Doc, 235/40 na pewno szersze, lepiej wyglądają i lepiej trzymaja drogi, jest niestety minus bo sa sporo droższe od 225/40. Osobiscie polecam ci 225/40. Też bardzo dobre właściwości jezdne.
_________________ NAKLEJKI KLUBOWE
KUBKI KLUBOWE
KOSZULKI POLO - ROZMIARY M I S
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko i nic nie działa
Praktyka jest wtedy kiedy wszystko działa i nikt nie wie dlaczego
Na tym FORUM łączymy Teorię z Praktyką czyli wszystko działa i wiemy dlaczego:)
Wlasnie ze opona o rozmiarze 225 idealnie pasuje na felge o szerokosci 7,5 cala mialem takie kapcie u siebie na 8 calowej feldze i opona nie przykrywala calych rantow felgi,po zalozeniu 235 jest idealnie,natomiast do felgi o szerokosci 8,5 cala polecam opone 245,oczywiscie we wszytkich przypadkach mam na mysli profil 40,pozdrawiam!
Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 140KM
Napęd: Quattro
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Jeżdżę: j.w. Pomógł: 17 razy Wiek: 30 Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 969 Miasto/Region: Suwałki / Filipów
Wysłany: 2010-07-28, 17:51
gembas, zalezy od opony ja mam 225 na 8" i ładnie wszystko zakrywa
protenza re050 i starszy model także , pirelli sotto zero, dunlop sp sport 9000
a takze protenza na 8,5"
bo są w nich ranty ochronne
Ja tez mialem dunlopy 225 z rantem ochronnym bo zawsze kupuje kazdy rozmiar opony z ochronnym rantem i wyraznie do felgi 8 calowej byl rozmiar 225 za waski bo bylo widac lekko ranty przy 235 schowaly sie ranty idealnie i zaczelo to miec sens,mialem rowniez na a4 felgi o szerokosci 7,5 cala i oponki pirelli p zero nero 225 i wtedy bylo ok lecz przy feldze 8 calowej lipa........chyba ze masz profil 45 to inna rozmowa.........przy profilu 40 jest lipa.......
Ja natomiast VSP w przodzie 225/40/18 z rantem ochronnym i wyglądają agresywnie, w tyle 245/40/18 Dunlopy ale na polskie drogi jednak wymienilem VSP na dunlopy 245/40, przyczepność nie pomogę ale na pewno na koleinach to one cie prowadzą, a nie ty auto wydaje mi sie ze 225 beda odpowiednie bo wtedy na wiekszych nierownosciach asfaltowych nie zniszczysz sobie nadkoli, przy 245/40/18 juz obcierają o nadkola przy wiekszych bujaniach.
_________________ Nie noga a głowa i to co w niej jest !!!
Ja miałem 235/18 i nie było problemów z licznikiem
_________________ NAKLEJKI KLUBOWE
KUBKI KLUBOWE
KOSZULKI POLO - ROZMIARY M I S
Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko i nic nie działa
Praktyka jest wtedy kiedy wszystko działa i nikt nie wie dlaczego
Na tym FORUM łączymy Teorię z Praktyką czyli wszystko działa i wiemy dlaczego:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum