Nasze kluby {regulamin forum} Regulamin {wesprzyj nas} Wesprzyj nas Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia A6 wyszukiwarka} Szukaj! Chat Download Pliki A6
 Ogłoszenie 
Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj ze standardowej lub poniższej, dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

Pomóż nam w opłatach - Wesprzyj nas , tak jak my was wspieramy. Każda wpłata się liczy!!!

Poprzedni temat «» Następny temat
[a6 c4 ACE] Problem z odpalaniem i kontrolka silnika
Autor Wiadomość
Adriang92 

Model: A6 C4
Nadwozie: Limuzyna
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.8 174KM
Napęd: Quattro
Rok: 1994
Skrzynia: Manual
Miasto/Region: Puławy/Zbędowice
Wysłany: 2010-02-18, 18:42   [a6 c4 ACE] Problem z odpalaniem i kontrolka silnika

Dzisiaj wyciągnąłem zegary w celu wymiany żaróweczek oświetlenia i okazało sie że ktos wyją żaróweczkę od kontrolki silnia check engine. Po włożeniu nowej okazuje się ze sie ona zapala ale nie za każdym i tak jak się zapali to ciężko odpalić bo tak jak by go zalewało i faluje obrotami ale to lekko i jak sie naciśnie pedał to to tez go przylewa na gazie tez przy odpalaniu wali obrotami nie wkręca sie i gaśnie po czasie. Jak kontrolka zgaśnie to odpala od strzału zarówno na gazie jak i benzynie i chodzi równiutko. I jeszcze zauważyłem ze jak zaczyna głupieć to przy odpalaniu czasami pokazuje sie -45 :-/
Wie może ktoś co może być tego przyczyną bo nie wiem od czego zacząć. I da sie podpiąć ACE pod kompa żeby sprawdzić ewentualne błędy (mechaniczny wtrysk) i gdzie to można zrobić w okolicach Puław(Lubelskie) jeżeli sie ktoś orientuje ;-) Bo to nie może tak być zeby Audi nie chodziło cacy :-D

Wyœwietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu