Kontroler nadal jest na taśmie.
Gdybyś miał "doświadczenie" w elektronice rozłożył byś to i zrobił bądź nie i nie zadawał byś jak to ujełem głupich pytań
Fajnie że HootAir już masz ile dałeś? mam nadzieje że z wszystkim zmieścisz się w 0zł bo inaczej nie ma to sensu tym bardziej że zmiana u kogoś kto się na tym zna kosztuje od 50-100zł.
Nie piszesz czy wymieniłeś sam- gdybyś nie był totalnym leniem i poszukał czegoś o wymianie fisa na forum dotarł byś do obszernego tematu w tej tematyce i już byś wiedział kto co za ile i dlaczego.
Nie chce dla nikogo źle ale wiem że:
-taśma jest strasznie delikatna
-taśma ma strasznie delikatne styki z nią połączone
-bez ekranu cieplnego stopisz ją i się skończy gadu gadu
Qris, Dobrze mowi Tym bardziej OLIX, dziwi mnie to ze dopiero co kupielś hota i juz sie bierzesz za przekładanie taśm. Tak apropo do tych taśm jedynie grotówka i tasiemka odsysająca cyne 30 min roboty i po krzyku...ALE to działa jedynie po conajmniej 3-4 latach doświadczenia w serwisie GSM.
Pozdoro.
Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Wysłany: 2009-10-02, 13:57
NIe kupiłem hota - mam w "zasięgu"
Jak tylko dostane licznik zabiore się za to, nie wiem czy to jest tak trudne jak piszecie skoro nikt własnoręcznie nie wymianiał? hmmm.... puki się nie przekonam nie będe wiedział
o narzędzia się nie martwie jest też WS 51 na stole ESD
Ostatnio zmieniony przez OLIX 2009-10-02, 14:13, w całości zmieniany 2 razy
To właśnie ja chciałem zaoszczędzić sobie kosztów wyświetlacza i wyszło jak wyszło. Gdybym wiedział że tak będzie od razu pojechał bym wstawić nowy. A czy to taśma czy szkło wyświetlacza „pada” to w tej chwili nic mnie nie obchodzi mój FIS działa i tyle. Procek na taśmie przed i po lifcie miał różne numery ale kazałem go wstawić na moją odpowiedzialność. Jeśli ktoś potrzebuje jakieś foto to dajcie znać mam stary wylutowany fis i licznik „dawce” .
NIe kupiłem hota - mam w "zasięgu"
Jak tylko dostane licznik zabiore się za to, nie wiem czy to jest tak trudne jak piszecie skoro nikt własnoręcznie nie wymianiał? hmmm.... puki się nie przekonam nie będe wiedział
o narzędzia się nie martwie jest też WS 51 na stole ESD
dobrze, bo jak juz ktos to rozpracuje to może pomoże wymienić koledze FISa za przysłowiową butelkę finlandii
BTW tez mam FISa do regeneracji, jak sie nagrzeje to staje sie mało czytelny
dobrze, bo jak juz ktos to rozpracuje to może pomoże wymienić koledze FISa za przysłowiową butelkę finlandii
BTW tez mam FISa do regeneracji, jak sie nagrzeje to staje sie mało czytelny
Chyba Cię troche muszę zmartwić. Bo to tak nie działa ze ktoś rozkmini wrzuci fotostory i cała reszta zacznie łykać jak pelikany i próbować. Bo dopiero wtedy bylo by zabawnie. Co drogi licznik z uwalonym fisem juz by fisa nie miał.
Ostatnio zmieniony przez Sycko 2009-10-05, 18:04, w całości zmieniany 1 raz
Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Rok: 1998
Skrzynia: Manual Pomógł: 36 razy Wiek: 29 Dołączył: 30 Gru 2007 Posty: 1807 Miasto/Region: Kraków
Wysłany: 2009-10-05, 16:50
Ja nie rozumiem tylko jednego , przeciez ten wyswietlacz to nic nadzwyczajnego , zwykly ekranik , dlaczego osoba , ktora sie zna na tym , nie zamowi jakiejs parti wyswietlaczy i zacznie wymieniac ?? Nie wiem , moze ja za latwo mysle , ale tak mi sie wydaje
_________________ Nie pomagam przez PW , gg i email , od tego jest forum !!!!
No ja bym dokładnie tak zorbił. ale....
te wyświetlacze to są made in china ori nie kupisz chyba ze teraz nie rozglądałem się dość dlugo za tym.
Jeśli juz kupisz to też za nie małe pieniądze.
A pozatym to nie jestem w pl a do Nl raczej nikt wysyłać nie będzie.
Wizyta tam przypomniała mi opowieści znajomych, jak kupowali śliwowicę "łącką". Jak nie wiesz, gdzie masz zapukać, to pies z kulawą nogą nie będzie podejrzewał, że za bramą taki dobry towar mają!
Na bramie jedynie duży nr 4 jest. Żadnego szyldu czy cóś.... Ale dziarsko wjechałem do środka. Przesympatyczny gość, z którym się umówiłem kilka dni wcześniej na konkretną godzinę, załatwił sprawę w niecałe 2h (coś mu się nie podobało w nowym wyświetlaczu i coś kombinował - inaczej by było krócej), po czym wpiął się kompem i pokasował błędy jakie wystąpiły z powodu wymontowania licznika.
Rewelacja!
Telefonicznie upewniał się, jaki mam typ licznika (bo są podobno dwa: analogowy i cyfrowy). Z analogowym idzie raz dwa, a z cyfrowym gorzej. Ponieważ nie byłem pewny, to prosił, żebym przez boczną puszkę bezpieczników zajrzał i zobaczył na kolor obudowy licznika: czarny to analog, biały cyfrówka.
No i oczywiście całą drogę się zachwycałem pienknymi cyferkami
Pozdrawiam
hehe człowiek z opoczna a ja go nie znam
wiele sie można dowiedziec na forum
Witam w koncu dopadł mnie mój Fis, linie pionowe i poziome.
dzis zabralem sie za zerkniecie do srodka i okazuje sie za na tasmie raz się poprawiało raz nie
powiedzcie mi co polecacie?? czy zakupic fisa tylko boje sie tych podrubek chinskich czy dac do regeneracj czy jak ktorys z kolegow pisal zakupic licznik po lifcie i przelozyc do mojego przed liftem poobno bedzie pasowal?? i one juz sie nie psują TO PRAWDA??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum