Model: A6 C6
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.0TDI 140KM
Napęd: FWD
Rok: 2004
Skrzynia: Manual Pomógł: 5 razy Dołączył: 26 Gru 2008 Posty: 333 Miasto/Region: Stolica WLKP/ Portishead UK
Wysłany: 2009-10-29, 22:02
Coolkensy napisał/a:
...Panowie małe pytanie,u mie domykaja sie szyby tylko jak przytrzymam dluzej przycisk centralnego i otwieraja wszystkie jak przytrzymam otwieranie,czy da sie zrobic aby zamknely sie tylko przy wcisnieciu przycisku bez potrzeby trzymania go kilku sekund ??? pzdr
Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI 110KM
Rok: 1998
Skrzynia: Manual
Jeżdżę: 2,5 sprzedany :( teraz tylko A6 1.9TDI AFN Pomógł: 22 razy Dołączył: 20 Wrz 2008 Posty: 741 Miasto/Region: 3Miasto
Wysłany: 2009-10-31, 16:57
U mnie gość jak zakładał dodatkowy alarm to założył taki z funkcją domykania szyb ale wydaje mi się, że domykanie można było zakodować VAG'a tylko zależało to od rodzaju modułu konfortu, troszkę na ten temat:
http://passatworld.com/fo...ad.php?t=219402
_________________ SYSTEMY MONITOROWANIA POJAZDÓW XTRACK - GPS w samochodzie? Daj znać
Kupię przedni zderzak w kolorze zielonym!!
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Manual Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Gru 2008 Posty: 94 Miasto/Region: Rzeszów
Wysłany: 2009-11-01, 12:17
K@MiL napisał/a:
U mnie gość jak zakładał dodatkowy alarm to założył taki z funkcją domykania szyb ale wydaje mi się, że domykanie można było zakodować VAG'a tylko zależało to od rodzaju modułu konfortu, troszkę na ten temat:
http://passatworld.com/fo...ad.php?t=219402
We wskazanym linku opisane jest uruchamianie normalnego dla A6 otwierania bądź zamykania szyb poprzez przytrzymanie przycisku na pilocie. W A6 jest to normą i nieraz wymaga tylko zaprogramowania VAG'iem.
Inną sprawą jest domykanie szyb wraz z zamknięciem auta poprzez JEDNO krótkie naciśnięcie.
I tutaj jest problem, ponieważ sam VAG nie wystarczy. Trzeba założyć tzw. moduł domykania szyb. Koszt tej śmiesznej kostki to kilka - kilkanaście złotych plus robota. Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu. Chodzi mi głównie o szyber bo niższe osoby nie są w stanie z zewnątrz dostrzec, że go nie domknęły. A jakby burza....
Swego czasu dokładałem takie "cóś" do fabrycznego alarmu w ASO Seata w swoim Toledo'02. Koszt był 100+100.
Pozdrawiam.
Silnik: 1.9TDI 110KM
Rok: 1999
Skrzynia: Manual Pomógł: 1 raz Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 60 Miasto/Region: Białystok
Wysłany: 2009-11-02, 08:51
Argi napisał/a:
Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu.
Nie wiem czy to przypadkiem nie jest kwestia jakiś przepisów z tym domykaniem okien za każdym razem gdy się zamyka auto (jakieś względy bezpieczeństwa czy coś w tym stylu) dlatego trzeba trzymać guzik zamykania i mieć świadomość
, że się komuś głowy nie przytnie.
Może właśnie dlatego fabrycznie jest jak jest.
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Skrzynia: Manual Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Gru 2008 Posty: 94 Miasto/Region: Rzeszów
Wysłany: 2009-11-02, 15:16
Splawik napisał/a:
Argi napisał/a:
Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu.
Nie wiem czy to przypadkiem nie jest kwestia jakiś przepisów z tym domykaniem okien za każdym razem gdy się zamyka auto (jakieś względy bezpieczeństwa czy coś w tym stylu) dlatego trzeba trzymać guzik zamykania i mieć świadomość
, że się komuś głowy nie przytnie.
Może właśnie dlatego fabrycznie jest jak jest.
Może coś w tym jest. Zwłaszcza, ze po dołożeniu takiego modułu, przy zamykaniu z pilota szyby nie cofają się po napotkaniu przeszkody. Pamiętam, jak chciałem żonie zademonstrować ten bajer i podłożyłem mały palec . Na pewniaka, bo od wewnątrz zawsze działało.
Palucha nie złamało, ale baaaardzo bolało A jaki wstyd...
U mnie problem polega na tym że, jak chcę z kluczyka, czy też z pilota domknąć szyby, to domykają się od kierowcy, pasażera z prawej strony przód i tyl, ale w tym samym czasie otwiera się szyba lewy tył. VAG mówi że wszystko OK. Co może być tego przyczyną. Zaznaczę że ręcznie na przyciskach chodzi normalnie.
Podłączę się pod temat. Ja mam mianowicie taki problem, że nie domyka mi się z pilota tylna szyba pasażera (przy otwieraniu szyb z pilota wszystkie schodzą pięknie w dół).
Zaznaczę, iż kluczykiem i przełacznikami od szyb domykają i otwierają się wszystkie szyby.
VAGiem próbowałem już dodać i odjąć kog 00064 i nic to nie pomogło. Komputer nie pokazuje żadnego błędu w module komfort. Jak temu zaradzić, by domykały się wszystkie szybki?
_________________ Pozdrawiam, Luke (hoopek).
AUTA: A6 | A6 WELLY
Witam. U mnie też przestało działać domykanie szyb po odzłączeniu akumulatora. Co mam zrobić mam Vag K+Can commandera 1.4. Proszę o pomoc.
OK po dłuższym odłączeniu akumulatora i następnie opuszczenia i podnoszenia 2x , funkcja powróciła do pierwotnego stanu.
_________________ Virus by Aligator.
168Km/390Nm. Jest dużo lepiej niż było.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum