chcialem sie dzis dobrac do AKU.. ale opadlem z sil.
jedyne co widzialem, to, ze bateria jest opasana pasem, ktory przykresony jest 2 srubami (M8 chyba)
bylo za goraco, zeby grzebac, ale domniewam, ze trzeba te 2 sruby odkrecic i przykrywajacy plastik zejdzie i dobiore sie do AKU
ciekawe
Spróbuj wyciągnąć bezpiecznik od wzmacniacza - w bagażniku, brązowy rządek, bezpiecznik numer 8, 30 Amper.
Jak nie łupnie to tak na 89% umarło coś we wzmaku. Na 10% w głośniku średniotonowym.
Jak łupnie - to na 90% wzmak jest dobry (jeszcze ), a problem - jak pisali przedmówcy pewnie jest w jakimś dzikim prądzie w obwodzie głośnika nisko/średniotonowego drzwi pasażera.
Co do owego prądu... istnieje szansa że w złączu głośnika (czarne, 20 pinowe złącze na dole przedniego słupka pasażera) coś tam się zwiera z innymi kablami.... kable do głośnika są w pozycji 16 i 17. Zwróć uwagę że obok jest sporo innych rzeczy... i kable do sterownika drzwi, do immo, ale też do poduchy - tak więc zachowaj ostrożność przy oględzinach wtyczuszki, bo istnieje możliwość że łupnie i w głośniku i azotem w jaśka
Pozostałe 10 i 1 % to : uszkodzony kondensator przeciwzakłóceniowy, zwarcie w rozruszniku które lada chwila ujawni się w całej okazałości, błąd masy rozrusznika, umierający któryś z elementów MMI, magia voodoo, złośliwe trolle, albo jakiś czubek, który pierze w ciebie z paintaballa (kulki w kolorze karoserii)... no ale to już wysoce mało prawdopodobne jak dla mnie...
_________________ Wykonane mody :
- lustreko fotochrom
- bixenony (+AFS) z poziomowaniem i zmywaniem, LED
- MMI High, Navi, BT, TV, DVD
- elektryczne stołki
- parktronic plus
- ogrzewanie postojowe
tmr,
dziekuje za fachowe porady.
popatrze na tabliczke bezpiecznikow, pogrzebie wg tego co sugerujesz - poinforumje o efektach.
dziekuje kolego za ciekawa lekture na dobranoc ))
jak nie podolam temu - wizyta gwarancyjna w AUDI i tak sie klania..154k km i telepie lancuch w roczniku 2007.. masakra jakas
wizyta gwarancyjna w AUDI i tak sie klania..154k km i telepie lancuch w roczniku 2007..
Jak masz jeszcze tą gwarancję od nich to bez wahania bym do nich jechał. Niech robią co mają robić, łańcuch też . Chociaż co to za gwarancja, ja oddałem do nich niby na gwarancję a kazali potem ok 400 ojro sobie płacić
Dirty,
taka gwarancja, ze naywa sie ubezieczeniem i w zaleznosci od przebiegu.. pokrywasz pewna kwote, a reszte pokrywaja oni. :((
przy powyzej chyba 100k km juz placisz 60% calej sumy naprawy.
PS. Bylem wlasnie przy aucie, probowalem wyciaganc bezpiecznik od BOSE.. ale kurde, siedzi na samym dole i jest osloniety przez jakas pieprzona foletowa ramke, ktora akurat w tym miejscu uniemozliwia jego wyciagniecie...
Jest ciemnom nie wiele widzialem.. jak wyciagnac ta rameczke wokol bezpiecznikow... ???
Dirty,
taka gwarancja, ze naywa sie ubezieczeniem i w zaleznosci od przebiegu.. pokrywasz pewna kwote, a reszte pokrywaja oni. :((
przy powyzej chyba 100k km juz placisz 60% calej sumy naprawy.
Ano widzisz, w papierki się nie wczytywałem. tylko jak przysłali już potem druczek o przedłużenie owej gwarancji z kwotą do zapłaty (niemałą )momentalnie wywaliłem go do kosza
pama napisał/a:
Jest ciemnom nie wiele widzialem.. jak wyciagnac ta rameczke wokol bezpiecznikow... ???
Dirty,
u mnie gwarancja jest sprzedawcy, na 12mcy.
w sumie auto kupielm na pewno drozej, ale juz pare rzeczy z powodu gwarancji wymienilem, wiec uwazam to za jak najbardziej trafiony wybor:)))
Dzis w poludnie pojde na parking i sprobuje cos wymyslec z ta rameczka - sprawdze to co napisal tmr.
Nie wiem, co gorsze- walniete kable czy wzmacniacz.. :(((
Trzymajcie kciuki
[ Dodano: 2010-07-15, 12:41 ]
witam po chwili,
no i .. bezpiecznik od BOSE wyciagniety.. odpalilem.. nie ma huku
Cytat:
Spróbuj wyciągnąć bezpiecznik od wzmacniacza - w bagażniku, brązowy rządek, bezpiecznik numer 8, 30 Amper.
ten bezpiecznik ma numer 1. na mojej liscie, nr 8. ot jakis 5A:))
Cytat:
Jak nie łupnie to tak na 89% umarło coś we wzmaku. Na 10% w głośniku średniotonowym.
teraz albo: wzmacniacz albo glosnik.
Cytat:
Co do owego prądu... istnieje szansa że w złączu głośnika (czarne, 20 pinowe złącze na dole przedniego słupka pasażera) coś tam się zwiera z innymi kablami.... kable do głośnika są w pozycji 16 i 17.
jak dostac sie do glosnika..? trzeba sciagnac boczek od drzwi, czy jakims cudem kratke od glosnika..?? co z kablami ?? musze sciagac plastik od slupka, zeby dam dotrzec..??
najwazniejsze , jak drogie okaze sie uzytkowaniu :((
Co do reszty usterek jak i tej, nie wiem po co się z tym bawisz mając gwarancję. Ja bym do nich od razu pojechał i inaczej by ze mną gadali niż przez mail czy telefon
Dirty,
ja mieszkam w München,
auto pochodzi z Dortmundu (tj 600km ode mnie) - kupielm tam A6, bo moja dziewczyna tam w tej chwili miezska, wiec i tak w tamte okolice jezdzilem.
A specjalnie nie bede jechal, czekam na okazje
Dalej, jak tam pojade, to musze czyms wrocic, wiec to troche logistyzcnie sie komplikuje.
Ulatwieniem jest, ze ta gwarancje-ubezpieczenie, moge wykorzystac w innych serwisach Audi, tylko musza to kierownicy serwisu miedzy soba wyjasnic
A grzebac, bym pogrzebal, tylko dla siebie )
Przy rozrzadzie na pewno nie, ale przy glosniku owszem - bym zobaczyl
Dirty,
ja mieszkam w München,
auto pochodzi z Dortmundu (tj 600km ode mnie)
Ja swoje A6 kupiłem w Stuttgarcie, a na gwarancji robili mi 200 km dalej na zachód. I nikt żadnego problemu mi nie robił ani nikt mnie nie informował że między sobą muszą coś wyjaśniać
Co do uzgadniania kosztow, moze miales lepszego goscia, bo ten co mi sprzedawal auto, to dupa nie facet, takze ten boi sie podjac jakiekolwiek decyzji
Może tak a może nie, ten co sprzedawał miał na nazwisko Kendziorra i się śmialiśmy że to Polak ale on się upierał że pochodzi z Italii Na koniec jeszcze dodał 2 komplet zimówek na aluskach mimo że mówił że nie mają do tego auta
pama napisał/a:
PS. Proponowali Ci przedluzenie gwarancji..?? Dobrze zrozumialem, czy jak..??
Dokładnie tak, oczywiście nie za darmo, więc korzystaj póki możesz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum