Wysłany: 2009-03-25, 16:05 [Audi A6 1.8t 97] nie ma iskry na jednym cylindrze
witam wszystkich!posiadam audi a6 1.8t 97rok!mam problem z ustaleniem usterki!chodzi o to ze nie dziala mi jeden gar!nie daje mi iskry na 2 cylinder i nie dzial mi wtrysk paliwa tez 2<ten sam>sprawdzilem swiece cewki i sa dobre!prosze o jakies porady bo nie wiem co mam robic nie wiem gdzie jest problem dodam ze stalo sie to nagle podczas jazdy zavczymalem sie i gry ruszalem juz nie palil dobrze!z gory dzieki za rady!!!pozdrawaim!aha dodam jeszcze ze 3 mechanikow uwaza ze moze to byc problem z komputerem sterownikiem!jezeli to prawada czy mozna to jakos sprawidzi albo naprawic!
Model: Inne
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Diesel
Silnik: Inny
Napęd: FWD
Rok: 1999
Skrzynia: Manual Pomógł: 18 razy Wiek: 32 Dołączył: 19 Gru 2007 Posty: 688 Miasto/Region: Gdańsk
Wysłany: 2009-03-25, 16:12
Można sprawdzić podłączając złącze diagnostyczne(Vag) do auta. Po diagnostyce sterowników powinny wyświetlić się wszystkie błędy. Możesz potem sprawdzić kody błędów na forum
no ja rozumie ale wlasnie chodzi o to ze bylem na sprawdzeniu wczoraj i koles powiedziel ze cos jest nie tak z komputerem bo nie da sie go przesterowac i sprawdzic??nie wiem dokladnie bo wogule sie na tym nie znam i utrudnieniem jest to ze jestem w angli i tu nie pala sie zeby mi pomoc tylko mnie odsylaja dalej i dalej!!
krol slaska,
Kolego! Popraw, proszę, temat zgodnie z Regulaminem forum pkt 10 i zastosuj tagi czyli [ ].
W przypadku nie poprawienia Moderator ma prawo zablokować lub nawet usunąć temat! Kolego! Zanim zaczniesz czynnie brać udział w życiu forum, należy przywitać się w Dziale Klubowym w temacie Przywitaj się z nami (Regulamin forum pkt 13)
Tak jak koledzy pisali zajrzyj do cewek i sprawdź nasadki świecy - potrafią popękać
tak sprawdzalem cwewki!tz zmienialem i zawsze nie pali 2 i nie dziala 2 wtrys!2 mechanikow uwaza ze to komputer sterownik ecu ze cos sie tam spalilo w nim czy jest to mozliwe i czy mozna to jakos naprawic bo nie wiem co robic??
Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1998
Skrzynia: Manual Pomógł: 14 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Posty: 283 Miasto/Region: SIEDLCE
Wysłany: 2009-03-29, 20:57
Warto sprawdzić przekaźnik stopnia mocy który jest umiejscowiony na obudowie filtra powietrza ,bo jeżeli pomimo zamiany miejscami cewek zawsze występuje na drugim cylindrze to obstawiam właśnie moduł .Jeśli masz pojecie o elektryce to powiem jak go sprawdzić jeżeli nie to lepiej nie dotykać.
witam cie kolego. ja miałem 3 miechy temu taki sam problem ,sprawdzałem to i owo i okazało sie że winny jest temu moduł zapłonowy,taka kostka co miesci sie po lewej stronie pod plastikiem,do której wczodzi 1na i wychodzi 1na kostka.koszt na allegro to 115pln.montujesz w 3min i działa jak nowy
[ Dodano: 2009-04-12, 08:20 ]
kurde teraz patrze że NORMALNIAK ci to na tacy podał masz wszystko pokazane to na 100% to
[ Dodano: 2009-04-12, 08:25 ]
a tak na marginesie to ty mój ziomek jestes bo ja w pl na giszowcu mieszkałem.....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum