Wysłany: 2009-01-24, 18:42 [A6 C5 2.8Q] Uszczelkki pod kola ukladu rozrzadu.
Czy ktos wie jak fachowo po POlsku lub najlepiej po Angielsku nazywaja sie uszczelki pod wszystkie kola pasowe rozrzadu w audi 2.8. Chodzi o uszczelki pod kazde kolo na glowicy oraz to na wale na samym dole.
Udalo mi sie zidentfikowac wycieki, to wlasnie stamtad oliwka wyciska sie na swiatlo dzienne...
Chyba w koncu skonczy mi sie problem z dolewaniem..
Pozdro
Nie jestem mistrzem rysunku technicznego ale w programie ETKA dla silnika 2,8 Quattro patrzac wlasnie na ten rysunek, to wydaje mi sie ze moze Ci chodzic o uszczelniacze wału (4szt.) Ale nie jestem pewny czy o to Ci kaman \.
pozdro
_________________ Chroń mnie Boże przed diabłami w mundurach o niebieskim kolorze
No ja mam dość dobry słownik techniczny ale dosłownie to nie ma tego co szukasz.
uszczelka - gasket
łożysko z pierścieniem uszczelniającym - sealedbearing
wałek rozrządczy - distribution shaft, camshaft,
wał korbowy - crankshaft,
patrzyłem też w ETCE po angielsku i uszczelniacz wału korbowego to jest - radial shaft seal,
a dla wałków rozrządu według rysunku etki to poprostu - oil seal
tak mi się przynajmniej wydaje bo mechanikiem nie jestem
ale najlepiej jest rozpoznawać po numerach
_________________ Leading Power Gas
montaż, serwis, naprawy instalacji gazowych
na terenie Anglii
+447842912415 leadingpowergas@mail.com
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum