Model: A6 C5
Nadwozie: Avant
Zasilanie: Benzyna+LPG
Silnik: 2.8 193KM
Napęd: Quattro
Rok: 1998
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 23 Dołączył: 15 Maj 2008 Posty: 20 Miasto/Region: Warszawa
Wysłany: 2010-03-01, 10:43 [A6 2.8] Wymiana Silnika i nie działa
Witam.
Wymieniłem silnik na nowy i mam problem bo nie chce działac na wszystkich tłokach. Odpala dobrze ale po chwili jedna strona jak by paliwa nie dostawała.Ma może ktos jakis pomysł??
Silnik: 2.8 193KM
Skrzynia: Tiptronic
Wiek: 25 Dołączył: 12 Sie 2009 Posty: 119 Miasto/Region: Lublin
Wysłany: 2010-03-01, 20:53
Wygląda na czujnik położenia wałka rozrządu właśnie ten od strony nie pracującej. Tak mi się wydaje prosisz o pomysły wiec to jest mój bynajmniej sprawdzisz za darmo jeżeli iskry nie będzie miał na świecach głowicy w momencie gdy działa źle
_________________ Głupim ludziom należy utrudnić rozmnażanie, reszta człowieczeństwa nadal bedzie wybierać Audi .
Silnik: 2.4 165KM
Skrzynia: Tiptronic Pomógł: 1 raz Wiek: 29 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 56 Miasto/Region: Korea Północna - Pyongyang
Wysłany: 2010-03-06, 10:50
jeszcze sprawdź ciśnienie benzyny na listwie. Masz LPG to odpal silnik na gazie (tryb awaryjny) Jak będzie chodził normalnie to wina ciśnienia benzyny lub wtryskiwaczy. Jak będzie chodził kiepsko jak na benzynie to wina zapłonu/ elektroniki. Wydaje mi się że tak będzie najprościej. Jedno z dwóch będzie wyeliminowane
A sprawdzałeś ten "nowy" silnik ciśnieniowo? Jeśli masz pewność, że technicznie jest OKi, to polecam VAGa!
Ps.Zła praca na benzynie bardzo często rzutuje na prace na gazie, a z tego co widzę to się dzieje od początku wiec gaz (jeśli jest) też pewnie nie jest ustawiony- dla mnie to nie jest punkt odniesienia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum