Nasze kluby {regulamin forum} Regulamin {wesprzyj nas} Wesprzyj nas Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia A6 wyszukiwarka} Szukaj! Chat Download Pliki A6
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Masz sklep motoryzacyjny ? ... Zapraszamy do reklamy! Audi A6 Klub Polska. (e-mail)

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Badix
2008-11-08, 19:13
[A6 C5]Domykanie Szyb
Autor Wiadomość
marklampy 

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 163KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Miasto/Region: rumia
Wysłany: 2009-10-09, 14:07   

mam pytanie.czy w pilocie z dwoma guzikami jest otwieranie bagaznika.audi a6 2.5tdi 200r.marek

Splawik 

Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI 110KM
Rok: 1999
Skrzynia: Manual
Miasto/Region: Białystok
Wysłany: 2009-10-12, 20:04   

marklampy napisał/a:
mam pytanie.czy w pilocie z dwoma guzikami jest otwieranie bagaznika.audi a6 2.5tdi 200r.marek

No raczej powinien byż trzeci przycisk.

Zygi 

Model: A6 C6
Silnik: 2.0TDI 140KM
Rok: 2004
Miasto/Region: Stolica WLKP/ Portishead UK
Wysłany: 2009-10-29, 22:02   

Coolkensy napisał/a:
...Panowie małe pytanie,u mie domykaja sie szyby tylko jak przytrzymam dluzej przycisk centralnego i otwieraja wszystkie jak przytrzymam otwieranie,czy da sie zrobic aby zamknely sie tylko przy wcisnieciu przycisku bez potrzeby trzymania go kilku sekund ??? pzdr

czy ktos wie jak to zrobic w C6?

K@MiL 

Rok: 1998
Jeżdżę: 2,5 sprzedany :( teraz tylko A6 1.9TDI AFN
Miasto/Region: 3Miasto
Wysłany: 2009-10-31, 16:57   

U mnie gość jak zakładał dodatkowy alarm to założył taki z funkcją domykania szyb ale wydaje mi się, że domykanie można było zakodować VAG'a tylko zależało to od rodzaju modułu konfortu, troszkę na ten temat:
http://passatworld.com/fo...ad.php?t=219402

Argi 

Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: Quattro
Rok: 2002
Miasto/Region: Rzeszów
Wysłany: 2009-11-01, 12:17   

K@MiL napisał/a:
U mnie gość jak zakładał dodatkowy alarm to założył taki z funkcją domykania szyb ale wydaje mi się, że domykanie można było zakodować VAG'a tylko zależało to od rodzaju modułu konfortu, troszkę na ten temat:
http://passatworld.com/fo...ad.php?t=219402

We wskazanym linku opisane jest uruchamianie normalnego dla A6 otwierania bądź zamykania szyb poprzez przytrzymanie przycisku na pilocie. W A6 jest to normą i nieraz wymaga tylko zaprogramowania VAG'iem.
Inną sprawą jest domykanie szyb wraz z zamknięciem auta poprzez JEDNO krótkie naciśnięcie.
I tutaj jest problem, ponieważ sam VAG nie wystarczy. Trzeba założyć tzw. moduł domykania szyb. Koszt tej śmiesznej kostki to kilka - kilkanaście złotych plus robota. Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu. Chodzi mi głównie o szyber bo niższe osoby nie są w stanie z zewnątrz dostrzec, że go nie domknęły. A jakby burza.... :mrgreen:

Swego czasu dokładałem takie "cóś" do fabrycznego alarmu w ASO Seata w swoim Toledo'02. Koszt był 100+100.
Pozdrawiam.

G25 + Simbin na zawsze zmienią Twoje wyobrażenie o simracing'u

Splawik 

Rok: 1999
Wysłany: 2009-11-02, 08:51   

Argi napisał/a:
Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu.

Nie wiem czy to przypadkiem nie jest kwestia jakiś przepisów z tym domykaniem okien za każdym razem gdy się zamyka auto (jakieś względy bezpieczeństwa czy coś w tym stylu) dlatego trzeba trzymać guzik zamykania i mieć świadomość
, że się komuś głowy nie przytnie.
Może właśnie dlatego fabrycznie jest jak jest.

Argi 

Napęd: Quattro
Rok: 2002
Miasto/Region: Rzeszów
Wysłany: 2009-11-02, 15:16   

Splawik napisał/a:
Argi napisał/a:
Głupota AUDI. Auto, które np. potrafi przyciemnić lusterka, wypoziomować nadwozie, przewietrzać i ogrzewać wnętrze na postoju, podgrzać kierownicę i zapamiętać jej położenie NIE POTRAFI domknąć szyb i szyberdachu.

Nie wiem czy to przypadkiem nie jest kwestia jakiś przepisów z tym domykaniem okien za każdym razem gdy się zamyka auto (jakieś względy bezpieczeństwa czy coś w tym stylu) dlatego trzeba trzymać guzik zamykania i mieć świadomość
, że się komuś głowy nie przytnie.
Może właśnie dlatego fabrycznie jest jak jest.

Może coś w tym jest. Zwłaszcza, ze po dołożeniu takiego modułu, przy zamykaniu z pilota szyby nie cofają się po napotkaniu przeszkody. Pamiętam, jak chciałem żonie zademonstrować ten bajer i podłożyłem mały palec :mrgreen: . Na pewniaka, bo od wewnątrz zawsze działało.
Palucha nie złamało, ale baaaardzo bolało :mrgreen: A jaki wstyd...

G25 + Simbin na zawsze zmienią Twoje wyobrażenie o simracing'u

mono 

Wysłany: 2010-04-15, 13:30   

U mnie problem polega na tym że, jak chcę z kluczyka, czy też z pilota domknąć szyby, to domykają się od kierowcy, pasażera z prawej strony przód i tyl, ale w tym samym czasie otwiera się szyba lewy tył. VAG mówi że wszystko OK. Co może być tego przyczyną. Zaznaczę że ręcznie na przyciskach chodzi normalnie.

hoopek 

Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 1.8T 150KM
Rok: 1998
Miasto/Region: Chodecz / Włocławek
Wysłany: 2010-05-15, 00:48   

Podłączę się pod temat. Ja mam mianowicie taki problem, że nie domyka mi się z pilota tylna szyba pasażera (przy otwieraniu szyb z pilota wszystkie schodzą pięknie w dół).
Zaznaczę, iż kluczykiem i przełacznikami od szyb domykają i otwierają się wszystkie szyby.
VAGiem próbowałem już dodać i odjąć kog 00064 i nic to nie pomogło. Komputer nie pokazuje żadnego błędu w module komfort. Jak temu zaradzić, by domykały się wszystkie szybki?

grisza1975 

Skrzynia: Tiptronic
Miasto/Region: 3miasto
Wysłany: 2010-07-28, 19:03   

A napiszcie jak te kody wprowadzać tzn.od jakiej wartości dodawać lub odejmować te wartości. Z góry dzięki.

bicker83 

Zasilanie: Benzyna
Silnik: 1.8T 150KM
Jeżdżę: Normalnie po prostej, szybko na zakretach
Miasto/Region: GSL / Irlandia
Wysłany: 2010-08-03, 22:18   

+002048 - Tür-/Fensterheberlogik (USA) po wyciagnięciu kluczyka ze stacyjki i otworzeniu drzwi nie można opuszczać/podnosić szyb

Siemka. Co wpisac zeby byla mozliwosc zamkniecia szyb po wyciagnieciu kluczyka? Nie +002048 tylko -002048 ? :P

20omega 

Model: A6 C6
Silnik: 2.0 170KM
Rok: 2006
Miasto/Region: Rybnik
Wysłany: 2010-08-07, 12:31   

Witam. U mnie też przestało działać domykanie szyb po odzłączeniu akumulatora. Co mam zrobić mam Vag K+Can commandera 1.4. Proszę o pomoc.
OK po dłuższym odłączeniu akumulatora i następnie opuszczenia i podnoszenia 2x , funkcja powróciła do pierwotnego stanu.

Wyœwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu