Nasze kluby {regulamin forum} Regulamin {wesprzyj nas} Wesprzyj nas Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia A6 wyszukiwarka} Szukaj! Chat Download Pliki A6
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Masz sklep motoryzacyjny ? ... Zapraszamy do reklamy! Audi A6 Klub Polska. (e-mail)

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: slavi16
2009-12-13, 12:56
[Audi A6 1.8t 97] nie ma iskry na jednym cylindrze
Autor Wiadomość
krol slaska 

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 150KM
Napęd: FWD
Miasto/Region: tychy
Wysłany: 2009-03-25, 16:05   [Audi A6 1.8t 97] nie ma iskry na jednym cylindrze

witam wszystkich!posiadam audi a6 1.8t 97rok!mam problem z ustaleniem usterki!chodzi o to ze nie dziala mi jeden gar!nie daje mi iskry na 2 cylinder i nie dzial mi wtrysk paliwa tez 2<ten sam>sprawdzilem swiece cewki i sa dobre!prosze o jakies porady bo nie wiem co mam robic nie wiem gdzie jest problem dodam ze stalo sie to nagle podczas jazdy zavczymalem sie i gry ruszalem juz nie palil dobrze!z gory dzieki za rady!!!pozdrawaim!aha dodam jeszcze ze 3 mechanikow uwaza ze moze to byc problem z komputerem sterownikiem!jezeli to prawada czy mozna to jakos sprawidzi albo naprawic!

Stosuj tagi.

absajler 

Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: Inny
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Miasto/Region: Gdańsk
Wysłany: 2009-03-25, 16:12   

Można sprawdzić podłączając złącze diagnostyczne(Vag) do auta. Po diagnostyce sterowników powinny wyświetlić się wszystkie błędy. Możesz potem sprawdzić kody błędów na forum

http://www.profesjonalnemycieokien.pl/

krol slaska 

Wysłany: 2009-03-25, 17:23   

no ja rozumie ale wlasnie chodzi o to ze bylem na sprawdzeniu wczoraj i koles powiedziel ze cos jest nie tak z komputerem bo nie da sie go przesterowac i sprawdzic??nie wiem dokladnie bo wogule sie na tym nie znam i utrudnieniem jest to ze jestem w angli i tu nie pala sie zeby mi pomoc tylko mnie odsylaja dalej i dalej!!

adi_si 

Silnik: 1.9TDI 131KM
Miasto/Region: Norge Łomża
Wysłany: 2009-03-28, 19:50   

standard dla tych konstrukcji to uszkodzenie cewki zaplonowej, zamieniales miejscami cewki ??

mawrick 

Nadwozie: Avant
Silnik: 2.5TDI 180KM
Rok: 2000
Miasto/Region: radom
Wysłany: 2009-03-28, 20:33   

to samo kiedys mialem w pasku zdejmuj po kolei cewki i zobaczysz ktorej to wina

Andi 2.5 tdi 

Model: A6 C4
Silnik: 2.5TDI 140KM
Rok: 1997
Jeżdżę: wszedzie
Miasto/Region: NNM/Viborg
Wysłany: 2009-03-28, 20:34   

krol slaska,
witam
kolego popraw temat zastosuj tagi []

slavi16 

Zasilanie: Benzyna+LPG
Rok: 1998
Jeżdżę: - nie! pomykam!
Miasto/Region: Lublin
Wysłany: 2009-03-28, 20:55   

krol slaska,
:arrow: Kolego! Popraw, proszę, temat zgodnie z Regulaminem forum pkt 10 i zastosuj tagi czyli [ ].
W przypadku nie poprawienia Moderator ma prawo zablokować lub nawet usunąć temat! ;-)

:arrow: Kolego! Zanim zaczniesz czynnie brać udział w życiu forum, należy przywitać się w Dziale Klubowym w temacie Przywitaj się z nami (Regulamin forum pkt 13) ;-)

Tak jak koledzy pisali zajrzyj do cewek i sprawdź nasadki świecy - potrafią popękać :-)

Tematy nie poprawione po pierwszej uwadze Moderatora będą usuwane do Śmietnika bez względu na ich wartość merytoryczną!

krol slaska 

Wysłany: 2009-03-29, 19:55   

tak sprawdzalem cwewki!tz zmienialem i zawsze nie pali 2 i nie dziala 2 wtrys!2 mechanikow uwaza ze to komputer sterownik ecu ze cos sie tam spalilo w nim czy jest to mozliwe i czy mozna to jakos naprawic bo nie wiem co robic??

slavi16 

Zasilanie: Benzyna+LPG
Jeżdżę: - nie! pomykam!
Miasto/Region: Lublin
Wysłany: 2009-03-29, 20:01   

krol slaska, dwóch mechaników stwierdziło tę przypadłość, ale co zaproponowali, aby to naprawić :?:

Tematy nie poprawione po pierwszej uwadze Moderatora będą usuwane do Śmietnika bez względu na ich wartość merytoryczną!

mario1278 

Miasto/Region: SIEDLCE
Wysłany: 2009-03-29, 20:57   

Warto sprawdzić przekaźnik stopnia mocy który jest umiejscowiony na obudowie filtra powietrza ,bo jeżeli pomimo zamiany miejscami cewek zawsze występuje na drugim cylindrze to obstawiam właśnie moduł .Jeśli masz pojecie o elektryce to powiem jak go sprawdzić jeżeli nie to lepiej nie dotykać.

przekażnik stopnia mocy.JPG
Plik ściągnięto 56 raz(y) 50.27 KB

bioly 

Miasto/Region: szkocja
Wysłany: 2009-04-12, 08:17   

witam cie kolego. ja miałem 3 miechy temu taki sam problem ,sprawdzałem to i owo i okazało sie że winny jest temu moduł zapłonowy,taka kostka co miesci sie po lewej stronie pod plastikiem,do której wczodzi 1na i wychodzi 1na kostka.koszt na allegro to 115pln.montujesz w 3min i działa jak nowy
<piwo>

[ Dodano: 2009-04-12, 08:20 ]
kurde teraz patrze że NORMALNIAK ci to na tacy podał masz wszystko pokazane ;-) to na 100% to

[ Dodano: 2009-04-12, 08:25 ]
a tak na marginesie to ty mój ziomek jestes bo ja w pl na giszowcu mieszkałem..... :lol:

Wyœwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu