Nasze kluby {regulamin forum} Regulamin {wesprzyj nas} Wesprzyj nas Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia A6 wyszukiwarka} Szukaj! Chat Download Pliki A6
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Masz sklep motoryzacyjny ? ... Zapraszamy do reklamy! Audi A6 Klub Polska. (e-mail)

Poprzedni temat «» Następny temat
[C4 all] Schematy elektryczne + klimatyzacja
Autor Wiadomość
klesk1986 

Model: 100 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Rok: 1991
Skrzynia: Manual
Miasto/Region: Opolskie, Kluczbork
Wysłany: 2009-05-24, 22:51   [C4 all] Schematy elektryczne + klimatyzacja

Witam,

w związku z częstymi pytaniami o schematy do 100 i A6 C4 zamieszczam poniżej linki do materiałów znalezionych w sieci:

http://www.isham-research...o/wiring/TypC4/
Najprawdopodobniej pełny schemat elektryczny, język niemiecki, rozdzielony na poszczególne podsystemy, również schematy silników 1Z, AAH, ABC, ADR, AEC, AHK oraz audio BOSE.

http://www.sendspace.pl/file/2WrxWhkc/
Prawie kompletny schemat instalacji elektrycznej, język angielski, wszystko w jednym pliku PDF. Rozpisane bezpieczniki, przekaźniki, łączenia wiązek. Osobiście korzystałem i informacje są zgodne ze stanem rzeczywistym.

http://www.sendspace.pl/file/r9Lm4g1O/
Schemat elektryczny, język angielski, do A6 1995 r., osobiście jeszcze nie korzystałem.

Rozpiska elementów ogrzewania i klimatyzacji:
http://www.sendspace.pl/file/WrE1P3Gn/

Na koniec prośba do moderatora - jeśli można oznaczyć ten temat jako ważny lub wrzucić do mini FAQ. Myślę, że ułatwi to wielu klubowiczom rozwiązywanie problemów i ograniczy posty w stylu "poszukuję schemat do C4".

-------------------> nowy plik

Rozmieszczenie najważniejszych podzespołów elektrycznych w kabinie + opisy przekaźników i bezpieczników. Plik jest moją kompilacją różnych materiałów znalezionych w sieci. Informacje są na pewno zgodne dla modelu 100 C4, zgodność z A6 C4 trzeba potwierdzić.
audi c4 elektryka.pdf

synek69 

Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 115KM
Napęd: FWD
Rok: 1993
Skrzynia: Automat
Miasto/Region: Opole
Wysłany: 2010-04-27, 09:03   

a masz coś o zegarach czyli schemat a6 i 100

klesk1986 

Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Rok: 1991
Skrzynia: Manual
Miasto/Region: Opolskie, Kluczbork
Wysłany: 2010-04-27, 09:18   

Jeżeli chodzi o zegary to one też są w tych schematach, szukaj ich pod angielską nazwą "instrument cluster" (przykładowo 34 strona PDF'a z trzeciego linku).

synek69 

Miasto/Region: Opole
Wysłany: 2010-04-27, 11:31   

Dziękuję za pomoc :mrgreen:

[ Dodano: 2010-04-27, 11:36 ]
a przepraszam jeszcze a czy gdzieś mogę znaleźć schematy do 100 c4 dla porównania

Pozdrawiam

wawrzon28 

Miasto/Region: Kędzierzyn-Koźle
Wysłany: 2010-07-26, 23:33   [100 C4] schemat panelu climatronika

witam macie może rozpiske panelu climatronika w a100 c4 konkretnie interesuje mnie w który pin mam sie wpiąć w panel by webasto po właczeniu załączało climatronik na ciepły nadmuch. Wiem że każdy climatronik jest przygotowany na ogrzewanie postojowe trzeba tylko odnaleźć pin który za to odpowiada. Także jak by ktos miał rozpisane piny z climatronika prosze o podesłanie na moja poczte wawrzon28@wp.pl

Wyœwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu