Witam, przedstawiam wam moją perełkę, której szukałem po całej PL a znalazłem u siebie pod blokiem.
Na początku był malacz, potem Audi 100 C3 1,8 B+G, następnie Audi 100 C3 2,3 B+G, kolejnym była 100 C4 2,8 B+G QUATTRO, no i w końcu znalazłem Audi 100 C3 2,2 B+G (KU-137KM).
Plany były ambitne po sprzedaży C4, mianowicie poszukiwana była 100 C3 2,2 T 10 V QUATTRO avant. Niestety w czasie kiedy szukałem nie było auta które spełniało by moje oczekiwania co do stanu technicznego i ceny. Więc wyszło tak, że mojej koleżanki ojciec chciał pozbyć się tego samochodziku (trzeciego w rodzinie), od razu ją zabrałem do siebie bez większego oglądania. Egzemplarze które do tego czasu oglądałem były fuuj.
Więc posiadam Audi 100 C3 2.2 z 1988 roku, na fabrycznym wypasie posiada:
- 4x el. szyby,
- el. lusterka,
- klimatyzację,
- wspomaganie kierownicy,
- halogeny,
- centralny zamek,
Posiadam do niej 3 komplety felg alu
- 15 cali ori audi (lato) 205/65
- 14 cali ori audi C2 (zima)
- 14 cali lato
Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 140KM
Napęd: Quattro
Rok: 1997
Skrzynia: Manual
Jeżdżę: Audi nie?
Wiek: 21 Dołączył: 21 Sie 2009 Posty: 224 Miasto/Region: Wszędzie byle z Audi
Wysłany: 2009-12-26, 10:55
100 C3 moje pierwsze auto. Też miałem autko z silnikiem 1,8 benz+gaz rocznik 1989. Sentyment zostaje, sąsiad odkupił je ode mnie i śmiga do dziś. Przynajmniej widuje codziennie swoje stare cygarko pozdrawiam i bezawaryjnego użytkowania, bo to już w końcu staruszki ;) Bądź co bądź pokażcie mi inne auto które ma ponad 20 lat a jego stan techniczny nadal nie budzi zastrzeżeń i jeździ się nim bardzo komfortowo
Bardzo ładna i zadbana furka kolego, czekam tylko na fotki wnętrza
Fotki wnętrza, zrobię niebawem. Pogoda nie bardzo pozwala na utrzymanie auta w czystości. Pełnią szczęścia byłby napęd quattro, no ale nie można mieć wszystkiego na raz (tzn można, ale nie tym razem) Ona zostanie w rodzinie już długie lata
Cieszę się że wam się podoba, bo jest to auto do którego należy mieć szacunek.
autko jak ze zdjęć to chyba zadbane
ale alumki zimowe sa ładniejsze od letnich
Akurat te zdjęcia przedstawiają moje dwa letnie komplety, zdjęcia były robione w tamtym roku a wtedy nie posiadałem jeszcze opon zimowych, więcej fotek przedstawie niebawem
Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Rok: 1996
Skrzynia: Manual
Wiek: 23 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 117 Miasto/Region: Wrocław
Wysłany: 2009-12-27, 11:05
no bardzo ładne cygarkoo Kolego - u mnie siedzi ten sam motor i naprawdę fajnie się sprawuje mimo swojego wieku natchnąłeś mnie Kolego - aż wyciągnę dziś swoje z garażu co by je "przewiać" troszkę wrzuć jeszcze te fotki wnętrza i bezawaryjności życzę
Miałem swego czasu(dawno,dawno temu:)cygara z silnikami 2.3 i 2.2 i byłem szczęsliwy z ich posiadania.Model 2.3 jak go kupowałem w niemczech był lekko uszkodzony i był w automacie(który oczywiscie się później zepsuł),na tamte czasy były to samochody wyprzedzające swoją epokę.Szczególnie podobała mi się deska z wieloma wskaźnikami i jej opływowy kształt.
chodziło mi o te bardziej pełne chociaz takich nie lubię
tamte pełne to są letnie tylko nie miałem w tamtą zimę opon zimowych i bujało się na letnim kapciu, ale wszystko wraca do normy,
szukamy letniego obuwia w 16-17 cali
Ojejej.
Jak ja marzyłem kiedyś o takiej.
Nawet objeżdżałem jedną ale gościu twardo trzymał cenę i niestety.
A byłaby to wtedy pierwsza przygoda z tą marką.
O ile dobrze pamiętam to motorek miała 2.2 TD 87r.
No i automat.
Pozdrawiam i przyczepności.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum