Wysłany: 2010-02-23, 19:45 [A6 C5 ] audi a6 1.8T Pomoc w kupnie
Witam, chciałbym aby ktoś doradził na temat tego autka, jaki będzie koszt rejestracji, jeśli chodzi o mechanike to nie wiele się orientuje. Czy te silniki z turbem są awaryjne czy nie. Jakie jest miej więcej spalanie takiej jednostki? Niewiele bede nia jezdzil, ok 10tys w ciagu roku dlatego tez decyduje sie na jednostke benzynowa zwazywszy na awaryjnosc diesla 2,5Tdi.
witam troche slabej jakosci zdjecia ale mysle ze niema sie czego bardzo czepiac przy tym aucie to co widze to brak oslony spryskiwacza strona kierowcy(mam nadzieje ze ktos ukradl) i napewno przebieg jest duzo wiekszy swiadczy o tym zuzycie wnetrza a co do bezwypadkowosci niestety trzeba osobiscie to sprawdzic jedynie kolor wnetrza jest nie odpowiedni do auta czarny owszem ale nigdy niebieski!!!(to tylko moja sugestia kazdy ma inne gusta). Jesli chodzi o koszta rejestracji to niewielkie bo mala pojemnosc mysle ze w granicy 2300zl sie zmiescisz z wszystkimi oplatami i rejestracja. Silnik dobrej jakosci jesli jeszcze nie umeczony to posmigasz troszke. Spalanie niestety nie jest atutem tego silnika. A co do awaryjnosci 2.5 to kazdy ci powie ze to mity wyssane z palca bo jak ktos da sie nabrac handlazowi ze w idealnym stanie i po wszystkich wymianach i ze w 100% bezwypadkowy do wiadomo dlugo nie pojezdzi a potem opowiada ze silniki sa awaryjne bo nie daje do swojej wiadomosci ze dal sie naciagnac handlazowi taka to jest kolego prawda a gdy ktos chce kupic audi z zamilowania i nie zaluje kasiory poswiecajac troszke czasu na szukanie dobrego audi to nie bedzie zawiedziony.pozdrawiam
Jeśli chodzi o silnik 2,5 Tdi to jedynie wchdozi w rachube kupno samochodu zarejestrowanego, a wiadomo jakie sa nasze drogi i jakie wałki potrafią robić w naszych komisach, z drugiej strony kupic sprowadzonego to ta akcyza przeraza ( 18,6%), dlatego tez rozgladam sie za tym silnikiem 1,8T.
Szczerze mowiac w aucie do ktorego zostawiłem link, jedyna rzecza ktora mi sie nie podoba to wlasnie te niebieskie fotele.
Jeśli chodzi o silnik 2,5 Tdi to jedynie wchdozi w rachube kupno samochodu zarejestrowanego, a wiadomo jakie sa nasze drogi i jakie wałki potrafią robić w naszych komisach, z drugiej strony kupic sprowadzonego to ta akcyza przeraza ( 18,6%), dlatego tez rozgladam sie za tym silnikiem 1,8T.
Szczerze mowiac w aucie do ktorego zostawiłem link, jedyna rzecza ktora mi sie nie podoba to wlasnie te niebieskie fotele.
no to juz sam sobie odpowiedziales skoro juz ci sie nie podobaja to co bedzie powiedzmy za rok? doradze ci moze tak skoro szukasz benzyny to ogladaj rowniez 2.5 ale gdy juz znajdziesz taki ktory ci sie spodoba to daj znac komus z forum a napewno pomoga ci je sprawdzic bo jest tu duzo osob ktore oferuja swoja pomoc przy kupnie i wtedy sie dowiesz czy warto kupic takowe auto.
1. przy sprowadzonych także robią wałki.
2. nie licz na to, że kupując sprowadzony samochód unikniesz pakietu startowego. żaden niemiec czy inny szwajcar nie zrobi prezentu polakowi (jeszcze za pół darmo najlepiej) w postaci auta nie wymagającego nakładów finansowych. z własnego doświadczenia mogę ci powiedzieć, że zazwyczaj zbliża się (albo jest przekroczony) termin wymiany rozrządu, tarcz / klocków i wieli innych części. a zawieszenie jest ciche i sztywne tylko przez pierwszy tysiąc kilometrów. po tym dystansie do wymiany masz wszystkie elementy, które zazwyczaj są jeszcze fabryczne. czasami lepiej szukać sprawdzonego auta na miejscu, najlepiej od kogoś poleconego, np. z forum (oczywiście też nie bezgranicznie).
_________________ Audi A6 C5 1.9 TDI AFN '98 (Ming Blue Pearl Effect + Vanille/Maritim-Royalblue/Vanille)
jak kupowałem 5miesiecy temu taki sam silnik z dani opłaty wyszły mnie mnie 4tys juz z ubespieczeniem licze.. u mechanika na rozrzadzie,napinaczy do klimy, wynianie WSZYTKICH płynow . klockow zapłaciłem prawie 1,5tys zawieszenie było ok. wiec 5,5koła musisz jeszcze liczyc na pewno.. i jeszcze jedno jak jak kupowałem to ta ktora ty tutaj pokazujesz tez była do wziecia tylko teraz jest na innych fotkach
ale większość kupujących liczy na cud - kupić tanio auto i nie zainwestować w serwis.
ja w swoją A6 1,9 TDI, która jest do sprzedaży (dorosłem do A8 ) włożyłem w ciągu roku (ok. 15 tys przebiegu) ponad 7 tys. zł. i były to tylko sprawy bieżące (zawieszenie, rozrząd, oleje, filtry, hamulce, świece...) + alarm. wszystko to jest udokumentowane. auto jest w dobrej kondycji technicznej i wizualnej, więc uznałem, że warta odpwiednich pieniędzy, gdyż kupujący ma zminimalizowane do minimum ryzyko wystąpienia jakiejś usterki. myślicie, że ktoś chociaż zadzwonił, żeby obejrzeć i ponegocjować?
po co kupić za 28 tys. zadbany egzemplarz, jak można za 23 tys. i 5 tys. samemu za chwilę wlożyć odejmując sobie jeszcze przy tym trochę czasu...
_________________ Audi A6 C5 1.9 TDI AFN '98 (Ming Blue Pearl Effect + Vanille/Maritim-Royalblue/Vanille)
hehe, mam to samo z golfem, którego próbuje sprzedac - jak policzę podobne auto na niemieckich blachach i dodam do tego pakiet startowy plus drugi kmpl opon plus jakis alarm to wychodzi jakies 2 tys drozej niz ja chce za swojego - ktory jest w stanie niemal perfekcyjnym jak na 14 lat
Nie licze elementow, ktore sa wymienione a ktore - przy kupnie "niemiaszka" w najblizszym czasie wyjda
Model: Nie mam
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 2001
Skrzynia: Manual
1. - według mnie wygląda naprawdę dobrze - i jest chyba bliżej Ciebie niż ten z Łodzi. przebieg mało prawdopodobny-spójrz na pedał sprzęgła - mój wygląda trochę lepiej a mam jakieś 100 tys wiecej na blacie - nie mniej warto zobaczyc
2. - Przede wszystkim coś złego działo się lewym przodem - i wyraznie jest zle spasowany błotnik; do tego nierealny przebieg [złachane skóry] i kombinacje tuningowe - czego ja osobiście nie lubię. Opony na felach łyse. Zdjęcia z lata - jak wygląda teraz? Wedlug mnie biorac pod uwage odleglosc - nie warty jazdy. Ale ma jeden wielki plus =quatrro
Czy te silniki z turbem są awaryjne czy nie. Jakie jest miej więcej spalanie takiej jednostki?
Czy te silniki są awaryjne ? Każdy ci powie, że to jeden w trwalszych silników w tym aucie. Jeżeli odpowiednio o niego dbasz (między innymi porządny olej wymieniany na czas) to będzie ci służyć przez długi czas. Ja mam teraz nalatane prawie 230 tysi i śmiga jak ta lala. Jeżeli chodzi o spalanie to ... zależy jak jeździsz. Moja średnio bierze 8,5 litra i chyba jest to najczęściej występująca wartość spalania w tych autach u większości użytkowników. Jeżeli jednak planujesz robić nim 10 tys. rocznie to o spalanie bym się nie martwił. Ja robię 30 i nie bankrutuje Przy dobrym egzemplarzu można się pokusić o kilka modów i masz parę kucy i kilka Nm więcej.
_________________ ... i zesłał ich Pan na ziemię,
aby siali zamęt i zniszczenie ...
Model: Nie mam
Nadwozie: Inne
Zasilanie: Benzyna
Silnik: Inny
Napęd: Quattro
Rok: 2001
Skrzynia: Manual
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum