Model: A6 C4
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.6 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1996
Skrzynia: Manual
Wiek: 23 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 23 Miasto/Region: Nowy Sącz
Wysłany: 2010-01-02, 18:47 [A6 C4 2.6V6] czujniki
Witam!
Mam takie pytanie gdzie znajduje się czujnik temperatury oleju oraz czujnik temperatury cieczy, te od wskaźników w aucie? Mam taki problem mianowicie czujnik jeden i drugi wskazuje 50- 60 stopni, jak postoje to płynu jest na 90, ale oleju spada na 60, jak jade płynu spada i oleju, a czasem to mu wogule odwali i pokazuje olej na 150 stopni raz już spanikowałem i szybko zjechałem na pobocze i patrze pod maskę a tu nic silnik ma rormalną temperaturę , chłodnica była cała ciepła , płynu nie gotowało a na kanale 51 klimatronika pokazywało 90-92st. Pozdrawiam
_________________ spajki23
Ostatnio zmieniony przez spajki23 2010-01-02, 19:11, w całości zmieniany 1 raz
Witam kolego raczej masz problem z zanikającą masą na zegarach rozkręć i podkręcaj nakrętki na wskaźnikach a jeśli chodzi o czujnik temperatury oleju to jest przy kole wału głównego zobaczysz kabelek jak się popatrzysz między sprężarką klimy i kołem na wale
hello. Mam ten sam problem, u mnie natomiast nie pokazuje wogóle temperatury, gdy silnik jest już na prawdę rozgrzany na wskazówkach pokazuje się lekko ponad 50 a na oleju lekko ponad 65. Co może by przyczyną... Dzięki za dp.
maximan,
Dwukrotnie byłeś proszony o przywitanie się, ale nic sobie z tego nie robisz!
W dniu dzisiejszym otrzymujesz ostrzeżenie i w dalszym ciągu jesteś zobowiązany do powitania się w tym temacie!Przywitaj się z nami! W przypadku braku reakcji z Twojej strony zakończy się to kolejnym ostrzeżeniem lub nawet zablokowaniem konta!
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna
Silnik: 2.6 150KM
Napęd: FWD
Rok: 1996
Skrzynia: Manual
Wiek: 23 Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 23 Miasto/Region: Nowy Sącz
Wysłany: 2010-01-17, 21:46
maximan napisał/a:
hello. Mam ten sam problem, u mnie natomiast nie pokazuje wogóle temperatury, gdy silnik jest już na prawdę rozgrzany na wskazówkach pokazuje się lekko ponad 50 a na oleju lekko ponad 65. Co może by przyczyną... Dzięki za dp.
ja mam już po problemie, wymiana termostatu bardzo pomogła - stary był ciągle otwarty i nie dogrzewał silnika. teraz jest OK polecam wymianę termostatu, u mnie wzięli za robocizne + termostat + koncentrat =225zł pzdr
jak sam zmienialem termostat sposcilem plyn tylko z kabli ze zbiornika, przy odkreceniu obudowy co zlecialo, i zalalem nowy, bo calego nie malem potrzeby zmieniac;) wiec nieduzo mi wyszlo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum