Nasze kluby {regulamin forum} Regulamin {wesprzyj nas} Wesprzyj nas Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia A6 wyszukiwarka} Szukaj! Chat Download Pliki A6
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Masz sklep motoryzacyjny ? ... Zapraszamy do reklamy! Audi A6 Klub Polska. (e-mail)

Poprzedni temat «» Następny temat
[A6 C5 2,4 ] Pukanie w kierownicy podczas szybkich skrętów
Autor Wiadomość
helmut28 

Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: FWD
Rok: 2001
Skrzynia: Manual
Miasto/Region: Koszalin
Wysłany: 2008-08-25, 21:31   [A6 C5 2,4 ] Pukanie w kierownicy podczas szybkich skrętów

Mam problem, może na siłę się doszukuje problemów, ale chce aby autko było sprawne i kropka.
Może jest to normalny objaw, ale podczas kręcenia w lewo i w prawo szybkimi ruchami na postoju przy wyłaczonym silniku słysze tak jakby stuk puk w kole kierownicy. jest to ciche pukanie.
Gdy odpalę silnik, prawie nie słychac tego pukania. Nie wiem czy kiedyś ono było?
Tak jakby w obręcy kierownicy latała kulka (złe porównanie chyba dąłem ale inne mi nie pzychodzui na myśl).
Luzów chyba nie ma, bo nawet najmniejszy ruch kireownica powoduje skret koła.
Może jestem przewrażliwiony, podczas jazdy nie ma żadnych stuków i puków, a auto jedzie jakprzyklejone.
Moja zona powiedziała, że więcej jeździć ze mna nie będzie, bo jeżdżę jak dziwak omijając każdą dziure na mieście, a jak jest jakiś uskok to zwalniam do 40 km/h.

Po prostu boje się o aluminiowe zawieszenie :)
Bardzo proszę o poradę, czy te cice pukanie coś oznacza? jest ono wyraźnie w kolumnie kierownicy, a nie w podwoziu.
bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich!

MR.A6 

Model: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Diesel
Silnik: 2.5TDI 180KM
Napęd: FWD
Rok: 2000
Skrzynia: Tiptronic
Jeżdżę: Kliknij w logo :-)
Miasto/Region: Zielona Góra
Wysłany: 2008-08-26, 00:54   

witka! ja od ponad 2 lat mam to samo,zrobiłem ponad 100tys.,i nic,też się doszukiwalem,spr. wszystko,wymienialem drążki w między czasie,na szarpaki i amory,wykresy,3 przeglądy co roczne mam za sobą,auto mam posadzone na glebie,i co...? i lata idealnie,nie na koleinach czy dolach oczywiście,ja też przez tory 10km/h,a przed dziurami hamuje,ze autko az jęczy-a znajomi jeżdżący ze mną bez pasów już zawsze zapinają,bo wiedzą,ze dbam o auto i kapcie,i dalej delikatnie "pyka" przy skręcaniu,głośniej jak na wylączonym silniku się wsluchuje,ale może masz inną przyczyne,bo ja zadna,po owocnych szukaniach,pozdr

Wyœwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu