VCDS i zrób tak w poszczególnych kanałach / tylko wstaw odpowiednie wartości dla swojej potrzeby - jakość oleju, ilość km i czas /
kanał > 02 - 0
kanał > 45 - jakość oleju > 1 zwykły olej - 2 olej longLife
kanał > 42 - 15 - min ilość km / 15 x 1000 km = 15 tyś km /
kanał > 43 - 15 - max ilość km / jw /
kanał > 49 - 365 - min czas do serwisu / wartość wyrażana w dniach /
kanał > 44 - 365 - max czas do serwisu / jw /
kanał > 40 - tu wpisujesz ilość km przejechanych od ostatniego serwisu / wartość w 100 km np. przejechałeś 400 km - wpisujesz 4
kanał > 41 - tu wpisujesz ilość dni od ostatniego serwisu / wartość w dniach /
Pozdr
_________________ Wykonane mody
* Panel klimatronic plus / był manual /
* MMI 2G / było MMI Basic Plus /
* Polskie menu
* Polski lektor
* klapa elektryczna
* parktronic graficzny
camelll
Są dwa sposoby odnoszenia sukcesów w życiu: albo dzięki własnej pracowitości, albo przez głupotę innych
Tak jak wyżej kolega napisał-dla ścisłości aby wejść w te kanały wybieramy sterownik 17 instruments a potem adaptacja.
Po każdym wpisaniu wartości robimy test a potem save.
Jak już wpiszemy wszystko to musimy wyłączyć i włączyć stacyjkę aby nowe zmiany zostały widzialne w sekcji car-serwis.
znam to ustawianie i tak robiłem, niestety nie usuwa komunikatu z fisa po włożeniu kluczyka i wyciągnięciu go - SERVICE DUE! kasowałem także po SRI i też nic.
Info w MMI pokazuje, że do następnego serwisu zostało 16tyś km i ponad 220dni (tak sobie ustawiłem) a do zmiany oleju 6tyś km i też ponad 200 dni.
znam to ustawianie i tak robiłem, niestety nie usuwa komunikatu z fisa
To znaczy że przeoczyłeś jeden kanał lub wpisana cyferka jest poza zakresem !!
Spróbuj kilka razy a zadziała-ja robiłem to na 3 audi a6 c6 i w każdej inaczej komp reagował na wartości.
Nie zerknąłem że Ty masz polifta a tam są inne zegary więc może być jakiś myk którego nie znamy.
no właśnie w poprzednich c6 robiłem tak jak w tej, tylko w tamtych nigdy mi nie doszło do momentu wyświetlenia tego komunikatu na FISie. Jutro spróbuje jeszcze raz.
[ Dodano: 2012-06-10, 17:38 ]
To się wyświetlało:
Udało się. Zastosowałem jedną z opcji w kasowaniu inspekcji:
I w ogóle było dużo więcej opcji dostępnych niż jak kasowałem w starszych wersjach C6
Witam!!!!!!!!!!!Chcialem sie dowiedziec czy mozna kasowac inspekcje po wymianie oleju bez podlonczenia sie do kompa,jakos manualnie nie mam zadnego VCDS ani kabla.Prosze o pomoc!!!!!!!
witam
Kasowałem inspekcję w Audi A6 2,0TDI 2009r VCDSem automatycznie przez kasowanie inspekcji i teraz na wyświetlaczu po włączeniu zapłonu pojawia mi się SERVICE IN 1000KM lub 399 DAYS. Może ktoś wie dlaczego wskoczył taki mały przebieg?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum