te dwa dni pewnie wynikają z tego, żekrzys124, lubi super okazje z Chin.pozd.
ale ale , tam za te 150 zł nic nie jest wymieniane z tego co mi wiadomo a naprawiane to co zepsute !! naprawa polega na (chyba) zmiane połaczen z lutowanychy oryginalnie na dotykowe , co do opisu moge sie mylic , ale nie sadze kiedys wysylalem do Warszawy licznik z mercedesa i gosc do mnie wlasnie zadzwonił i powiedzial z, e tam musi owa tasme wymienic na nowa bo jzu ktos tu grzebał i sprawe spierniczył , a gdyby nie było by grzebane było by taniej , ale nowa tasma plus cos tam jeszcze ktoś cos uszkodził
w licznikach audi , ci co jezdzą i kasują liczniki robią korekcje ich mówia mi wyraznie 150 zł bo zabawy jest duzo , ale oni tam nic nie wymieniaja !!! wiec prosze mi zadnej chińszczyzny nie zarzucać !!! bo ów fis nie jest wymieniany ,a naprawiany
To i ja się z pytankiem przyłączę czy w warmińsko-mazurskim albo podlaskim taki fachowiec jest, który potrafi to dobrze zrobić, ew. punkt gdzie można kupić nowy wyświetlacz. Tez mam problem ze znikającymi pikselami
_________________ ... i zesłał ich Pan na ziemię,
aby siali zamęt i zniszczenie ...
Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 150KM
Napęd: Quattro
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Wysłany: 2009-10-01, 12:36
Z tego co ustaliłem to nie jest tak jak w mercedesie że starzeje się taśma (elastomer)
lecz pada kontroler który jest zalutowany na taśmie która jest na stałe połączona z wyświetlaczem.
Więc jedyne rozwiązanie to wymiana dokładnie tego elementu (FIS wyświetlacz) który jest sprzedawany na allegro w cenie około 400pln.
Uważam że cena za wymiane 450-550 to łatwa kasa dla elektroników i nic więcej.
wymiana trwa około dwóch godzin i wysyłają tego samego dnia.
Kupiłem licznik i będe przekładał FIS w najbliższych dniach.
Podziele się wiedzą, może zrobie nawet jakiś opis wymiany.
Odradzam kupno FIS-u z niedziałającymi liniami - nie jest to prosta naprawa jak zapewniają sprzedawcy na Alle.
OLIX, opis wymiany? hahahaha Jesli jesteś tak zwanym elektronikiem to ok po przygotowaniu odpowiedniego narzędzia będzie ok pamietaj jednak że tasma jest bardzo delikatna i poćwicz wylutowując uszkodzony jako pierwszy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum