na to, że wyświetlacze po lifcie też nie sa wolne od wad.
Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2003
Skrzynia: Multitronic Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2010 Posty: 50 Miasto/Region: Paris
Wysłany: 2010-07-01, 12:40
odgrzewam kotleta ; szukam jakiegoś speca od FIS okolice Włocławka albo Kluczborka(opolskie) bardziej chodzi mi o wymianę niż o naprawę Z góry dziękuje za pomoc
pitbul455, chyba pozostaje nam wysyłka ... szkoda bo wiąże się to z pewnymi niedogodnościami. Jeżeli masz tylko zanikające linie to poleciłbym Ci kontakt do firmy ACEEF. Skontaktowałem się z nimi i posiedziałem troche na forum - nie widziałem nikogo niezadowolonego.
Problem może się pojawić jak na FIS'ie po jakimś czasie nie widać nic, wtedy raczej nici z regeneracji i zostaje wymiana
Model: Inne
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Wiek: 22 Dołączył: 03 Sie 2010 Posty: 2 Miasto/Region: Bukowno Małopolskie
Wysłany: 2010-08-08, 21:20
No niestety jak wcześniej jeździłem to jako tako był czytelny (miał braki) ale jak robiłem rozrząd to mechan mi powiedział że go jako podratuje przy robocie wskaźnika temperatury bo zawyża po drodze ale ani tego ani tego nie zrobił a po tym na wyświetlaczu świeci dosłownie kilka kropek... Także zostaje tylko wymiana
Model: A6 C5
Silnik: 2.5TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2003
Skrzynia: Multitronic Pomógł: 1 raz Wiek: 41 Dołączył: 09 Mar 2010 Posty: 50 Miasto/Region: Paris
Wysłany: 2010-08-14, 12:32
PODBIJAM
i polecam tego Pana z Opoczna ,ELMA elecronics bylem osobiście , fachowa wymiana gwarancja na wymianę trwało to godzinkę no i można się troszkę potargować
koledzy mam pytanie takie. Bede dawac do naprawy swój FIS i obawiam sie ze cały wyswietlacz bedzie do wymiany, w zwiazku z tym chciałem poszukac licznika na allegro ze sprawnym fisem i przełozyc sam wyswietlacz. I tu pytanie czy do A6 C5 2000r pełny FIS pasowac bedzie np z VW skody czy innych modeli audi np A4? na pierwszy rzut oka FIS wydaje sie bardzo podobny
_________________ prękość była dobra tylko zakręt za ciasny
USUNIĘTO - złamanie punktu 29 Regulaminu!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum